BaschetȘtirile zilei

Duș rece la revenirea pe parchet, prezența în Final Four-ul Cupei – în mare dubiu: FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj Napoca 55-68





După 8 luni de zile de întrerupere cauzată de pandemia de SARS-CoV-2, baschetul feminin românesc s-a întors și el în arenă odată cu fazele de calificare pentru Final Four-ul Cupei României. Jocurile au fost deschise FCC Baschet Arad și Universitatea Cluj, la București, iar „galben-albastrele” au arătat multe lacune. Pe undeva e și normal ținând cont de faptul că Primăria încă nu a acordat niciun ban în acest an clubului arădean, care și-a făcut un lot conform posibilităților și asta se simte împotriva formațiilor care au parte de alte condiții. Iar în acest sezon, gruparea de pe Someș este una dintre acestea.

Arena de Baschet din Bucureşti a oferit un duel echilibrat în prima parte, lipsa jocurilor oficiale (dar și amicale) resimţindu-se din plin în evoluţia combatantelor din această după-amiază. În formula de start gândită de sârbul Bogdan Bulj şi-a făcut loc doar o singură noutate făţă de precedentul sezon, junioara Ecaterina Armanu, care a apărut lângă: Hadzovic, Fodor, Ardelean și Karakasevic.

Partida a consemnat o premieră în baschetul românesc și anume folosirea arbitrajului video. De exemplu, „oficialii” întâlnirii au întors decizia, după ce au consultat imaginile oferite de sistemul Keemotion. Inițial aarbitrii au dictat greșeală anti-sportivă la faultul comis de Andreea Fleșer asupra lui Brankica Hadzovic, însă după ce au consultat imaginile video au penalizat-o pe Fleșer cu un simplu fault de joc.

După un început mai bun (5-1 în minutul 3), FCC-ul a cedat conducerea pe tabelă, iar adversarele au încheiat primul sfert în avantaj, 17-11. Până la pauza mare, jocul arădencelor a început să funcţioneze în atac şi balanța s-a întors în favoarea lor, scor 39-38. Ecartul de puncte s-a mărit şi mai mult în debutul sfertului 3, iar în minutul 36:30 al partidei s-a înregistrat şi cea mai mare difirenţă de puncte, 44-36, pentru „galben-albastre.

De aici, ceva s-a rupt în evoluţia formaţiei antrenate de Bogdan Bulj. Pe fondul unei prestaţii dezamăgitoare pe faza ovensivă, FCC Baschet Arad a mai izbutit să marcheze până la finalul meciului doar 11 puncte, timp în care a primit nu mai puţin de 32 de puncte. S-a terminat 68-55 pentru Universitatea Cluj-Napoca, iar echipa de pe Mureș a început noul sezon cu o înfrângere drastică.

Formaţia pregătită de Bogdan Bulj va disputa mâine al doilea joc din prima faza a Cupei României. De la ora 16, arădencele o vor întâlni Phoenix Constanţa, echipa la care evoluează și arădeanca Denisa Vați. Arădencele nu mai au voie să facă pași greșiți cu trupa de pe Litoral și Olimpia CSU Brașov, pentru ca apoi, dacă termină grupa B pe locul 2, să prindă finala din postura de „lucky team”.

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 13 puncte, Beadle 12, Fodor 10, Nagy 8, Karakasevic 7, Ardelean 3 şi Armanu 2.

Cluj: Timbilla 19 puncte, Campbell 12, Polacek 12, Uiuiu 10, Chis 5, Fleser 5, Popovici 3 şi Stoica 2.

FOTO: baschetarad.ro

Un comentariu

  1. Echipa din Cluj are tot 3 straniere ca si Aradul,iar la jucatoare romance are jucatoare mai putin experimentate decat noi.Am facut aceasta precizare ca sa fie clar si pentru cei care nu sunt foarte implicati in fenomenul baschetului feminin,ca echipele din Cluj,Brasov si Targoviste NU AU teoretic un lot mai valoros decat Aradul.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button