Handbal

Crișul și-a luat fost portar de națională: Ionica Munteanu aduce un mare plus de experiență și valoare nou-promovatei în Liga Florilor!





Crișul Chișineu Criș nu și-a depășit condiția de nou promovată și a cedat toate partidele din cadrul turneului cu numărul doi al Ligii Florilor: 19-30  cu Craiova, 23-40 cu Râmnicu Vâlcea, 27-30 cu Mioveni și 23-41 cu Buzău. Goluri foarte multe încasate de echipa lui Narcis Cîtu, care – de altfel – s-a prezentat cu un singur portar la Sfântu Gheorghe, Nicoleta Pășălan, celălalt din cadrul lotului, Andreea Năstasă, fiind infectată cu COVID.

Conducerea grupării de pe Crișul Alb s-a mișcat repede după revenirea din județul Covasna și și-a asigurat serviciile unui al treilea portar și nu e unul oarecare. Vorbim despre Ionica Munteanu, care a apărat și buturile naționalei României în 37 de partide între 2004 și 2016, la ultima convocare evoluând chiar la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din Brazilia.

Ajunsă la 41 de ani, Munteanu a ajutat-o pe Dacia Mioveni să promoveze în Liga Florilor, iar acum a semnat cu Crișul până la finalul acestui sezon. Cea care a perfectat transferul a fost Florica Boldor, care s-a întâlnit cu experimentata jucătoare la Cluj. „Experiența și valoarea sa ne vor utile, sunt convinsă. Mai aveam neapărat nevoie de un portar iar Ionica Munteanu e un profil foarte bun pentru noi. O să încercăm să ne mai întărim lotul, dar așteptăm să vedem ceea ce decide noua administrație locală în ceea ce ne privește. Ne pregătim deja de meciul de pe 11 noiembrie, cu Activ Prahova, de la București. E vorba despre al treilea turneu al Ligii Florilor, de un singur meci”, ne-a mărturisit Boldor,  membru în Consiliul de Administrație al clubului.

Revenind la Ionica Munteanu aceasta a bifat multe echipe în lunga sa carieră și anume: Uni Ursus Cluj, Le Havre AC (Franța), Randers HK (Danemarca), HC Leipzig (Germania), Rulmentul Brașov, Mios Biganos (Franța), HC Oțelul Galați, „U” Jolidon Cluj, SCM Craiova, HCM Baia Mare, Universitatea Cluj și Dacia Mioveni. Pe lângă selecțiile la prima reprezentativă, valoroasa handbalistă a apărat și buturile naționalei de tineret în 23 de meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button