03/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Denis Rusu, după al treilea meci bun la rând în Liga 1 și cuprins de dorința victoriei cu Chindia: „Cu ambiţie şi atitudine sunt sigur că vom câştiga”

Denis Rusu a fost una dintre surprizele plăcute ale UTA-ei, din momentul în care Laszlo Balint i-a dat din ce în ce mai multe minute în Liga 1. Fotbalistul adus de la Şoimii Lipova, din eșalonul terț, a obţinut penalty-ul care a adus victoria „roș-albilor” pe terenul lui Dinamo, dar şi lovitura liberă din care arădenii au egalat la Mediaş, contra lui Hermannstadt, în weekendul precedent.

Sâmbătă, arădenii dau piept cu Chindia Târgovişte la Arad, iar  mijlocașul de 19 ani și-a studiat deja și adversarul direct: „Pe banda dreapta a defensivei a jucat Dinu, un jucător cu experiență, sper și cred că mă voi descurca în fața sa. Altfel, ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bine organizată, care în ultimele trei meciuri nu au primit gol. Vin cu un moral bun după două victorii consecutive, dar dacă noi vom juca cum am făcut-o cu Hermannstadt, cu ambiţie şi atitudine, sunt sigur că vom câştiga”, susține mijlocașul lateral al „Bătrânei Doamne”.

Începutul de sezon a fost unul bun pentru tânărul utist, care a devenit o piesă importantă în primul „11” al lui Laszlo Balint. Fiind jucător de atac, lui Rusu îi lipeseșe puțin și golul. „Sper să vină golul cât mai curând, poate chiar sâmbătă, dar cel mai important e să îmi fac bine treaba şi să strângem puncte. Mister şi colegii mă ajută, mă încurajează. Nu mă aşteptam să joc titular chiar cu Dinamo, dar mă bucur că am reuşit să evoluez tot meciul. E diferenţă mare la toate capitolele între Liga 3 şi Liga 1, dar până acum am făcut faţă şi sper şi în continuare la evoluţii cât ma bune. Nu îmi e frică de adversarii mai puternici, trebuie să joc mai rapid şi să mă demarc mai bine. În afară de banda stângă, am mai evoluat al doilea vârf, practic acolo am jucat toate meciurile la juniori”, a mai spus cel poreclit „Gaucho”, după fotbalistul brazilian al anilor ’80-’90.

Legat de situația sa contractuală, fotbalistul dorit definitiv de UTA și nu doar sub formă de împrumut de la Lipova, până la finalul stagiunii, Rusu a adăugat: „Momentan nu am vorbit cu impresarul meu (n.a. Bogdan Apostu) și nu mă gândesc la nicio altă echipă. Sunt la UTA şi vreau să joc cât mai bine cât timp sunt aici, mă simt bine la Arad. Vorbesc zilnic şi cu antrenorul Flavius Sabău şi cu preşedintele Radu Pop, de la Arad, nici ei nu se aşteptau să joc atât de bine în Liga 1. Credeau în potenţialul meu, dar nu se aşteptau ca după doar o lună la UTA să strâng atâtea minute. Încă aparţin de Şoimii Lipova, sunt împrumutat aici un an, iar apoi UTA va avea opţiunea să mă cumpere. Nu e treaba mea să spun ce se va întâmpla, repet, acum sunt la UTA și mă simt bine aici”.

Dar, dincolo de realizările sale, Denis Rusu a impresionat prin constanța în evoluții trei etape la rând, lucru mai puțin întâlnit la fotbaliștii sub vârstă. „Noi știm că avem jucători cu potențial, toată lumea știe. Este important ca și ei să înțeleagă că trebuie să aibă constanță în primul rând, pentru că nu se poate trăi dintr-un joc bun. Și aici sunt pretențiile mele și așteptările mele de la ei pentru că, în momentul în care noi aliniem un prim 11, vrem să o facem pe criterii de valoare și nu neapărat pe criterii de eligibilitate regulamentare. Căci, se știe, în momentul în care un fotbalist este depășit de nivelul jocului automat echipa suferă, iar eu mă bucur foarte mult că juniorii la care s-a apelat, inclusiv cei care au venit de pe bancă, s-au ridicat la nivelul așteptărilor din toate punctele de vedere. Inclusiv cel fizic, căci nu trebuie să uităm că am întâlnit o echipă Hermannstadt robustă, arțăgoasă și extrem de puternică în duelurile unu contra unu. De exemplu Isac, l-a avut față în față pe Romario Pires, Denis Rusu a jucat împotriva lui Belu, apoi, din păcate, s-a accidentat, iar Miculescu a jucat și el împotriva unui internațional de tineret (n.a. Opruț) și de multe ori a reușit să câștige dueluri în fața sa și să devină periculos în preajma careului advers. Așadar, acești copii se dezvoltă ușor, ușor, nu putem să așteptăm de la ei salturi spectaculoase. Doamne ajută să fie așa, dar important să aibă constanță. Este important să aibă încredere în potențialul lor, iar noi să reușim să îi punem în valoare cât se poate de bine”, a subliniat și Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Interesant este că Denis Rusu este în acest moment cel mai slab cotat fotbalist din lotul UTA-ei pe transfermarkt, la 25 de mii de euro, dar a fost printre cei mai buni trei oameni ai lui Laszlo Balint în meciurile cu Dinamo, Clinceni și Hermannstadt.

16
0
%d blogeri au apreciat: