BaschetȘtirile zilei

Federația a renunțat la sistemul cu grupe: FCC Baschet Arad își începe treaba în campionat spre finalul lunii noiembrie

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a renunţat la grupele anunțate luna trecută pentru Liga Națională, atât la feminin, cât și la masculin. Astfel, FCC Baschet Arad nu va mai juca doar cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CS Universitatea Cluj, Phoenix CSU Constanța, Rapid București și Rookies Oradea în prima fază a sezonului regulat. „Galben-albastrele” vor întâlni toate cele 10 sau 11 echipe, în cazul că CSM Târgoviște va putea participa.

Sezonul regulat se va juca tur/retur, urmat de play-off. La început se va opta pentru turnee, găzduite de un oraş cu două săli regulamentare. Primul turneu din LNBF va fi programat în 22-24 noiembrie. Pe parcurs, în funcţie de evoluţia pandemiei, se poate trece la etape săptămânale.

Și pentru Cupa României la feminin s-au operat modificări. CSM Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca se alătură celor șapte echipe care s-au înscris deja în competiție, printre care și FCC Baschet Arad. Primul turneu al cupei ar urma să aibă loc în perioada 27-29 octombrie.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button