Fotbal judetean

Curticiul speră să revină pe gazon în februarie în exact aceeași formulă: „Jucătorii au refuzat oferte de Liga 3-a, să luăm decizii inspirate la anul!”





Acum un an, mai precis pe 23 noiembrie, prim divizionarele județene intrau pe teren pentru ultima oară pentru meciurile oficiale. A fost chiar o rundă nebună cea cu numărul 15 a ediției de campionat 2019-2020, căci Zăbraniul se impunea în prelungiri la Felnac, iar Curticiul remiza la Beliu, rezultate ce au marcat – practic – viitorul celor două grupări din vârf. Cum întrecerea nu a mai fost reluată în primăvară pe fondul restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, cele 2 puncte avans au trimis-o pe Victoria Zăbrani la barajul de promovare în Liga 3-a, pierdut în fața celor de la Ezeriș.

În vara anului trecut, curticenii ar mai fi dorit să joace un meci de baraj cu trupa lui Mutică și „vameșii” nu au prea agreat decizia  Comitetului Executiv al AJF. Apoi, la începutul lunii octombrie, când s-a optat și pentru amânarea startului noului sezon al Ligii a 4-a, „oficialii” Frontierei au fost puși în fața unei situații complicate. „Orașul Curtici a fost printre primele din județ unde rata de infectare a crescut destul de mult, cred că aveam 6 persoane la mia de locuitori prin luna septembrie, octombrie și nu era corect din partea noastră să ne gândim la fotbal, la antrenamente, la sport. Asta ar fi însemnat să chemăm și copiii la antrenamente în condițiile în care se punea problema reluării cursurilor online și nu la școală. Altfel, din  punct de vedere al bugetului eram pregătiți de testări și toate cheltuielile suplimentare ce trebuiau făcute în pandemie. Sigur, că ne pare rău că nu am jucat deloc în anul 2020, poate am făcut bine, poate nu și trebuia să riscăm puțin, dar ceea ce a fost, de acum trebuie să vedem dacă ne putem întoarce pe teren la începutul anului viitor”, a spus Sorin Grec, președintele Frontierei.

În ciuda faptului că nu au mai fost plătiți din momentul în care AJF-ul a decis „înghețarea” fotbalului și în stagiunea de toamnă, toți fotbaliștii curticenilor au rămas pe loc. „Am achitat salariile pe lunile în care băieții s-au antrenat, inclsuiv jumătate din octombrie. Apoi, am sistat toate plățile și jucătorii au înțeles perfect situația. Mai mult, niciunul dintre ei nu și-au manifestat dorința să plece, cu toate că 4-5 dintre ei au avut oferte de la Liga 3-a. Noi i-am fi lăsat, fiindcă e dreptul lor la muncă sau și-ar fi întreținut pasiunea pentru fotbal în altă parte, dar nimeni nu a dorit să plece. Poate lucrurile se vor schimba la primăvară, dacă Liga 4-a nu va reporni nici atunci, dar acum toată lumea a rămas pe loc”, a adăugat Grec.

Din informațiile noastre, Alin Gligor, Norbert Varga, Petrică Huțanu, Remus Avrămuțiu și Andrei Morar au fost fotbaliștii curtați, fără succes, din eșalonul terț. „După părerea noastră, o să ne mai batem cu acest virus și anul viitor, rămâne de văzut dacă vom găsi soluțiile pentru a reporni competiția. Oricum, mai mult de un tur de campionat nu văd cum am putea juca pentru a stabili participanta județului la barajul de promovare. Ca lot, e clar că Frontiera Curtici se poate bate pentru primele locuri, doar că trebuie văzut ce putem face din vară încolo dacă am promova. Cheltuielile ar crește mult, e clar că Primăriile, și nu mă refer doar la cea de la Curtici, ci peste tot, nu vor mai avea încasările din anii precedenți și vor umbla, evident, și la banii pentru sport. Dar, acum sunt prea multe necunoscute la mijloc, prea multe semne de întrebare. E important să fim cu toții sănătoși, să avem Sărbători liniștite și la anul să luăm cele mai inspirate decizii legate de continuitatea fotbalului județean”, a încheiat șeful grupării de la Graniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button