HandbalȘtirile zilei

Tot la cota zero în Liga Florilor: Crișul Chișineu Criș – Dacia Mioveni 27-30





Duelul nou promovatelor din cadrul rundei cu numărul 4 a Ligii Florilor a fost adjudecat de CS Dacia Mioveni, echipă ce câștigase și precedentele trei dueluri cu Crișul Chișineu Criș, toate disputate în edițiile precedente ale diviziei secunde. Vorbim despre cel mai abordabil duel pentru elevele antrenate de Narcis Cîtu de la turneul de la Sfântu Gheorghe ce a debutat joi și se va încheia marți.

Ca și cu decimata (de COVID) echipă a celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, formația din județul nostru a început bine disputa. În minutul 7, avea dublu avantaj pe tabelă, 6-4, însă a fost un simplu foc de paie. Argeșencele au profitat din plin de greșelile tehnice ce au apărut, din nou, în jocul „alb-albastrelor” și minutul 13 le-au găsit deja în avantaj: 7-10! De aici încolo, cele două echipe, apropiate din punct de vedere valoric, au mers aproape cap la cap, ceea ce – însă – nu avea cum să-i convină formației aflată în dezavantaj.

Scorul pauzei a fost 16-18, iar Crișul era chemată să greșească cât mai puțin pentru a întoarce meciul. Acest lucru nu s-a întâmplat, căci, chiar dacă a venit la doar un gol în spatele Mioveniului: 21-22 (în minutul 42) sau 26-27 (în minutul 54), Crișul a pierdut cu 27-30 și ocupă ultimul loc în clasament. Formația din Galați e cealalată din Liga Florilor ce e la cota zero puncte.

Narcis Cîtu riscă să încheie doar cu înfrângeri turneul din județul Covasna pe banca Crișului. „Nu am jucat tocmai rău, dar, din păcate, victoria este la adversar. În anumite momente am fost, poate, peste echipa din Mioveni, dar nu am știu să gestionăm lucrurile. Am făcut din nou greșeli, am avut din nou ratări din poziții de unu la unu, toate acestea se adună în economia jocului, iar pentru noi dă cu minus și la adversar dă cu plus. Am avut momente mai puțin bune pe partea de atac, alternăm situațiile, nu avem constanță. Cu Buzăul trebuie să ne luptăm, așa cum trebuie să ne luptăm cu orice echipă din Liga Națională. Nu avem voie să depunem armele”, a spus la final antrenorul Crișului.

Interul Sabine Klimek a făcut cel mai bun meci al său din Liga Florilor pentru Crișul.   „În primul rând, am avut niște vizionări, am încercat să ne pregătim cât mai bine, dar mai ales să eliminăm greșelile tehnice pe care le-am făcut în meciurile trecute. Au fost și emoții pentru că am vrut să câștigăm, a fost o presiune mai mare și, din nou, am făcut niște greșeli tehnice care ne-au pus plumb în picioare. Trebuie să ne odihnim, mai facem o vizionare și să vedem cum abordăm următorul meci. E clar că trebuie să eliminăm greșelile tehnice, pentru că ele ne îngreunează cel mai tare jocul”, a spus experimentata handbalistă.

Formații și marcatoare:

Crișul: Klimek 7, Șamanț 7, Snakovszki 2, Cherecheși 2, Gaiu 2, Haidu 2, R. Tamaș 2, Boldor 2, Taivan 1.

Mioveni: Bloj 7, Boian 7, Toma 6, Cîrjan 3, Andrei 2, Georgescu 2, Onicaș 2, Banciu 1.

Echipa arădeană încheie turneul de la Sfântu Gheorghe, marți, de la ora 13,45, în compania fetelor de la SCM Buzău.

FOTO: Paul Ursache (UPfoto)

Un comentariu

  1. Vai de mine dacă nici.pe mioveni si ea nou promovată nu le-au bătut vai de ele , bani cheltuiti aiurea cu liga 1 , sa vedem va mai accepta noul primar contraperformantele ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button