19/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Înarmați pentru Hermannstadt! UTA vrea să miște clasamentul pe neutrul din Mediaș: „Puși în gardă de calitatea lor, dar putem răspunde cu aceeași monedă!”

S-au scurs jumătate dintre meciurile etapei cu număriul 7 ale Casa Liga 1 și  în niciunul dintre ele combatantele nu și-au împărțit punctele. Asta înseamnă că șirul de 4 de remize ale UTA-ei începe să-și piardă efectul asupra clasamentului, iar arădenii știu că trebuie să guste din nou din cupa victoriei. Cam pe aceeași lungime de undă sunt, însă, și sibienii de la Hermannstadt, care sunt la cota „9” și ar dori să se depărteze și ei de „zona roșie“.

La precedenta apariție pe teren propriu, sibienii au bătut Botoșaniul, una dintre formațiile grele ale campionatului, însă, odată cu vizita „Bătrânei Doamne”, Hermannstadt se mută pe neutrul din Mediaș. Băieții lui Albes s-au obișnuit cu gazonul de pe „Gaz Metan” odată cu remiza (1-1) cu conjudețenii. „Trebuie să ne adaptăm cât mai repede posibil cu stadionul din Mediaș, am fi fost bucuroși să jucăm în continuare la noi acasă, la Sibiu, ne simțeam foarte bine aici, dar acum avem o nouă provocare. Trebuie să înfruntăm meciurile și să începem să ne simțim ca și acasă pe acel stadion. Acesta este unul dintre obiectivele noastre pentru săptămâna aceasta”, a precizat antrenorul spaniol al sibienilor, care a vorbit succint și despre adversar: „Cred că UTA a demonstrat de ce a promovat în Liga 1. Fac lucrurile realmente foarte bine, au suferit doar o înfrângere până acum. Sunt o echipă istorică în România. Pe lângă acest lucru, trebuie să luăm în calcul că toate meciurile după această pauză sunt foarte complicate”. Juniorul Alexandru Vodă pare singura indisponibilitate a sibienilor.

„Bătrâna Doamnă” a pierdut și a treia șansă să câștige pe noua arenă „Francisc Neuman”, fiind obligată să caute succesul din nou în deplasare, după cel istoric, din „Groapă”. Din păcate, însă, „roș-albii” au destule probleme de efectiv, între jucătorii infectați cu COVID (Balauru, Ilie și Tomozei) și cei cei accidentați (Ioniță, Erico, Klapan și Hrezdac). „Suntem în fața unei deplasări extrem de dificile. Cred că știe toată lumea că Hermannstadt este o echipă solidă, o echipă foarte bine articulată, cu jucători cu experiență, o echipă echilibrată în toate compartimentele, însă avem încredere că, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, putem face un joc bun și să scoatem și un rezultat pe măsură. Am avut o discuție cu băieții și am căzut de acord că lucrurile stau la îndemâna noastră, până la urmă cred că și noi avem în componență jucători de valoare. Chiar dacă avem destule probleme de lot, sunt câteva variante din punct de vedere tactic. Încercăm să găsim cele mai bune opțiuni atât din punct de vedere al formulei de joc cât și în ceea ce privește strategia pe care o vom aborda în acest joc. Pe de altă parte, este foarte important pentru mine nu să jucăm neapărat în funcție de particularitățile adversarului, cât să ne îmbunătățim noi jocul pe principiile pe care le antrenăm, iar  eu cred că avem capacitatea de a face acest lucru”, susține Laszlo Balint.

Vorbind în detaliu despre Hermannstadt, antrenorul UTA-ei a plecat de la Ruben Albes și și a ajuns și la elevii săi: „Hermannstadt are pe bancă un tehnician care a demonstrat încă din sezonul trecut că are calitate. Ruben Albes a schimbat foarte mult în bine jocul celor de la Hermannstadt, atât în ceea ce privește estetica, cât și în ceea ce privește eficiența. După un debut destul de ezitant, echipa din Sibiu s-a  transformat într-o revelație a play-out ului și continuă pe acest drum, continuă să aibă constanță. Îi respectăm, suntem puși în gardă atât de calitățile grupului, cât și de cele individuale, dar le putem răspunde cu aceeași monedă. Jo Santos îmi place foarte mult, este un jucător capabil să dezechilibreze apărările adverse. De asemenea Romario Pires, Răzvan Dâlbea chiar și Fortes care joacă foarte bine rolul numărului 9. E clar întâlnim o echipă capabilă să surprindă foarte mult inclusiv la fazele fixe, unde și noi am lucrat în această perioadă și ne dorim să ne îmbunătățim”.

În urmă cu o lună de zile, UTA o bătea pe Hermannstadt cu 2-0, într-un amical disputat la Sibiu. „Nu cred că poate reprezenta un barometru acel test pentru meciul de duminică, pentru că au lipsit destul de mulți jucători de la ei. Pe de altă parte, e clar că principiile sunt aceleași. Binențeles că putem spune că am luat pulsul adversarului, însă sunt convins că vor apărea foarte mulți jucători care nu au jucat în acel amical. Vor fi chiar titulari în meciul de duminică la fel cum și la noi vor fi destul de multe schimbări față de acel meci. Faptul că jucăm pe teren neutru nu cred că poate reprezenta un plus pentru noi, căci suporterii oricum ar fi lipsit și la Sibiu. Și, apropo, noi resimțim din plin absența fanilor noștri, sunt convins că avându-i în tribune am fi avut rezultate mai bune, în special acasă”, a mai punctat Gyuszi Balint.

Hermannstadt – UTA începe duminică, la ora 18,45 și va fi transmis în direct pe Digi Sport, Look şi Telekom Sport.

Formații probabile:

AFC Hermannstadt: Cristiano – Belu, Viera, Stoica, Opruț – Dâlbea, R. Pires – Caiado, Sîntean, Jo Santos – F. Fortes

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Benga, Roumpoulakou – Albu, Roșu – Miculescu, Hora, D. Rusu – Buhăcianu.

Arbitri: Horia Mladinovici (Bucureşti) – Ciprian Danşa (Satu Mare) – Mihai Marica (Bistriţa). Rezervă: Marius Omuț ( Satu Mare)

Observator FRF: Salomir Marian (Cluj-Napoca – Cluj)

5
1
%d blogeri au apreciat: