02/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ghinioniste la tragerea la sorți pentru Cupa, baschetbalistele arădene se concentrează pe campionatul ce începe la București pe 24 noiembrie

Norocul nu a fost de partea fetelor de la FCC Baschet Arad, la tragerea la sorţi organizată astăzi de Federaţie, pentru desemnarea celei de-a patra echipe calificate la turneul final al Cupei României. Chiar dacă au de partea lor regulamentul competiţiei, votat în Consiliul Director şi necontestat ulterior de vreun club, oficialii de la Bucureşti nu au nicio scuză pentru această prevedere gen “loz în plic”, de a trimite o echipă în Final Four pe bază de…noroc sau ghinion.

Aşadar, din urnă a fost extrasă Agronomia, cealaltă echipă clasată pe locul 2 la turneele preliminare. Bucureştencele au participat în grupa de la Satu Mare, unde au avut parte până la urmă de doar două adversare, în vreme ce “galben-albastrele” au jucat la Bucureşti împotriva a trei echipe, în grupa B, terminând tot pe locul 2. Vă reamintim că Aradul a trimis pe adresa Federaţiei o propunere pentru disputarea unui meci de baraj cu Agronomia, în vederea respectării meritului sportiv, solicitare care însă a fost respinsă.

Agronomia se alătură lui Sepsi, Satu Mare şi „U” Cluj, în Final 4

Pe de altă parte, FRB a considerat oportun să modifice regulile după startul competițiilor în destule alte ocazii. Inclusiv în acest an a decis să permită celor de la Universitatea Cluj și CSM Alexandria să participe în cupă, deși au cerut acest lucru după încheierea termenului de înscriere și au fost adăugate grupelor după tragerea inițială. Iată că înfrângerea cu Clujul, din meciul inaugural al stagiunii din baschetul românesc, i-a fost fatală echipei arădene, ghinionistă apoi la tragerea la sorţi.

Astfel, la Final Four-ul de anul viitor sunt calificate deţinătoarea „en-titre” a trofeului, Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare, Universitatea Cluj şi Agronomia Bucureşti. Celor de la FCC Baschet Arad le mai rămâne doar campionatul, unde Sepsi porneşte din nou din postură de mare favorită la titlu.

Campionatul incepe peste două săptămâni

Liga Naţională de baschet feminin va debuta în perioada 24-26 noiembrie, cu meciurile din primele trei etape. În contextul generat de pandemia de COVID-19, Federaţia a decis ca sezonul să înceapă sub formă de turnee, cele 11 sau 12 echipe (situaţia echipei din Târgovişte este încă neclară), urmând să vină într-un oraş, cu două săli regulamentare de joc, pentru a disputa meciurile.

În acest an vor avea loc patru astfel de turnee, trei a câte trei etape şi ultimul, cu doar două etape programate. Dacă situaţia va permite, în orice moment se poate reveni la sistemul cu etape normale, fără ca echipele să fie nevoite să se deplaseze la turnee. Primul turneu este organizat chiar de Federaţie, la Bucureşti, Arena de Baschet şi sala “Agronomia” urmând să găzduiască primele trei runde.

“Galben-albastrele” au parte, în Capitală, de adversare accesibile, urmând să joace, în ordine, cu: CS Municipal Alexandria (deplasare, conform programului), Rapid Bucureşti (acasă) şi Agronomia Bucureşti (deplasare). Apoi, în perioada 5-7 decembrie va avea loc al doilea turneu, cu următoarele meciuri pentru arădence: Rookies Oradea (acasă), Universitatea Cluj-Napoca (deplasare) şi CS Ţara Bârsei Braşov (acasă).

Debut facil de tur, final de an împotriva marilor rivale!

Turneul cu numărul 3 este programat înainte de Crăciun, mai exact în perioada 18-20 decembrie, Hadzovic şi colegele sale urmând să înfrunte în etapele 7-9 următoarele echipe: Phoenix Constanţa (deplasare), ACS KSE Târgu Secuiesc (acasă) şi CSM Satu Mare (acasă). Finalul de an la prinde pe baschetbaliste tot pe parchet, cu două derby-uri (n.n. unul încă nesigur) în ultimul turneu din 2020, programat în perioada 28-29 decembrie: în etapa a 10-a meci considerat acasă, cu campioana şi marea favorită la titlu şi în acest sezon, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi în etapa a 11-a, deplasare în faţa marii rivale CSM Târgovişte, echipă care încă nu a fost acceptată în campionat, din cauza unor datorii neplătite.

Aşadar, debut facil de tur şi un final de an greu, cu meciuri împotriva principalelor rivale, din Satu Mare şi Sfântu Gheorghe. Vă reamintim că Liga Naţională se joacă după sistem tur-retur, urmat de play-off şi play-out.

Federaţia aşteaptă solicitări pentru turneele din decembrie

FR Baschet anunţă că pentru turneele din decembrie aşteaptă solicitările cluburilor pentru organizare, deşi nu va fi mare înghesuială la ce cheltuieli se anunţă. Mai mult, oraşele respective trebuie să aibă două săli regulamentare de joc, iar Aradului îi lipseşte o a doua, după Polivalentă. Sălile “UAV”, unde s-au mai disputat meciuri din prima ligă sau de la “Pedagogic”, care cu o investiţie minimă ar putea fi adusă la standarde de competiţie, ar fi variante pentru ca oraşul nostru să poată găzdui un turneu. Dar dacă mai adaugăm şi cheltuielile legate de organizare, lucrurile se complică, mai ales că FCC Baschet Arad a primit finanţare de pe plan local abia în noiembrie.

0
0
%d blogeri au apreciat: