Știrile zileiUTA Arad

Lovită de probleme de ordin medical, UTA se deplasează cu 7 juniori la meciul cu Hermannstadt: „Trebuie să ne adaptăm, să găsim soluții rapide și eficiente”





Dacă la începutul sezonului de Liga 1, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a avut probleme de efectiv la capitolul juniori, acum rolurile s-au inversat. Infectații cu COVID sunt din rândul seniorilor, respectiv Balauru, Ilie și Tomozei, însă sunt și jucători accidentați, fundașul da Silva, mijlocașul Klapan și atacantul Ioniță. Dintre fotbaliștii Under 23, doar Hrezdac nu și-a finalizat procesul de refacere după operația de ligamente.

O provocare continuă în toată Europa

Prin urmare, Laszlo Balint și colaboratorii săi au la dispoziție exact 20 de jucători, atâția cât pot fi trecuți pe foaia de joc de când sunt permise cinci înlocuiri în timpul unei partide. Remarcăm că dintre aceștia nu mai puțin de 7 sunt fotbaliști sub vârstă: Moldovan – Miculescu, Isac, Oroian, C. Popescu, Tescan și D. Rusu, la care se alătură: Iacob – Pleașcă, Bustea, Melinte, Albu, Benga, Roumpoulakou, Roșu, Ursu, Buhăcianu, Hora, C. Rus  și Morar. „Chiar dacă continuăm să avem probleme, această pauză ne-a prins bine pentru că aveam nevoie să ne îmbunătățim jocul și să cunoaștem progres pe fiecare palier, dar mai ales pe partea aceasta de grup pentru că, fiind destul de mulți jucători noi, am suferit. În plus, nu ne-au ajutat nici rezultatele care să aducă acea stare de spirit de care aveam nevoie în vestiar. Iar principala noastră preocupare rămâne ducerea fotbaliștilor noștri la o capacitate fizică măcar apropiată de nivelul optim. Este o provocare continuă, provocare pentru toți antrenorii o au. Statistic, dacă vă uitați, cam peste tot apar aceste probleme inclusiv la echipele de top din Europa. Este provocarea ce vine la fiecare două săptămâni în urma acestor testări și, dacă apar cazuri de coronavirus, se poate întâmpla ca tot ce ai planificat, tot ce ai gândit ca strategie să fie dat peste cap. Asta este perioada pe care o trăim, asta e perioada pe care o traversăm și trebuie să fim foarte adaptabili și să găsim soluții cât se poate de rapid și cât se poate de eficiente”, a spus Laszlo Balint.

„Jucătorii nu sunt animale, nu le putem periclita integritatea fizică”

Dacă nu a rostit numele celor trei fotbaliști infectați cu coronavirus, în schimb antrenorul „Bătrânei Doamne” a dat explicații cu privire la fotbaliștii accidentanți. „Lui Klapan aceacontractură de la meciul cu Dinamo nu-i dă pace deloc. A început să facă alergări în această săptămână, din păcate în momentul în care face schimbări de direcție simte durere. La el pleacă și de la o lipsă de mobilitate pe articulația femurală care în condiții de efort maxim îi încarcă mușchii aductori. Aceste probleme se întâlnesc sau apar la jucătorii care vin după perioade mari de inactivitate. Din păcate, sunt lucruri pe care nu le poți preconiza, dar pe care încercăm să le gestionăm cât mai bine, în așa fel încât, în primul rând, să nu periclităm integritatea fizică a jucătorilor pentru că nu sunt animale. Noi trebuie să-i ținem sănătoși. Ioniță face progrese, dar nu-l putem încă folosi, a intervenit și o problemă la Erico (n.a. dureri la ligamentul anterior al unuia dintre genunchi) înaintea meciului de la Cluj și nu ne bazăm nici pe el la jocul următor. Practic, dintre jucătorii cu probleme, doar Bustea și-a revenit. Așadar, suntem într-o formulă destul de incompletă, dar eu am foarte mare încredere în absolut toată lumea din vestiar. Am foarte mare încredere că putem alinia un prim <<11>> competitiv și vreau să o repet și să subliniez că avem abilitățile și capacitatea necesară de a face un joc bun și de a ne întoarce cu un rezultat bun duminică. Am avut o discuție cu băieții și am căzut de acord că lucrurile stau la îndemâna noastră”, a mai punctat Balint.

Cine joacă lângă Benga?

Fără îndoială, cele mai mari probleme apar pe axul central al defensivei, de acolo de unde absentează Ilie și Erico, așa că Benga va avea în premieră un alt coleg de compartiment. Variantele sunt două, Cristi Melinte sau Alex Albu, care ar putea fi coborât din linia mediană. „Sunt niște soluții pe care le analizăm. Vă dați seama că în toată această perioadă de pregătire ne-am gândit la ceva, iar acum suntem obligați să regândim lucrurile. Dar, repet, sunt jucători de calitate în vestiar indiferent de minutele pe care le-au jucat în ultima perioadă.  Toți trebuie să-și aducă până la urmă aportul la tot ce înseamnă jocul nostru și la rezultatele pe care le obținem, așa că, indiferent cine va juca, sunt convins că o va face bine. Toți sunt o soluție, încerc acum să mă descurc ca sa fac un prim 11, toți sunt o soluție în momentul în care au semnat cu UTA. Eu am încredere în absolut toți jucătorii din vestiar și mai sunt convins că o să cunoaștem o creștere în joc, dar o să obținem și rezultatele ce ne vor scoate dintr-o zonă nu prea plăcută a clasamentului”.

Îi vine rândul lui Isac?

Dacă Albu va trece pe postul său natural, cel de fundaș central, lângă Roșu ar putea juca, în premieră în Liga 1, Damian Isac. „El este într-o revenire mai ales din punct de vedere fizic, dar și în ceea ce privește apetitul de joc.  Arată o poftă mare la antrenament, dar, știți cum, e antrenamentul nu se compară cu jocul. De multe ori, sub multe forme, și la meciul de la de la Cluj a avut momente în care a dat de greu și din punctul acesta de vedere s-a sufocat un pic. E normal, are nevoie și el de timp. Este un jucător tânăr, un jucător cu calitate, avem încredere în el, dar sunt lucruri pe care trebuie să le să le analizăm foarte atent în momentul în care apelăm la oricare dintre jucătorii noștri. Este foarte important ca cei care intră pe teren în meciurile oficiale să fie cât se poate de aproape de nivelul lor optim, cel puțin din punct de vedere fizic”, a mai afirmat „principalul” utist.

Negoescu, sub observare

Următorul fotbalist care ar putea fi promovat de la Academia UTA este Claudiu Negoescu. Mijlocașul de bandă dreaptă tocmai a reușit „pokerul” în Liga Elitelor, contra celor de la CSU Craiova și: „Este un jucător interesant, bineînțeles că urmărim tot ce poate apărea de la Academie care să poată face față nivelului pe care ni-l dorim, în primul rând în ceea ce privește jucătorii sub vârstă. E clar că nu putem să judecăm un copil după un meci mai bun sau mai puțin bun. Toată lumea știe că pentru a face pasul către prima echipă un jucător tânăr are în primul rând nevoie de constanță, să evolueze la un nivel constant bun. Dar, repet, suntem preocupați de acest aspect și conducătorii de la Academie știu și ei acest lucru, personal sunt foarte atent la evoluția jucătorilor promițători de la grupele de juniori”, a concluzionat Gyuszi Balint.

Hermannstadt – UTA, din cadrul rundei a 7-a a Casa Liga 1, se dispută duminică, de la ora 18,45, pe stadionul din Mediaș.









6 comentarii

  1. Cheia meciului ar putea fi terenul neutru. Valoric ar fi o egalitate. Cu absente și greșeli inerente ,pot ieși și alte. semne . Noi ne dorim un 2 care aduce liniște în club. Numai liniștea construiește !Virusul da târcoale unei ediții fara spectatori și emoții directe .Fara lume pe stadion se. estompează și figurile jucătorilor ,devenite. piese video. Nimic nu se compara ,când după o victorie ,dai mâna cu. Iacob !!! BAFTA. !!!

    0
    0
  2. La cum au jucat sau mai bine zis nu au jucat mijlocașii centrali,in afară de faptul că nu duce fizic Isac tot meciul,nu vad alte obstacole in calea debutului său în prima ligă,din deplasare vom scoate mai multe puncte,cel puțin în acest tur de campionat,nu trebuie sa ne chinuim sa construim,sa desfacem apărări, totul e mai simplu,te organizezi bine defensiv și speculezi orice oportunitate,o victorie nu ar fii o surpriză mare.
    Baftă UTA!!!

    0
    0
  3. Sper ca ai înțeles foarte clar, d-le Balint, cum sta treaba cu echipa după ultimul meci amical cu CFR. Incepe încetul cu încetul sa faci o echipa competitiva, doar cu tineri. Ei sunt singurii motivați și de perspectiva. Nu au crampe, nu au figuri, nu sunt sictiriti și pot fi mai eficienți. Vezi Denis Rusu (tot suporterii au insistat sa îl aduci), la fel și Negoescu de la Academie și lista poate continua. Cu riscul de a rupe legătura cu Apostu și,, Balenele lui esuate”, d-le Balint, trebuie sa ne asculți și pe noi, suporterii UTA-ei.

    0
    0
  4. Sper ca, la meciul cu Hermastandt, mai multa vigoare, ambitie si implicare pe teren din partea lui Morar, Hora, Buhacianu si Nelut Rosu pt. ca au ,in afara de Buhacianu, o experienta mare prin jocuri in liga1a si se asteapta foarte mult de la ei sa faca diferenta pe teren , bineanteles ca si de la ceilalti deopotriva acelasi lucru. Sa speram ca in ziua meciului asa va fi si UTA. va iesi castigatoare . Va urez mult succes baietii si sa fiti INTELIGENTI si ca LEII pe teren PT. CA LA SFARSITUL MECIULUI SA SE BUCURE O MARE DE UTISTII IN FATA TV. !!! FORTA UTA UTA UTA. !!!

    0
    0
  5. Neluț Roșu nu cred că va mai fi pe teren ,el a intrat în dizgrațiile lui Balint. La iarna cred că se va despărții de el.

    0
    0
  6. Dacă tot suntem la pământ ca echipa, măcar putem începe reconstrucția cu tineri, nu cu acești coate goale, care intra sictiriti pe teren, dar pentru care, trebuie sa le asiguri un buget de salarii lunar de 100.000 euro lunar. Balint, pt 2000 euro lunar, îți mănânc terenul și îmi dau sufletul, chiar dacă momentan sunt un jucător de Liga a 4-a, tânăr și la început de drum.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button