Arhivă articole

Liga a 4-a Arad nu se mai reia în acest an, doar trei echipe și-au asumat protocolul FRF, dar și riscurile revenirii pe gazon!


De acum e oficial, nu se va juca deloc fotbal pe puncte la nivel de județ în anul 2020 marcat de epidemia de coronavirus. Vă reamintim că întrecerile din fotbalul județean arădean nu s-au mai reluat nici în primăvară și la fel se va întâmpla si în această toamnă.

Discuții erau mai ales în jurul Ligii a 4-a, care, prin Comisia Tehnică condusă de Cristian Sculici, avea pe masă un scenariu cu disputarea a 10 partide din tur pentru care ar fi necesitat doar două testări de echipă. Asta ar fi însemnat și patru intermediare, lucru neagreat de majoritatea formațiilor, care – de altfel – nu-și dăduseră acordul nici pentru celelalte condiții ce trebuiau respectate conform protocolului FRF. Testările, respectiv costurile lor ridicate, fiind în capul listei.

Așadar, la votul final ce trebuia exprimat până aseară doar trei cluburi au afirmat cu tărie că vor și pot să joace. Adică Paulisana Păuliș, Unirea Sântana și CS Ineu, restul de 9 dând un vot negativ începerii ediției 2020-2021 a Ligii a 4-a Arad. Intenția pentru revenirea pe gazon în județ este pentru începutul lunii februarie 2021, însă o decizie finală se va lua în ianuarie.

Ceea ce va urma în curtea fiecărui club, căci se vorbește deja despre suspendarea contractelor jucătorilor si antrenorilor până la revenirea în iarbă, vom afla cât de curând. Până una alta, vă redăm comunicatul oficial al Asociației Județene de Fotbal în urma ședinței de Comitet Executiv din această dimineață:

Comitetul Executiv al AJF Arad

Comitetul Executiv al AJF Arad din data de 10.10.2020, întrunit în mod statutar în prezența tuturor membrilor sai, adoptă următoarele decizii:

  1. Ţinând cont de:
  • Menținerea stării de alertă pe teritoriul României;
  • Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății;
  • Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încăt să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal;
  • Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19

s-a hotărăt

Amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Arad pentru sezonul 2020/2021;

Data de incepere a Campionatele organizate de către AJF Arad se vor hotări prin decizia Comitetului Executiv al AJF ARAD din luna ianuarie a anului 2021.

Va reamintim că zilele trecute și AJF Timiș a luat aceeași decizie de înghețare a competițiilor județene până anul viitor.

1
4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.