Știrile zileiUTA Arad

Alex Benga, singurul integralist al UTA-ei în Liga 1: „Suntem o echipă nouă, trebuie să compensăm lipsa de timp prin inteligență. Cu Hermannstadt nu ne mulțumim cu puțin”





Alexandru Benga a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai UTA-ei în acest debut de sezon. Fiindcă Ilie și Erico da Silva sunt scoși din circuit, la Mediaș, cu Hermannstadtul, experimentatul fundaș va avea, în premieră, un alt partener în centrul defensivei, unul dintre Melinte sau Albu.

Dar, în ciuda modificărilor ce se prefigurează în primul „11”, Alex Benga își pune mari speranțe într-un rezultat pozitiv. „Ne așteaptă o partidă foarte dificilă la Mediaș, întâlnim o formație puternică, redutabilă mai ales pe teren propriu, dar mergem cu încredere la acest meci. Avem unele absențe în echipă, dar avem încredere că jucătorii care vor intra pe teren vor câștiga cele trei puncte. Hermannstadt e o echipă redutabilă, puternică, cu un atacant masiv (n.a Fabio. Fortes), au un joc direct, te supun la treabă, însă și noi suntem pregătiți, știm ce avem de făcut. În ultimele două meciuri nu am luat gol, acest lucru este foarte important pentru noi și ne dorim să ținem această linie. Cu Hermannstadt, nu ne mulțumim cu puțin, nu mergem cu gândul de a lua un punct, dacă faci acest lucru e riscul să rămânem cu mâna goală. Mergem cu gândul de a câștiga, în timpul jocului se pot întâmpla multe, dar trebuie să mergi montat și concentrat. Avem calitate în echipă, ca la fiecare meci pe care îl disputăm trebuie să intrăm cu gândul la victorie. Noi suntem o echipă nouă, n-am avut timp să ne cunoaștem foarte mult înaintea sezonului, nu a existat o perioadă de pregătire, dar trebuie să ne adaptăm la această situație. Nu este ușor, dar nu avem ce face.  Prin inteligență trebuie să compensăm lipsa de timp, pe care nu putem să o negăm, căci este nevoie de timp să facem o echipă puternică”, susține apărătorul utist.

Partida cu UTA va fi prima pe care sibienii o vor găzdui la Mediaș, pe stadionul „Gaz Metan”. „În contextul acestei pandemii, avantajul terenului propriu se cam anulează, fără spectatori e ca și cum ai juca pe teren neutru. Va fi primul lor meci în calitate de gazdă la Mediaș, sunt încrezător că vom face o partidă bună și vom reuși să câștigăm”, mai crede Benga, singurul integralist al arădenilor în prezenta ediție de Liga 1.

Arădenii au strâns 7 puncte în primele șase etape, iar puternicul findaș al lui Balint susține că numărul acestora trebuia să fie puțin mai mare: „Având în vedere meciurile și oportunitățile avute, suntem frustrați că nu avem mai multe puncte. Dacă mă gândesc la primele 60 de minute cu Voluntariul acasă, la meciul de la Pitești, sau la cel cu Iașiul, când am condus cu 2-1 până prin minutul 75, cred că meritam să avem puncte în plus. Învățăm din aceste experiențe și încercăm să adunăm mai multe puncte de viitor”.

Laszlo Balint a pus accentul în repetate rânduri pe ineficiența jucătorilor săi la fazele fixe în Liga 1, iar Alex Benga e unul dintre fotbaliștii cu talie care pot marca după cornere sau lovituri libere. „Din moment ce din fazele fixe pe care le avem nu reușim să înscriem, ne preocupă și pe noi asta. Lucrăm la antrenamente și sperăm să remediem acest lucru, să profităm de aceste faze pentru că ele îți pot decide un joc în condițiile în care acesta este echilibrat. E nevoie de încredere, de timp, nu putem da vina nici pe cei din careu, nici pe executanți, pe jucătorii care centrează. Trebuie să lucrăm la aceste lucruri, de fapt au fost foarte multe de pus la punct în această perioadă și nu am avut timp să ne axăm pe fiecare moment al jocului. Vom lucra, vom încerca să fim mai concentrați și, bineînțeles, să reușim să fructificăm aceste faze”, a încheiat fotbalistul de 32 de ani al „Bătrânei Doamne”.

Benga a sosit la UTA în această vară, după ce s-a salvat de la retrogradare cu Chindia prin victoria de la barajul cu CS Mioveni. În play-out-ul sezonului trecut, târgoviștenii au pierdut ambele meciuri contra lui Hermannstadt cu același scor, 0-1.









14 comentarii

  1. Daca nici cu astia nu câștigați retrogradați !!! Vin meciuri grele nu asta usor prietenasi. Steaua, CFR si Craiova o sa va rupă la scor de neprezentare !!

    0
    0
  2. Nu este chiar asa de simplu de castigat la Hermastandt . Este o echipa destul de incomoda si mai au de partea lor si arbitrajul, deci nu va fi usor chiar daca UTA. i-a batut in meci amical . Sa speram ca baietii se vor mobiliza exemplar si vor scoate un rezultat cat mai bun. Succes baietii, FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Nu ar avea rost anumite discutii…Avem o linie buna de aparare..dar nu reusim absolut nimic pe constructie,si imi pare rau sa o spun…murim prin ineficacitate…Nu ma bag,nu ma intereaseaza gestiunea,dar este bai mare atunci cand un copil,Denis Rusu,dezinvolt…face jaloane….si nici macar nu este al tau,doar imprumut….Ca meltean,asa cum sunt,nu pot intelege multe si multe…Hmmmm…Scuze….

    0
    0
  4. Boi ar trebui sa fim..cifrele Instat spun ca nu exista posesie,da-o lunga,daca ai pe cine..Cu un singur Albu,nu faci primavara…Se paseaza in laterale si inapoi,pe portar…Nu exista verticalitate,pase fara rost,pe Iacob….Nu te mai bazezi pe nici un fel de contraatac….Si ce este maxim dureros,nu avem marcator,de careu….Nimeni….Hmmmm…Rup-tor boii….Ba da,ar fi Cipri Rus,dar….

    0
    0
  5. toti ne pricem la fotbal si politica in Romania! Lucrul acesta s-a vazut cel mai bine la meciurile internationale din acesta perioada ! Sa pierzi trei meciuri cu nationala in 10 zile si sa nu se intample nimic! In ce tara traim noi? In tara unde ne conduc oamenii care isi falsifica diplomele ca sa obtina functii in stat! Apropo unde si cand a obtinut M.Radoi licenta de antrenor? Eu stiu ca doar R.Moldova i-a deschis usile spre rezolvarea problemei ,nu mai stiu cum a facut cu bacu !? Dar treaba lui a ajuns selectionerul Romaniei! UTA,echipa noastra are antrenor si sustinatori in f.multe locuri de pe acesta lume! HAIDE UTA,una dintre cele doua campioane ale provinciei!

    0
    0
  6. chiar asa UTA se poate intoarce de la MEDIAS CU PUNCT SAU PUNCTE DOAR DACA JUCATORII DE DARUIESC TOTAL PTR CULORILE ECHIPEI ALTFEL NU POT VENI cu rezultat pozitiv din acesta deplasare! HAI UTA,UNA dintre campioanele provinciei!

    0
    0
  7. Am vazut pe fb ca se demonteaza din scaunele de pe FN are cineva o explicatie normala pt. treaba asta?

    0
    0
  8. Principal este ca UTA. sa inscrie, degeaba joci bine daca nu inscrii !!! Sa speram ca, baietii si-au invatat lectia la antrenamente si vor reusi !!! FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  9. E bine ca jucatorii au moral, dar daca se vor remarca doar portarul si juniorul din liga a treia, sansele sunt foarte mici de a scoate puncte la Medias. Ar fi bun si un egal…

    0
    0
  10. toti ne pricem la fotbal si politica in Romania! Lucrul acesta s-a vazut cel mai bine la meciurile internationale din acesta perioada ! Sa pierzi trei meciuri cu nationala in 10 zile si sa nu se intample nimic! In ce tara traim noi? In tara unde ne conduc oamenii care isi falsifica diplomele ca sa obtina functii in stat! Apropo unde si cand a obtinut M.Radoi licenta de antrenor? Eu stiu ca doar R.Moldova i-a deschis usile spre rezolvarea problemei ,nu mai stiu cum a facut cu bacu !? Dar treaba lui a ajuns selectionerul Romaniei! UTA,echipa noastra are antrenor si sustinatori in f.multe locuri de pe acesta lume! HAIDE UTA,una dintre cele doua campioane ale provinciei!

    0
    0
  11. Va fi bine daca echipa se va mobiliza exemplar. Daca nu , nu va fi . Sau ar putea fi daca prind sibienii(sa le zicem asa, desi nu stiu daca vreun sibian in echipa) o zi proasta la Medias. Mai proasta decat aradenii. Sau daca ii surprindem. Daca nu va fi bine pt noi, va fi pentru ei si , paradoxal, se va bucura cel care semneaza in comentariile de aici Aradean( desi numai aradean nu e).

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button