ImpactUncategorized

Titlurile din presa mondială despre disparția lui Diego Armando Maradona: ”AD10S…in hands of God”+ VIDEO + LIVE





Fotbalul mondial a primit o veste teribilă! Diego Maradona a murit la doar 60 de ani. Cel supranumit El Pibe D’oro a avut în ultima vreme probleme serioase de sănătate și, potrivit raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri, a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace.

Diego Armando Maradona este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalul mondial și împarte cu Pele titlul de ”Jucătorul secolului” decernat de FIFA. În cariera sa a evoluat pentru 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca Juniors (1981-1982, 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994). Cu Maradona în formă maximă, Napoli a câștigat singurele trofee din Serie A, în 1987 și 1990. Cu gruparea de la poalele Vezuviului, legendarul Diego a mai cucerit Cupa Italiei (1987), Cupa UEFA (1989), dar și Supercupa Italiei, în urmă cu 30 de ani.

Pentru reprezentativa Argentinei a bifat 91 de selecții, reușind să înscrie 34 de goluri, în perioada 1977-1994. A participat cu echipa națională la patru Campionate Mondiale: 1982, 1986, când a cucerit titlul după o finală cu RFG, 1990 și 1994. În anul în care a ridicat trofeul deasupra capului, Maradona a reușit 5 goluri și 5 pase decisive, record pentru o ediție a competiției supreme.

Ziua de 22 iunie 1986 i-a marcat cariera lui Diego Armando Maradona. În Argentina – Anglia, din sferturile Mondialului, „decarul” pumelor a înscris ambele goluri ale calificării echipei sale, goluri ce fac înconjurul lumii și azi. Mai întâi, l-a bătut pe Shilton cu o lovitură mascată cu brațul stâng, iar presa a speculat: „Mano de Dios” (Mâna lui Dumnezeu), iar apoi a înșirat pe drum, prin dribling, șapte adversari inclusiv pe celebrul portar al englezilor. Au fost fazele de care amanții sportului rege au vorbit și vorbesc cel mai mult și astăzi, când Diego se pregătește să ajungă la Dumnezeu pentru a-i inapoia mâna.

Titlurile din presa de pe întreg mapamondul exprimă toate sentimentele adunate în sufletul celor care mai au un Zeu la care să se închine când își ridică privirea spre Cer:

The Independent din Marea Britanie: Maradona, football’s flawed genius

Daily Mirror din Marea Britanie: He is in the Hands of God

The Star din Marea Britanie: Maradona in ‘hands of God’

The Guardian din Marea Britanie: In the hands of God. Pele: „I lost a great friend, and the world has lost a legend”

The Sun din Marea Britanie: In the hands of God

La Provence din Franța: Goodbye friend

L’ Humanite din Franța: Adios companero

L’Echipe din Franța: Dieu et mort

Le Parisien din Franța: Maradona dans les mains de Dieu

Liberation din Franța: Celeste

Le Parisien din Franța: Maradona dans les mains de Dieu

Tuttosport din Italia: AD10S

La Gazetta dello Sport din Italia: Ho visto Maradona

Corriere dello Sport din Italia: Diego Vive

Corriere della Sera din Italia: Maradona, il genio rebelle che gioco  il calcio piu bello

La Razon din Spania: AD10S Diego

AS din Spania: D10S ha muerto

Sport din Spania: D10S ya esta in el cielo

Marca din Spania – Maradona: If I am reborn, I want to be a footballer. And I want to be Diego Armando Maradona again. I am a player who has made people happy, and that is enough for me

Mundo Deportivo din Spania: Maradona AD10S

El Periodico din Spania: aDios

El Pais din Spania: Muere Maradona, un dios del Futbol

El Mundo din Spania: El idolo que toco el cielo

La Vanduargia din Barcelona, Spania: Adios a Maradona

Ara din Barcelona, Spania: El futbolista che va jucar a ser Deu

La Nation din Argentina: Gracias Campeon

Cronica din Argentina: AD10S

Ole din Argentina: 1960-Infinity

Clarin din Argentina: Conmusion mondial, Murio Diego Maradona

Paglina 12 din Argentina: I don’t want this pain in my heart

Dagen Nyheter din Suedia: He showed football heaven

Sporting Life din Nigeria: Diego is eternal

Gulf Today din Orientul Mijlociu: Maradona, playmaker goes back to his maker

Los Angeles Times din SUA: Diego Maraona, beloved Argentian soccer legend, dies

VIDEO: Reacția suporterilor după aflarea veștii decesului lui Maradona. La final aveți transmisia live de la Palatul Prezidențial din Buenos Aires, acolo unde fanii îi aduc un ultim omagiu idolului lor:

https://youtu.be/0QvY0Kj_uSk

 

 









2 comentarii

  1. Magia ca blestem. Maradona a fost pentru fotbal ce a fost Fernandel sau Jean Gabin în film. Un idol cu spectatori mai multi ca in sali de cinema.Gloria cu glamour și artificii e numai la fotbal. Săraci rămân numai dacă pierd ,,meciurile” vieții Unii considera mare. un Pele ,alții pe Di Stefano în funcție de generații Toți au bucurat oameni simpli care în ziua aia poate nu aveau pâine pe masa !! Trebuie să facem loc în memoria colectivă ce a dat fotbalului. D-zeu să-l primească ca simplu muritor trimis de zei sa aducă bucurie copiilor de la 6 la 90 de ani !!!

    0
    0
  2. M A R A D O N A !!! UN GIGANT AL FOTBALULUI MONDIAL !!! CRED CA, A FOST SI ESTE CEL MAI BUN FOTBALIST DIN ISTORIA FOTBALULUI DE PANA ACUMA !!! UN JUCATOR DE-A DREPTUL E X T R A O R D I N A R , DUPA FELUL CUM JONGLA MINGEA PE TEREN SI AMBITIA , TEHNICITATEA SI LEJERITATEA CU CARE TRECEA PRIN DRIBLING DE ADVERSARI , PACAT DE EL Ca, S-A STINS ASA DE REPEDE !!! SA II FIE TARANA USOARA, ODIHNEASCA -SE IN PACE SI DUMNEZEU SA IL IERTE !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button