Polo

O echipă de puști formată pe repede înainte de AMEFA a debutat curajos în noua ediție a Superligii de polo!





După ce la primul turneu al Superligii Naţionale de polo nu a putut participa din cauza problemelor financiare, AMEFA Arad a luat startul în al doilea turneu, cel programat în aceste zile la Braşov. Între timp, echipa a găsit sprijin de pe plan local, de la câţiva iubitori de sport şi astfel s-a conturat pe repede înainte un lot foarte tânăr, format în majoritate din juniori II. Antrenorul Cristian Cosma s-a mişcat în regim de urgenţă şi a reuşit să legitimeze şapte juniori II de la Triumf Bucureşti (Radu Trapiel, David Marscall, Radu Toma, Andrei Ştefan, Baciu Matei, Călin Borcan şi Matei Marchiţan), doi juniori I (George Stoian şi Atilla Arany) şi un poloist aflat la final de juniorat (Stanislav Fornea), toţi trei de la Corona Braşov şi juniorul I Lucas Matei, de la Steaua.

Cosma şi-a adus juniori de la Triumf, Corona şi Steaua: cu toţii, se văd doar la meciuri!

La acest prim turneu abia învăţ cum îi cheamă, mulţi au 15-16 ani, sunt nişte puşti, dar au acceptat să ne ajute şi să joace pentru AMEFA. Majoritatea dintre ei sunt elevi şi se vor pregăti la cluburi, urmând să ne vedem doar la meciuri. Cei din Arad sunt puţini, unii lucrează, au familii, aşa că ne confruntăm cu o situaţie specială şi grea, dar astea sunt vremurile şi trebuie să ne acomodăm. Dintre arădeni au mai rămas Hodăgeu, care e şi el la Braşov, cu noi, Grama, cu test neconcludent la Covid-19, motiv pentru care a rămas acasă, Samuilă, Palotaş şi Furj. Ultimii trei au avut probleme personale şi nu au putut participa la acest turneu, sperăm să putem conta pe ei la următoarele turnee. Vom mai legitima încă patru juniori arădeni, pentru a ne asigura că nu vom avea probleme în cazul unor complicaţii, cum sunt infectările cu coronavirus, Mihnea Remeţean, Sergiu Miculiţ, Cătălin Goilean şi Eric Pfaffenrath”, a declarat pentru aceeași sursă antrenorul Cristian Cosma, care a şi tras primele concluzii după cele două meciuri de la Braşov, 6-10 aseară, cu Crişul Oradea (goluri arădene marcate de Toma 2, A.Ștefan 2, Baciu și Stoian) şi 6-13, în această dimineaţă cu Rapid Bucureşti (Lucas 2, A.Ştefan 2, Stoian şi Matei B.):

Wili Glaser cu prietenii şi clubul UTA- alături de AMEFA

Cu Crişul, care are şi ea un lot tânăr, dar format din juniori 1, cu patru ani mai mari şi încă vreo 2-3 seniori, ne-am descurcat zic eu bine pentru început, la următorul turneu va fi mult mai strâns şi poate vom emite pretenţii şi la victorie. La ce lot are Rapidul, eu zic că a fost bine şi până la urmă băieţii şi-au făcut treaba cum au putut. Pentru noi e un prim turneu şi e clar că abia ne cunoaştem, relaţiile de joc se leagă greu. Nu mai are rost să spun că în acest sezon ne mulţumim cu participarea în Superligă, până la urmă o realizare la ce probleme avem. Ţin să mulţumesc domnilor Wili Glaser şi prietenilor săi, de la Asociația ”Gătim împreună pentru o lume mai bună” şi lui Alexandru Meszar, de la clubul UTA, cu sprijinul cărora am putut participa la acest turneu”, a declarat pentru colegii de la livearad.ro Cristi Cosma, care speră ca pe acest final de an să primească sprijin financiar şi din partea autorităţilor locale. Pentru AMEFA urmează la turneul de la Braşov alte meciuri: mâine dă piept cu campioana Steaua şi cu Sportul Studenţesc, sâmbătă cu Dinamo şi duminică, cu Poli Cluj. Arădenii ar mai fi trebuit să joace în această după amiază cu CSM Oradea, dar bihorenii nu s-au prezentat la turneu datorită unui focar de coronavirus din lot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button