UTA Arad

Petrescu: „Nu a fost meciul nostru cel mai bun, dar nu cred că scorul reflectă ce s-a întâmplat pe teren. UTA a făcut ce trebuie, merită felicitată”





Până la urmă, ceea ce a declarat Dan Petrescu la conferința de presă de dinaintea meciului cu UTA („Am reuși miracolul să-i batem”) a avut un sâmbure de adevăr, în sensul în care arădenii sunt foarte greu de învins pe terenuri străine. „Roș-albii” au suferit presiunea gazdelor în prima parte, au avut și șansă la bara lui Chipiciu, pentru ca apoi să găsească contra câștigătoare prin Buhăcianu și execuția de atacant cu mare experiență a lui Hora.

La final, tehnicianul „feroviarilor” a acuzat ratările elevilor săi, dar a remarcat și jocul defensiv al adversarilor, în frunte cu portarul Florin Iacob. „În opinia mea, echipa a jucat bine. Mai ales în prima repriză s-a jucat la o poartă, am avut multe ocazii, am avut și o bară, ceva faze dubioase în careu, dar cei de la UTA au știut să se apere. Vorbim despre o echipă care nu pierde de un an în deplasare, e foarte bună, dar – până la urmă – am pierdut din cauza ghinionului și nu cred că meritam să pierdem. Cred că mai puteam juca trei zile și mingea tot nu ar fi intrat în poartă. S-au apărat foarte bine, jucătorii lor din apărare au făcut un meci excelent, portarul cred că a fost cel mai bun de pe teren. A fost peste tot, iar noi nu am fost inspirați în fața porții”, consideră Petrescu.

Tehnicianul campioanei a forțat o comparație cu un meci din Premiere League. Iar mai departe a vorbit despre șansele echipei sale de a ajuns în primăvara europeană „Este păcat să aibă adversarul o singură ocazie și să iei gol, am mai văzut așa ceva la Manchester City cu Totenham. Au avut cetățenii vrei douăzeci de șuturi, iar oaspeții vreo trei și s-a terminat 0-2. Sunt meciuri și meciuri și eu am câștigat foarte multe meciuri și nu am avut ocazii, dar mai trebuie să și pierzi. Chiar dacă au lipsit Deac, Vinicius, Omrani și ceilalți sunt jucătorii lui CFR Cluj. E înfriorător, e deranjant, sunt probleme, asta arată și tabela după meci. Antrenorul răspunde de rezultate, nu altcineva, dar în Europa nu trebuie să ne facem iluzii. Nici noi și nici oamenii de fotbal, prioritate este campionatul. În Europa trebuie să jucăm dar soluțiile sunt foarte puține, nu știu ce șanse sunt. AS Roma este într-o formă extraorinară, poate cea mai în formă din Italia, iar noi nu suntem așa că nu prea avem așteptări de la următorul meci. Astăzi trebuia să câștigăm, nu joi, dar vom da tot ce putem și joi. Cei care vor fi apți joacă meciul vieții, avem 10% șanse, trebuie să le jucăm. Poate se întoarce și norocul pe strada noastră, pentru că și cu Media, și cu UTA, chiar am avut ghinion. La Mediaș au fost și probleme mari cu arbitrajul, astăzi au fost probleme în fața porții. Nu am reușit să marcăm nici cu patru atacanți, dar nu numărul lor câștigă meciurile, ci felul cum ajungi la poartă. Din ocazii puține trebuie să marchezi, cum eram noi pragmatici. Din păcate, echipele adverse profită acum, joacă un fel de antijoc, se apără…E foarte bine, fac ce trebuie și  merită felicitați cei de la UTA pentru rezultat”, a adăugat fostul fundaș dreapta al „Generației de Aur”.

Petrescu e la unul dintre cele mai grele momente ca antrenor al CFR-ului. „Știam că va veni o perioadă după cei trei ani în care a fost totul perfec. Este o perioadă mai grea, trebuie să trecem peste. Eu am prevenit când am spus că sunt probleme de lot, probleme mari și cu toate astea tot nu am reușit să opresc…nu am avut capacitatea să opresc această alunecare a noastră. Să pierzi două meciuri acasă nu mi s-a întâmplat la nicio echipă pe unde am antrenat și asta mă îngrijorează cel mai mult. Nu pot să spun că băieții nu au vrut sau că nu și-au dorit, ei au dat maxim. Dar unii veneau după COVID, alții de la națională, alții după accidentare. Nu a fost meciul nostru cel mai bun, dar nu cred că scorul reflectă ce s-a întâmplat pe teren”, a fost concluzia tehnicianului trupei din Dealul Gruia.

Dacă UTA va mai juca peste 8 zile un meci oficial, cel de Cupă, de la Miercurea Ciuc, CFR Cluj intră pe teren joi, cu Roma, în Europa League și duminică, în Cupă, cu Poli Iași, tot pe propriul teren.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button