Progresul PecicaȘtirile zilei

Pecica, fără gol și punct(e) și cu Dumbrăvița! Stupar: „Arătăm o scădere evidentă de formă, trebuie să ne dea de gândit” v.s. Bălu: „Dominați steril, victorie meritată”





După trei succese la rând, pecicanii știau că vor da peste echipele grele ale campionatului, însă nici cel mai pesimist dintre ei nu ar fi spus că în contul echipei nu va mai intra nici măcar un punct și, mai mult, Capătă și colegii săi nu vor reuși nici măcar un gol în cele 270 de minute.

Stupar: „Dacă scoatem din calcul primele 20 de minute, egalul era scorul echitabil”

Ultima formație ce a profitat de slăbiciunile pecicanilor a fost Dumbrăvița, care era rănită în orgoliu după eșecul intern cu Lipova. Ca și cu ASU Poli, Progresul a plătit tribut startului modest de meci, dar, spre deosebire de săptămâna trecută, când au fost destule ocazii mari de gol, de această dată Miklos nu a avut de lucru. „Este al doilea meci în care începem mai rău, 15-20 de minute ne-au dominat ușor, culminând cu penalty-ul și golul reușit după ratarea acelui penalty. După aceea, am echilibrat jocul, și, dacă scoatem din calcul primele 20 de minute, egalul era scorul echitabil. Niciuna dintre cele două echipe nu și-au mai creat ocazii clare, posesia superioară nu ne-a ajutat prea mult, căci nu am mai avut situațiile de gol din meciurile precedente. Este regretabil, arătăm o scădere evidentă de formă, nu dăm goluri, suntem la al treilea meci pierdut, suntem pe o pantă descendentă și trebuie să ne dea de gândit și nouă și jucătorilor. Suntem tot aceeași echipă, dar am schimbat ceva în atitudine și nu este ok. Avem probleme în continuare, am avut și acum patru jucători care nu s-au antrenat: Ilan, Rădulescu, unii visează la lucruri pe care nu le înțeleg…Puie a fost și el accidentat. Dan Țapoș a fost cel care a decis să intre Barbu în poartă, nu este nici o problemă, și-a făcut treaba”, a spus Dan Stupar la finalul disputei cu timișenii.

Imediat după ultimul fluier al primei reprize, antrenorul pecicanilor a protestat vehement la unele decizii ale arbitrului Andrei Lucian Țiții. „Am fost supărat la pauză pe arbitru, fără însă să acopăr evoluția echipei mele. Am sesizat doar că aceleași faze, aceleași nereguli, nu au fost judecate cu aceeași unitate de măsură. În primul rând, nu cred că a fost penalty. Mingea a fost șutată în brațul jucătorului nostru, nu a jucat el mingea cu mâna. Apoi, de pe vremea când jucam și eu fotbal, se mai spune că arbitri dau 5% pentru gazde, nu invers. Repet, nu vreau să dau vina pe arbitru, pe deciziile sale, în tensiunea jocului mai am și eu niște ieșiri”, a adăugat Stupar.

Bălu:Noi nu avem obiectiv trasat de conducere, doresc eu să câștig permanent”

Dumbrăvița câștigă din nou după două etape și rămâne pe podiumul seriei a VIII-a a Ligii a 3-a. „Am controlat jocul în prima repriză, pe lângă gol am mai ratat două ocazii mari, inclusiv un penalty.  Repriza a doua am început-o bine, portarul Barbu a scos un gol ca și făcut, după care, treptat treptat, gazdele ne-au dominat steril, căci nu au avut ocazii de gol. Am întâlnit o echipă bună, antrenată, se vede că au câțiva jucători importanți și un antrenor foarte bun, dar, per ansamblu, victoria noastră este meritată. Aș fi ipocrit să spun că nu ne convine egalul dintre Lipova și Ghiroda, deși ne uităm în primul rând la la echipa naostră. Altfel, eram convins că va bate Crișul la Periam, i-am spus lui <<Știli>> că va câștiga, doar noi și Lipova ne-am împiedicat acolo”, a spus Sorin Bălu.

Întrebat dacă Lipova, Crișul, Dumbrăvița și Ghiroda sunt echipele ce se vor bate până la final pentru locurile de baraj, antrenorul principal al timișenilor a adăugat: „Eu de la început am spus că trei echipe din Arad și două Timiș vor fi acolo sus. Să nu o scoatem din calcule pe Pecica, are un antrenor și jucători care oricând pot să revină. În Timiș, și  ACS Poli are o echipă matură, pot să revină și ei, dar o să vedem ce va fi. Noi nu avem obiectiv trasat de conducere, doresc eu să câștig permanent. Dacă nu ai nici un obiectiv în viață, mai bine stai acasă”, a adăugat antrenorul principal al timișenilor.

Omul celor trei puncte a fost Andrei Făgărășanu, care a fost reprofilat mijlocaș central, după ce jucase în cariera sa atacant. „Într-adevăr, Andrei provine din atacant, dar dă un randament mai bun la mijloc, nici nu mai vrea să joace atacant. Cred că este unul dintre cei mai buni mijlocași din serie, este un jucător cu calitate, are tehnică de pasare foarte bună, finalizare bună, experiență. Stă bine și din punct de vedere fizic, eu spun că este o mutare bună trecerea sa la mijloc”, a mai explicat Bălu.

Pecica trece la a treia timișană la rând peste o săptămână, cu o deplasare la Ghiroda, în timp ce Dumbrăvița are derby județean cu ACS Poli, pe arena „Ștefan Dobay”.

Un comentariu

  1. Ii cam ajuta arbitrii pe domnii de la Dumbravita . Se poate ca Frf sa-i vrea pe ei la baraj in detrimentul echipelor aradene . Etapa trecuta penalty nemeritat acum la fel la Periam la fel penalty in min 97. Usor usor ii duc arbitrii sus chiar daca ei nu pot.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button