ImpactPoloȘtirile zileiUTA Arad

Clubul UTA sare în ajutorul poloiștilor: „Ca punct de reper al sportului arădean, nu puteam fi indiferenți la dificultățile unei grupări de tradiția AMEFA-ei”





Ediția 2020-2021 a Superligii Naționale de Polo pe apă a debutat cu turneul de la Focșani (7-11 octombrie) fără AMEFA Arad. Antrenorul echipei de pe Mureș, Cristi Cosma, anunțase forfaitul încă de acum două săptămâni, motivele fiind ușor de ghicit, lipsa banilor.

Precum restul cluburilor arădene (exceptând UTA, care a primit 2,9 milioane de lei în prima sesiune de proiecte, de la CMCA), AMEFA a fost sărită de la finanțare de Primăria Arad în prima parte a acestui an pe motiv că nu are competiție, iar banii trebuie redirecționați spre „criza COVID”. Mai apoi, aceeași Primărie a făcut circul cu posibilitatea de acorda finanțare directă grupărilor sportive pe noua lege (115/2020), pentru ca de zece zile, după ce Consiliul Concurenței i-a atras atenția că există un prag de finanțare de 200 de mii de euro de club (de parcă în afara UTA-ei restul cluburilor nu se încadrau fără probleme în acest prag), să anunțe revenirea la finanțarea pe baza legii 350/2005. Doar că aceasta își va produce efectul undeva între 15 noiembrie și 15 decembrie, drept pentru care, în tot acest timp, cluburile arădene sunt lăsate pe cont propriu.

Unele își trag sufletul de pe o zi pe alta, altele, precum AMEFA, aruncase deja prosopul. Cosma chiar declarase că nu se va mai pune problema ca elevii săi să mai reintre în această competiție în acest sezon, de altfel s-a și despărțit de doi dintre jucătorii de bază, Alex Băltean și Mihnea Chioveanu, care s-au transferat la Rapid București, însă lucrurile par să se schimbe pentru poloiști. „Am primit acceptul Federației Române de Polo pentru a reintra în campionat. Am fost ajutați financiar de câțiva oameni care din dragoste pentru sportul arădean au considerat că nu trebuie acest sport lăsat să dispară în Arad”, a declarat Cosma, care a mai menționat că va relua rapid antrenamentele la bazinul olimpic „Delfinul” doar cu o parte cu foștii componenți ai echipei.

În ajutorul AMEFA-ei a sărit inclusiv clubul UTA, care va achita toate costurile de competiție, deplasare, cazare și masă, dar și testări pentru COVID, de la turneul cu numărul trei al Superligii. „Ca punct de reper al sportului arădean, nu putem fi indiferenți la dificultățile unei grupări de tradiția AMEFA-ei, club înființat în anul 1911. Din puținul nostru, știindu-se faptul că și noi avem probleme cu finanțarea atâta timp cât nu am mai primit nicio tranșă de la Primărie din luna august încoace, îi vom ajuta și pe poloiștii lui Cristi Cosma. Respectăm munca sportivilor și antrenorilor care reprezintă Aradul, era păcat să nu găsim soluții pentru ei. Din câte am înțeles, pentru următorul turneu, AMEFA a primit sprijin de la altcineva, iar clubul UTA va acoperi cheltuielile celui de-al treilea turneu, de la începutul lunii decembrie”, ne-a declarat Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA.

Din informațiile nostre, costurile de participare la un turneu al Superligii de Polo se ridică undeva la 5 mii de euro. În rest, cel puțin deocamdată, antrenorii și jucătorii vor activa benevol, fără indemnizații, însă lucrurile s-ar putea schimba dacă Primăria, respectiv CMCA-ul, va finanța echipa de polo măcar în sesiunea a doua de proiecte.

Următorul turneu al Superligii e programat între 28 octombrie – 1 noiembrie, primul, de șapte runde, fiind câștigat clar de Steaua, cu succese pe linie. AMEFA nu a fost singura echipă ce nu a luat startul în noua ediție a Superligii, în aceeași situație cu ea mai fiind și Corona Brașov.









13 comentarii

  1. Bibarț va îngropa Aradul cu sport cu tot! E un ins cu minte puțină și judecată slabă! Când vorbește, ai impresia ca la școală profesorii l-au promovat de milă…. probabil stătea cuminte și nu făcea gălăgie.

    0
    0
  2. Cel mai bine ar fi să-i dea UTA-ei 3 mil euro la inceputul anului si să-i impartă dl. Meszar la toate echipele orasului. Cred că ar fi cu mult mai bine si mai in siguranță sportul din Arad. Dacă ajunge viceprimar, Doamne ajută, să-i fie dată partea aceasta sportivă in subordine si nu vor mai fi probleme.

    0
    0
  3. Nu stiu daca exista baza legala de a redirectiona putinii bani si asa taiati spre UTA,dar jos palaria pentru un asemenea gest de unitate, pentru sportul aradean!Nu am cuvinte de apreciere,raman mut…fara cuvinte….Sunt pur si simplu impresionat…Bravo!Lasa….ne descurcam cumva si atat fotbalul,baschetul,polo-ul nu vor muri….Nu mor caii cand vor cainii….
    Din nou,pe aceasta cale..FELICITARI!
    „Din bucata mea de paine,am crescut un om si-un caine…Omul nu ma mai cunoaste,cainele ma recunoaste”…Nu este nici o aluzie,doar un pamflet,cine se recunoaste,are dreptul la replica…

    0
    0
  4. Polo-ul si baschet-ul aradean nu au nevoie de bani multi,neaparat, dar nici sa nu moara,ca aradeni avem avem acest drept de aspect moral, fata de aceste echipe de traditie….Nu doresc ca banii mei sa se directioneze a proasta,pe neve…Ii vreau ramasi spre sportul aradean..Punct!Ne ajung arestatii si dubiosii cu dosare penale ascunse,lasati in umbra uitarii,voalati,ca sa se mai uite de ei,capatuiti cu suspendare in cele din urma…Este dreptul meu constitutional ca sa-mi dirijez banii mei,acolo unde doresc si nu in echipe departamentale miticiene,sau in proiecte fantasmagorice…Pe acestea sa se schimbe actorii,ca nu tin minciunile vesnice….Somn usor aradeni…somn letal…

    0
    0
  5. Fantastic Gest UTA! Hai AMEFA (Vagonul 1911)!!!

    Ar fi bine ca cineva sa lanseze o campanie gofundme pe internet ca toti iubitorii sportului din Arad sa poata ajuta echipa de polo!

    P.S. Am copilarit 10 ani la basin in Padurice si pe stadionul Vagonul in anii ’80-’90 – totul a fost dus de rapa de Falca si echipa lui!

    O istorie de peste 100 de ani… s-a dus pe apa Sambatei!

    0
    0
  6. O emisiune f faină aseară pe tv Arad despre sportul arădean cu reprezentanti de la fotba, canotaj, polo, basket. Dl Serban de la Rugby a dat cu bâta-n baltă. El singurul care n-are probleme, se descurcă de minune. La ce nivel esti cu echipa d-le, Serban???
    Diseară este invitat dl primar Bibarț cu drept la replică, probabil. De văzut!
    Emisiunea poate fi urmărită pe facebook

    0
    0
  7. Sporturi cu tradiție și trecut competițional ,cu mâna întinsă la ușa bisericii ! Un sărac primește un covrig și-l împarte. cu cel mai puțin norocos ! Creștinism în toate la un popor care a cunoscut foamea fizica .Mai exista foame la un nivel la care subzistă disprețul pentru sport și cultură . 60 de lei o carte. !!!

    0
    0
  8. Poate Primaria ( oricare ar fi ea ) suporta costurile necesare tuturor ramurilor sportive ? Eu cred ca NU. Polo-ul aradean are traditie, avea traditie si canotajul si rugby-ul si handbalul si voley-ul, si baschetul masculin. Una este sa practici un sport, la nivel de sport de masa si alta este sa sponsorizezi sportul profesionist. Utra, care traieste in principal din banii Primariei …cum va putea motiva cheltuirea banilor in folosul altui club ?. Imi pare…aiurea ! Nu are UTA echipe de juniori, care si asa …nu mai sint ce au fost ?

    0
    0
  9. Felicitari pt acest gest f frumos.Padurarului mincinos ar trebui sa ii crape obrazul de rusine,doar ca la el obrazul e gros ca pielea de pe fundul rinocerului.Cum dracu sa votezi asemenea specimen in fruntea unui oras ca Aradul???

    0
    0
  10. L-am auzit azi pe dl primar. Se pare că nu va depăsi efectul unui pătrujel în supă ca sef al orasului. Slăbut de tot! Nicio sperantă. O lălăie cu probleme de primar muuuuuut mai importante decât sportul. Serios! Dl Meszar ati dat un semnal foarte frumos si nu va rămâne fără efect că vă pasă de intreg sportul arădean nu numai de UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button