Arhivă articole

noiembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Sergiu Bîlcea vrea să reprezinte Aradul în Parlamentul României: „O să mă bat pentru modificarea Legii Sportului și pentru venirea naționalei României în orașul nostru” (P)



Om pragmatic, de acţiune, Sergiu Bîlcea are planuri importante și pentru sport din postura pe care și-o dorește din 6 decembrie încolo, cea de deputat al României. Abia trecut de 40 de ani, are deja o experienţă notabilă în administraţia locală, după un mandat de consilier local şi unul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Alături de colegul și prietenul său, Răzvan Cadar, celălalt vicepreședinte al CJA, l-au avut partener ani de-a rândul pe Adrian Lucaci, regretatul președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad, plecat dintre noi în această primăvară.

În sprijinul fotbalului județean

Lucaci a fost apreciat pentru ideile sale inovatoare, pentru curajul și disponibilitatea de a dezvolta unele proiecte importante, iar parteneriatul cu conducerea Consiliul Județean l-a ajutat enorm. „Fără îndoială, fotbalul arădean a fost privilegiat să fie condus ani buni de zile de un om, de un profesionist precum Adrian Lucaci. Din momentul în care am aflat cum gândește, cum plăuiește să ridice nivelul sportului rege în județ, l-am sprijinit cu toată forța noastră.

Mai întâi, a fost acel an în care am oferit echipelor de fotbal echipamente și mingi, după care am finanțat plata parțială a arbitrajelor meciurilor din județ. Cred că a fost o inițiativă bună, din moment ce și alte Asociații Județene din țară și-au unit forțele cu Consiliile Județene pentru bine fotbalului. Am fost, ca spun așa, deschizători de drumuri în acest sens”, spune Sergiu Bîlcea.

Din familia UTA-ei…

În administraţie, Bîlcea a venit din mediul de afaceri. La 25 de ani a pornit propria firmă în domeniul transporturilor, care a crescut constant și acum lucrează exclusiv cu parteneri din străinătate. Copilăria și adolescența și-a petrecut-o, însă, îndeosebi pe „dreptunghiul verde”, fiind legitimat la clubul UTA.

„Am crescut lângă stadionul UTA, lângă vuietul tribunelor şi pasiunea arădenilor pentru fotbal, care înseamnă şi dragoste pentru Arad. Fac parte din familia UTA-ei, parte din mândria Aradului. Am avut onoarea să fiu antrenat de figuri marcante ale Bătrânei Doamne a fotbalului românesc, precum Domide, Sima, Vaczi sau profesorul Bacoș.

Am și debutat în Liga 2-a cu UTA când eram junior, dar am realizat destul de repede că nu o să am o carieră în fotbal. Am rămas, însă, un iubitor al sportului, un susținător necondiționat al brandului numărul unu al orașului în care m-am format ca om și îmi cresc copiii, Alexandra și Vlad”, adaugă candidatul PNL la un loc în Parlamentul României.

Inițiative importante în haina deputatului

Dacă va trimis prin vot la București, Bîlcea are ideile clare când vine vorba despre susținerea sportului. Atât al celui de masă, cât și cel profesionist.

„Sunt de părare că pentru a dezvolta infrastructura sportivă a unui oraș e nevoie în primul rând de implicarea autorităților locale. De altfel, la Arad, Primăria a construit din fonduri proprii noul stadion UTA și întreține majoritatea bazelor sportive din oraș. Din punctul meu de vedere, următorul pas ar fi reabilitarea Bazinului Delfinul și a Sălii Sporturilor Victoria, care a aparțin Ministerului și deci ar fi nevoie de la centru.

Totodată, aș vrea să văd în ce stadiu se află proiectul Companiei Naționale de Investiții cu privire la cele două terenuri, unul sintetic și celălalt de iarbă naturală, ce trebuie construite în cartierul Subcetate. Dar, cel mai mult o să mă bat pentru modificarea Legii Sportului, dar aici sper să am sprijinul și colegilor din Parlament. Sper într-o majoritate solidă a PNL-ului sau cel puțin creată în jurul PNL, căci cunosc dorința lor pe acest palier. Cel puțin sportul de performanță are nevoie de investiții din mediul privat, dar astăzi nu există facilități fiscale pentru oamenii de afaceri sau societățile comerciale care ar putea să se implice.

Mai știu că există și acea inițiativă de care a vorbit chiar domnul ministru, Ionuț Stroe, la precedenta sa vizită la Arad și anume înființarea unui Centru de Pregătire Națională și voi milita și pentru ea. Fiind oraș de tranzit, Aradul ar deveni un punct foarte important pentru sportivii români, indiferent de disciplină”, mai susține Bîlcea.

Naționala în premieră la Arad pentru un joc oficial…

În ultimii ani, prin intermediul lui Adrian Lucaci, vicepreședitele CJA a dezvoltat o relație strânsă și cu conducerea Federației Române de Fotbal, respectiv președintele Răzvan Burleanu. „Marea mea dorință, targetul meu e legat de aducerea naționalei României la Arad. Prima reprezentativă nu a mai jucat niciodată un meci oficial în orașul nostru, de aici de unde a pornit povestea fotbalului românesc în urmă cu 121 de ani și o să mă bat pentru găzduirea echipei „tricolore” pe noul stadion Francisc Neuman”, a încheiat Sergiu Bîlcea.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

(P)

3
5

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.