Crisul Chisineu-CrișProgresul Pecica

Crișul merge la Pecica după punctele ce ar urca-o pe primul loc în C8! Stupar: „Mai echipă ca niciodată” v.s. Abrudean: „Să demonstrăm pe teren!”





Ultimul derby județean al turului în Liga 3-a se dispută mâine, la Pecica, începând cu ora 14. Vorbim despre o restanță din cadrul etapei a 8-a, Progresul – Crișul, care – cel puțin pe hârtie – are o mare favorită, echipa oaspete.

Pecicanii au avut multiple cazuri de COVID și timp de două săptămâni majoritatea fotbaliștilor au fost în izolare. În aceste condiții, antrenamentele au fost sistate, cu atât mai mult cu cât și tehnicienii Dan Stupar și Marius Grad au fost scoși din circuit din același motiv. Testele făcute ieri de „galben-albaștri” au mai evidențiat doar două cazuri, cele ale lui Aldan și Iuga, astfel că ultima formație arădeană urcată pe scena eșalonului trei poate reveni în iarbă. „Va fi o adevărată provocare pentru noi să jucăm trei meciuri în 7 zile, în condițiile în care marea parte a jucătorilor vin după două săptămâni de totală inactivitate. Chiar dacă vorbeam despre o pauză fără infectare era greu, darmite când corpul jucătorilor a fost slăbit de acest virus păcătos. De abia la antrenamentul de luni am avut 12 jucători sub comandă, mai e și cel de azi, vă dați seama că nu avem cum să ne prezentăm prea bine mâine, contra unei echipe ce are tonus, benzină în picioare și mai e și motivată de situația din clasament. Dar, fiind și un derby județean, sper să găsim resurse în noi să facem un meci bun, în special din punct de vedere tactic și să obținem un rezultat pe măsură. Ne mai încurcă și lipsa singurului fundaș stânga de meserie din lot (n.a. Aldan) și a lui Iuga, care era într-o creștere evidentă în joc, dar încercăm să ne descurcăm cum putem în fața unei formații cu destui fotbaliști  care pot face diferența. Din fericire, avem și noi câteva individualități, dar mâine, mai mult ca niciodată, trebuie să fim o adevărată echipă dacă vrem să emitem pretenții la un rezultat bun”, ne-a declarat Dan Stupar.

Crișul se poate lăuda cu un succes la Pecica de când formația „galben-albastră” a promovat în Liga 3-a, dar acesta a venit în Cupa României. În schimb, în campionat cele două echipe și-au împărțit punctele, după 1-1 și 0-0, ultimul meci disputându-se pe malul Crișului Alb la începutul acestui an, în singura etapă disputată înainte de „înghețare”. „Fiind un derby e posibil orice, cu atât mai mult cu cât punctele sunt foarte importante pentru ambele echipe. Nu ne ascundem, vrem să câștigăm pentru a urca pe primul loc în clasament și să încununăm, astfel, munca depusă până acum. E posibil să avem un avantaj din faptul că suntem mai în <<priză>> cum se zice decât adversarul, avem continuitate în rezultate și prestații în general bune și asta ne-a dat și moral. Însă, trebuie să demonstrăm pe teren că o putem bate pe Pecica, o formație la fel de bună, cu un antrenor experimentat, care – sunt convins – a gestionat bine perioada în care băieții lui au fost afectați de virus. Așadar, ne interesează foarte mult punctele puse în joc mâine, căci am dori să ne bucurăm de urcarea pe primul loc”, spune și Adi Abrudean, antrenorul Crișului, care are o singură absență pentru meciul de la Pecica, pe mijlocașul Mihuța.

Înainte de restanța de mâine, Lipova e lider cu 21 de puncte, cu unul mai mult decât Crișul. În ultimele apariții înainte de vacanță, „șoimii” joacă la Cermei, iar teamul lui „Știli” acasă, cu Ghiroda.

Formații probabile:

Pecica: Dagău – Ilan, Manea, Wild, Țugulescu – Tamaș, S. Popa – Moraru, Puie, Bozian – Capătă.

Crișul: Zamfir – Haloș, S. Sabău, Nistor, Siminic – Susan, Al. Pavel, Suslak, Ciornei – Sulea, Modan.

Arbitri: Tudor Jurcă – (Arad) – Sergiu Duma (Zalău), Alexandru Gherman (Timișoara)

Observatori FRF: Cristian Gîț (Deva), Ștefan Galovits (Oradea)

FOTO: Dan Sorin Cârstea

3 comentarii

  1. Sa puteti vinde in retur. Bine ca nu mai e Giarmata, Deva si Alba cu voi in serie ca ele erau amatoare de cumparaturi si voi de vandut. Lumea stie …..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button