UTA Arad

Costa: „Victoria noastră e cu atât mai importantă cu cât am întâlnit o echipă cu un spirit bun, care nu renunță când e condusă”



Scenariu aproximativ identic pentru Gaz Metan Mediaș în ultimele deplasări, ambele terminate cu puncte prețioase în clasamentul Ligii 1. Sibienii s-au dus la 2-0 atât la Cluj, cât și azi, la Arad, cu UTA, după care au apărat cu dinții avantajul luat pe tabelă. Totuși, contra arădenilor au mai găsit o contră câștigătoare prin Cardoso, unul dintre cei mai eficienți fotbaliști din prima ligă.

La final, la urechile antrenorului Jorge Costa au ajuns și aprecierile fotbaliștilor UTA-ei. „E bine să aud vorbe bune despre echipa mea. Nu a fost foarte diferit față de ceea ce mă așteptam. Am spus că luptăm pentru cele trei puncte și le-am luat. Echipa are încă puțină neîncredere. Am început bine meciul, jucătorii au mai scăpat de presiune când aveam 2-0, ceea ce e firesc. Bineînțeles că înainte de meci le cer anumite lucruri jucătorilor. UTA a jucat cu o apărare foarte avansată și jocul cerea să trimitem în diagonală. De multe ori am întârziat ultima pasă, dar ne-am ținut organizarea bună pe întreg parcursul jocului și la sfârșit chiar că am meritat victoria”, a spus antrenorul portughez al Gazului la finele disputei cu „Bătrâna Doamnă”.

Întrebat dacă echipa sa a făcut pasul înapoi în repriza secundă pentru că a căzut fizic sau din rațiuni de ordin tactic, Costa a adăugat: „A fost un meci greu împotriva unei echipe foarte bune, care face un campionat minunat. Chiar dacă pierd sunt mereu în joc, nu renunță, au un spirit de echipă bun. Am simțit-o la TV, dar și azi pe teren, pe acest stadion, dar știam lucrul acesta dinainte. Iar când se întâmplă așa, victoria noastră este cu atât mai importantă decât dacă ar fi fost un meci mai ușor. Deși nu prea cred că sunt meciuri ușoare. În rest, câteodată trebuie să te adaptezi, fiindcă echipa adversă te presează, te obligă să te aperi, important este ca fotbaliștii să înțeleagă jocul și să scoată maxim din el”.

Totodată, fostul fundaș al naționalei lusitane a recunocut că echipa sa se gândește la play-off. „Nu am avut timp să fac meciuri amicale după ce am venit aici. La început a fost dificil, nu făceam puncte. Mi-am zis că știu foarte bine ce vreau să obțin de la această echipă. Am venit cu idei noi care mă ajută în meci, am obținut două victorii consecutive foarte importante, ne-au dat și punctele necesare să putem să luptăm pentru play-off. Ca și joc suntem departe și nici nu cred că o să obținem vreodată ceea ce îmi doresc eu, dar asta e bine. Sunt mulțumit cu jucătorii, cu rezultatul. Mi-aș dori să pot obține patru puncte dintr-un meci dacă aș învinge la scor, dar nu e posibil”, a adăugat Jorge Costa la flash-interviurile de după meci.

Gaz Metan Mediaș are cu un singur punct mai puțin decât UTA (13) și a urcat până pe locul 9 în prezenta ediție a Casa Liga 1.









2 comentarii

  1. Costa, ati batut, vă puteti bucura ca ati batut o echipă care a scos sufleul din voi. Erati speriati si la 2-0. Cardoso a facut tot meciul vostri. N-a gresit nicio minge. Aviz pt Nelut Rosu al nostru
    Denis Rusu, ai culcat la pamânt toata apararea si ai rămas cu portarul, de ce ai pasat? Minge pe dreptul la 7 m. Sut si gol. Nu mai pasa de acolo. Curaj băiete ca mai ai de dat multe goluri pt UTA!

    0
    0
  2. ,,Legi nescrise” la fotbal. La 1- 2 daca ratezi cu poarta goala ,urmează și pedeapsa ,. 1-3 !! Nu e prima data la o partida de fotbal. Pronosportistii consultau mereu jocuri antecedente ,arbitrii Iată cum acest Mediaș își face mana cu Aradul chiar din B !! Legi nescrise care fac diferența. Jocuri care trebuiesc tratate special.Puncte sunt destule și abordarea partidelor făcută cu calm și încredere E primul an de A și toți au de învățat. Chiar și noi din fața televizorului !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button