UTA Arad

Balint și-a taxat elevii după „dușul rece” cu Gazul: „Unii băieți s-au trezit prea repede prea sus, pentru o echipă cu pretenții e nepermis să iei trei goluri acasă!”





Dacă în deplasare nu a pierdut încă niciun meci oficial în acest an, acasă UTA nu o duce deloc bine. „Roș-albii” au câștigat un singur meci la Arad în urmă cu două săptămâni, cu Chindia, dar odată cu vizita Mediașului au clacat din nou. Tot trei goluri a luat „Bătrâne Doamnă” de la Poli Iași în precedentul eșec de pe „Francisc Neuman”, dar atunci reușise două.

Ocazii au fost și azi, unele foarte mari în repriza a doua, dar ghinionul de la bara lui Benga și mai ales imprecizia la finalizare a lui Ursu și Ioniță, au făcut ca tabela să înghețe la scorul de 1-3. „Îi felicit pe cei de la Gaz Metan pentru această victorie. Nu știu dacă în această seară ne-a bătut echipa mai bună, cât echipa mai eficientă. Din punctul meu de vedere,  Gaz Metan a știut să profite mai bine de greșelile noastre. Din păcate am avut multe momente în care am fost naivi, atât în apărare cât și în atac, nu am luat cele mai bune decizii și acesta este un motiv de analiză. Din punctul meu de vedere, este un duș rece, cred că unii dintre băieți s-au trezit prea repede prea sus și trebuie să rămânem ancorați în realitate, am spus-o nu o dată. Mai avem mult de muncă până să emitem pretenții la prima jumătate a clasamentului. Am mai spus-o, o repet și trebuie să o subliniez, meciul de astăzi ne-a demonstrat acest lucru. Este al doilea meci pe care îl pierdem și luăm trei goluri acasă, e nepermis pentru o echipă care vrea să emită pretenții. Trebuie să învățăm din greșeli, trebuie să analizăm foarte bine ce s-a întâmplat în această seară și să încercăm să corectăm”, a punctat Laszlo Balint la finele disputei cu  sibienii.

Ca și în precedentele meciuri pe teren propriu, UTA a intrat foarte greu în joc. Practic, a fost de nerecunoscut în prima repriză, când a scos maxim la șutul lui Morar la care a greșit Buzbuchi. „Prima repriză a fost destul de modestă. Gazul a reușit să marcheze de două ori, nu știu ce s-a întâmplat la faza golul 0-2. Adversarul a obținut o lovitură liberă periculoasă în urma unei greșeli, dar, din ce mi-a spus Albu la pauză, acolo nu a fost fault. Știam că Deaconu execută foarte bine aceste lovituri libere, am discutat să evităm astfel de momente. Trebuie să analizez și eu foarte bine absolut tot ce s-a întâmplat până la momentul fazei fixe, indiferent dacă faultul din care s-a născut a fost sau nu. Asta este, nu ne legăm de arbitraj, este foarte important să ne uităm la ceea ce am făcut noi, la ce greșeli am comis. De exemplu, la primul gol a fost o greșeală mare, individuală, nepermisă în condițiile în care era o situație pe care puteam să o gestionăm cu totul altfel. A fost o greșeală în treimea medie, pe zona centrală, o greșeală care putea fi evitată foarte bine, după care Gazul a declanșat acel contraatac finalizat cu gol. La pauză, am încercat să discut cu băieții și să încerc să le insuflu acea mentalitate prin care am întors rezultatul la Botoșani. Am avut ocazii, am jucat ofensiv, nu aveam nimic de pierdut, avantajul era în favoarea gazelor și trebuia să forțăm. Din păcate, am ratat mult și a venit acel contraatac și s-a cam terminat totul la 3-1”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Ca și la precedenta întrerupere a campionatului pentru acțiunile echipelor naționale, UTA nu reușește să câștige acasă. La începutul lunii octombrie, a fost 0-0 cu Academica Clinceni. Apoi, au urmat remiza de la Mediaș, cu Hermannstadt și cele două succese la rând, cu  Chinida și Botoșani. Doar că următorii adversari ai „roș-albilor” sunt de un cu totul alt calibru. „Sunt două săptămâni înaintea unei perioade de foc pentru noi, trebuie să le folosim foarte eficient. Trebuie să facem analiza în special a acestui joc, pentru că a evidențiat destul de multe vulnerabilități la echipa noastră. Avem trei deplasări dacă socotim și meciul de Cupă, CFR, Csikszereda, FCSB, după care vine Craiova. Bineînțeles că sunt echipe puternice dar, din punctul meu de vedere, toate echipele la nivel de Liga 1, din anumite puncte de vedere, au puncte forte și bineînțeles și vulnerabilități. Nivelul este destul de echilibrat cu mici plusuri sau mici minusuri de partea unora sau a altora. Important este să muncim noi mai eficient decât am făcut-o până acum cu toate că, zic eu, suntem pe un drum bun. Din păcate, mai vin astfel de momente care reliefează niște slăbiciuni ale noastre. Trebuie să le corectăm pentru că, cu excepția golurilor, am mai avut probleme și în special în a ne asigura un sistem de apărare preventivă, dar au fost și anumite poziții pe organizarea ofensivă ce nu mi-au plăcut. Sunt lucruri pe care trebuie să le remediem cât se poate de repede și cât se poate de eficient”, a fost concluzia lui .

După zece runde, nou promovata UTA este pe locul 7 în Liga 1 cu 14 puncte acumulate, dintre care doar 5 pe teren propriu.

FOTO: Claudia Carp

15 comentarii

  1. Balint nu ai avut nici o tactică in meciul asta. Coșta ți-a dat șah mat. În a doua repriză ai căzut în capcana adversarului,ai jucat exact ce vroia antrenorul lor. Ai împins liniile prea sus și te-au prins pe contraatac. Exact asta vroia Costa să încheie meciul mai repede. Aici a fost chestie de tactică de strategie. Oricum Gazul va pune mari probleme echipelor din primele locuri.

    0
    0
  2. Chiar daca nu placea publicului telespectator și nici suporterilor UTA astăzi trebuia să joace cartea contraatacului cu ei. Balint trebuia să fie cu un pas mai inteligent decît portughezul . Să intimplat exact invers ne-au surprins ei.

    0
    0
  3. Sa nu uitam că și Balint e debutant in liga1 și pentru cei care critică le spun sa nu mai comenteze la victori ci doar la înfrângeri,se pricep mai bine.
    Dacă în precedentele pauze competiționale sau remediat problemele fizice acum ar fi bine sa remediem dacă se poate aceste prime reprize cu joc slab,modest cu care ți-e greu sa emiți pretenții și care te duce în situația de a fi condus chiar la 2goluri diferența.
    Echipa e tânără, antrenorul la fel,deci răbdare și muncă, muncă,multă muncă celor din teren,sunt sigur că vom scoate cel puțin 6puncte din următoarele 4-5meciuri.
    Capul sus și la treabă!!

    0
    0
  4. UTA nu va juca niciodată cu tactică de contraatac cu Mediasul acasă. UTA a jucat ce trebuia, a atacat, a luptat, a plăcut ochiului. Balint stie ce place aradului, să se vadă dorință si sacrificiu. Mediasul a batut dar nu ca e mai bună ci pt ca UTA incă isi bate joc de ocaziile create. Oricum, echipa este in evidentă crestere, ne da sperante. Ce ma bucura este faptul ca antrenorul lor era terminat de frică si la 2-0. Mediasul este o echipa care va pierde cu echipe gen Clinceni, Voluntari, Târgoviste

    0
    0
    1. din comentariul tàu reiese ca nu ai nimic in comun cu fotbalul ,nu poti sa joci la intimplare ci trebuie sa joci ca sa iti surprinzi adversarul.Iar UTA nu a stiut ieri sa-l surprinda . Iar Balint nu joaca ,,doar,,ca sa placa publicului ci ca sa aibe rezultate. Echipa evident este in crestere dar trebuie sa si fi un pic mai inteligent decit adversarul tàu.

      0
      0
      1. Din comentariul tau reiese ca esti genial?
        Sa faci sa fie bine ca sa nu fie rau!
        De retinut si chiar de notat???

        0
        0
  5. Bună! Puteam fi pe 4 dar… am căzut pe 7. Puteam fi modești, dar am crezut ca aroganta e o virtute. Puteam avea mentalitate ungureasca,, nimic nu e castigat”, dar am preferat sa o avem pe cea românească.
    Nimic nu este pierdut, dar, important este ca după fiecare eșec sa învățăm ceva. Puterea unei echipe tine de: puterea grupului, modestie, voința și dorința.
    Hai UTA! Capul sus, voi sunteți niște gladiatori care trebuie sa va descătușat!

    0
    0
    1. Platitudini, sabloane! Mentalitate ungureasca si romaneasca! De parca toate echipele unguresti musai castiga acasa dupa ce au castigat si in deplasare. De la un aradean care e neamt 100% ma asteptam la o gandire mai deschisa!

      0
      0
  6. Propun lui Apostu si Balint 2 jucatori de 22 de ani din Kosovo,ambii atacanti.John Otto John (Prishtina) si Mirlind Daku(FC Ballkani),atentie numele nu va spune nimic,dar acest jucator a dat 17 goluri in 8 meciuri in campionatul din Kosovo. Daca aude Becali de Daku,precis din iarna e in curtea FCSB-ului.

    0
    0
  7. Baietii au jucat destul de bine cu Gazul ,se vede o inbunatatire a jocului . Asa este, tactica nu a fost prea buna , UTA. jucand cu liniile de fundasi prea avansati ceea ce le-a permis jucatorilor de valoare a mediasului sa contraatace periculos si le-a iesit ,dar este la fel de adevarat ca, baietii au ratat ocazii mari ,mai ales Ursu care la 2-1 pt. medieseni, s-a grabit si a ratat o ocazie imensa, daca se egala la acea faza, era altceva . Asta este ,capul sus ,nu este un capat de tara, campionatul este lung dar totodata CONDUCEREA TREBUIE SA MAI ADUCA IN PAUZA DE IARNA 3-4 JUCATORI DE VALOARE PE POSTURI DE MIJLOCASI si ATAC , ALTFEL VA FI FOARTE GREU !!! FORTA UTA FORTA UTA FORTA UTA !!!

    0
    0
  8. N-am pretins niciodată că sunt mare cunoscator de fotbal. Doar ma duc la meciuri de prin 82. Mai comentam si noi, cei nestiutori. Oricum, nu ne putem compara cu tine.

    0
    0
  9. Gazul are vreo 3 jucatori care, prin reusite individuale, reusesc sa destabilizeze apararile. Jucatori cu tehnica si foarte rapizi. Noi nu ii avem. Balint lucreaza cu „materialul” pus la dispozitie de club. Astia sunt, cu astia defilam. Pana cum am dat goluri cu ceva noroc (inclusiv Morar cu Gazul), iar in repriza a 2-a norocul si-a intors fata de la noi si la „executiile” lui Ursu si la bara lui Benga ori lovitura lui Morar. Apararea nu a mai fost la fel de sigura, depasita in viteza si stiinta jocului, iar lui Iacob i-as imputa felul in care a asezat zidul la lovitura libera din care a marcat Deaconu. Vor urma cateva etape f grele si, probabil, ne vom duce spre locurile 12-13, zona spre care, fie vorba intre noi, ne „recomanda” jocul practicat si lotul actual.

    0
    0
  10. Chiar ca nu este nici un fel de suparare,pentru ca orb sa fii,echipa creste,meci de meci,fizic,psihic..Intrebarea retorica ramane totusi,cu abordarea…Lotul este subtire?Rezervele nu fac fata?Nu aduc acel plus de prospetime,la nevoie?Asta nu noi trebuie sa analizam,teoretic si practic,ci stafful…
    Ai plan B..C?Ai variante de schimbarea sistemului de joc,in functie de cum evoluam?
    Merg strict pe mana lui Mister Balint,absolut….Fotbalul,dupa cum se vede,se stie,este o tabla de sah…ai mutat o singura data gresit si platesti,nevoit sa joci alta carte,la risc…Uneori iti iese,alte ori,nu…
    Joci cu linii foarte sus,deci il expui pe Iacob…Un portar are nevoie neaparat de o linie mobila,sigura,in fata sa…daca nu are,e bai…
    Hai,ca nu este tragedie…Nici o tragedie!Uitam,punct si de la capat!
    Succes dragi baieti!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button