01/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Pentru „ciocnirea” pentru locul 5 în Casa Liga 1, Comisia Centrală a Arbitrilor a apelat la un „central” cu care UTA nu s-a impus în niciun meci oficial în ultimii 8 ani. Este vorba despre clujeanul Horațiu Feșnic, care a condus-o pe „Bătrâna Doamnă” în două rânduri sezonul trecut, chiar pe arena „Motorul”, unde arădenii ridicaseră o fortăreață până la întreruperea campionatului din pricina pandemiei de coronavirus. Doar că arbitrul de pe Someș a oficiat la meciul din 16-imile Cupei României, UTA – Dinamo 1-3, iar apoi, în vară, la partida de play-off cu Petrolul. Până la urmă, a fost singura dispută pe care „roș-albii” nu au pierdut-o acasă în această fază a competiției, punctul cucerit la 1-1 dovedindu-se important pentru promovarea în Liga 1.

Dar, Feșnic a mai arbitrat-o pe UTA și în Liga a II-a, unde arădenii au obţinut două succese cu el la centru, ambele în deplasare, în returul sezonului 2011-2012: Juventus Bucureşti – UTA 0-2 şi Politehnica Timişoara – UTA 0-1, cu un gol reuşit de grecul Galanis. Apoi, în septembrie 2013, utiștii pierdeau cu 2-1 la Oradea, cu FC Bihor, iar în 2016 clujeanul a fost martor la, poate, cel mai negru derby al Vestului din istorie. Negru la propriu, pentru că „roș-albii” și „alb-violeții” s-au bătut pentru un punct în mocirla de pe „Motorul” (scor 1-1).

Mâine, la Botoșani, cu începere la ora 19:15, Horațiu Feșnic va fi asistat de moldovenii Sebastian Gheorghe (Suceava) și Adrian Vornicu (Iași). Rezervă va fi Alin Moroiță, din Ploiești, iar de notele pentru cavalerii fluierului va vi responsabil Vasile Bratu, din Slobozia.

2
0
%d blogeri au apreciat: