Știrile zileiUTA Arad

Morar s-a deblocat cu o „dublă” câștigătoare pentru UTA: „Am ieșit cu o cu totul altă abordare de la vestiare, ne simțim bine pe locul 5, dar avem nevoie de puncte în continuare”





În absența lui Hora, care s-a infectat cu COVID în urmă cu o săptămână, Laszlo Balint a jucat „cartea” Vlad Morar, atacant care nu și-a început tocmai bine aventura la UTA. A avut o ratare imensă în meciul cu Voluntariul, din runda a doua, iar apoi nu a adus plusul așteptat pe faza de atac. Însă, începând de partida trecută, cu Chindia Târgoviște, fotbalistul originar din județul Sălaj, a dat semne clare de revenire, în special prin execuțiile din fazele fixe ale echipei sale.

La Botoșani, Morar a explodat pur și simplu cu o „dublă” și un „assist”, fiind cel mai bun om al partidei câștigată de UTA cu 3-2. „Sunt conștient că nu mi-am ajutat prea mult echipa în primele etape, am uitat greu și acea ratare din etapa a doua, după care am avut parte și de o accidentare. Acum sunt bine din toate punctele de vedere, mă bucur că mi-am ajutat echipa să câștige astăzi, punctele sunt foarte importante. Sigur, orice fotbalist, mai ales atacanții se bucură când au realizări, însă dacă nu am fi câștigat astăzi eram trist. Eu zic că am meritat victoria pentru cum am jucat în repriza a doua, după ce în prima ne-am lăsat prea mult dominați de cei de la Botoșani, o echipă – de altfel – foarte bună. Am ieșit, însă, cu o cu totul altă abordare de la vestiare, am făcut un pressing ridicat, așa cum pregătisem încă de la început meciul, și ne-am creat, zic eu, ocazii mai multe și mai clare decât adversarul”, susține „eroul” echipei arădene în deplasarea de la Botoșani.

Morar s-a deblocat în Liga 1 după trei ani și jumătate. Precedenta reușită a venit într-un Viitorul – Astra (3-2), de pe 29 aprilie 2017, sezonul în care utistul se încununa campion al României cu echipa lui Gică Hagi. „Într-adevăr, am avut ceva probleme la Voluntari, nici la UTA nu începusem foarte bine, dar antrenorul și băieții au avut încredere în mine și, încetul cu încetul, încep să reintru în forma pe care am avut-o în Grecia”, mai afirmă atacantul de 27 de ani al „Bătrânei Doamne”, care a evoluat timp de două sezoane și jumătate la Panetolikos, în prima ligă elenă.

Cu excepția lui Ioniță, care a și lipsit o lună de pe gazon din pricina unei accidentări, toți atacanții UTA-ei au marcat în primele 9 runde ale Ligii 1, iar Hora și Morar au câte două reușite fiecare. „Suntem fotbaliști de valori apropiate, e o concurență benefică între noi. Cine e cel mai în formă va juca mereu, important este ca echipa să facă puncte și să fie cât mai sus în clasament”,  mai spune Vlad Morar, care a vorbit și despre ceea ce ar putea fi execuția etapei: „Exersez mult loviturile libere, e normal să încerc să dau pe poartă. Mi-a ieșit astăzi, însă, repet, meritul e al tuturor băieților pentru că am terminat cu un gol mai mult pe tabelă”. 

Cel mai probabil, UTA va rămâne pe locul 5 cel puțin încă o săptămână și va avea marea șansă să lege trei succese odată cu vizita celor de la Gaz Metan Mediaș. „Astăzi ne bucurăm, mâine și luni ne refacem forțele, iar de marți trebuie să pregătim cât mai bine meciul cu Mediașul. Ne simțim bine pe locul 5, dar fără a face puncte etapă de etapă îl vom pierde și nu dorim acest lucru. Avem mare nevoie de victorie și cu Mediașul, căci apoi ne așteaptă partide cu echipele ce au pretenții la titlu și va fi mult mai greu să facem puncte…Dar, dacă muncim și avem încredere în noi și în grupul format aici, eu zic că le vom face și acelea”, a încheiat Vlad Morar.

„Vlad Morar e același jucător de valoare, doar că avea nevoie de un pic de încredere. Venea după o perioadă lungă de inactivitate, fără meciuri, fără realizări, ceea ce pentru un atacant este destul de apăsător și atunci nu era deloc simplu să dea randament maxim din prima. Dar, se dovedește acel fotbalist de calitate, capabil să facă diferența, mă bucur enorm și pentru el”, a comentat la finalul meciului de la Botoșani Laszlo Balint prestația atacantului său.

Cu dubla de astăzi, Morar a ajuns la cota 20 de goluri reușite în Liga 1. Precedentele le-a marcat în tricourile celor de la U. Cluj, Petrolul, ASA Târgu Mureș și Viitorul.

3 comentarii

  1. FELICITARI MAXIME VLAD MORAR , BRAVO, BRAVO, BRAVO !!! ASTEPTAM si pe BUHACIANU VALI sa isi intre in mana cat mai repede !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button