UTA Academie

Juniorii UTA-ei intră în vacanță cu victorii convingătoare în derby-urile cu Poli: Puștii de la Under 17 sunt campioni de toamnă!





Juniorii Academiei UTA au încheiat în stil mare anul 2020. Acasă, pe „Motorul”, „roș-albii” nu le-au dat nicio șansă rivalilor de la ASU Poli Timișoara, punându-le în sac nu mai puțin de zece goluri. Succesul grupei Under 17 e cu atât mai prețios cu cât era vorba și despre un derby pentru fotoliul de lider.

Mai pragmatici în repriza a doua, ar mai fi amânat vacanța

În primul meci al zilei s-au înfruntat juniorii mari, arădenii fiind și aici peste „alb-violeți” în clasamentul seriei de Vest. Utiștii au început foarte bine partida, iar în minutul 17 au preluat conducerea, când Ronai a pus latul la o centrare perfectă a lui Borcea. Apoi, Ronai, Rotea sau Mercioiu s-au jucat cu ocaziile, însă scorul pauzei avea să fie, totuși, 2-0. În minutul 44, Cleuță a centrat în careu, iar căpitanul Rotea a trimis din 11 metri cu capul în vinclu.

Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Ștefan Boroș au mutat inspirat la pauză cu Maxim și echipa lor a devenit mult mai pragmatică. Acesta a punctat în minutele 51 și 60 din pasele lui Ronai și Borcea, două minute mai târziu timișorenii înscriind ceea ce avea să fie reușita de onoare. După două assist-uri, în minutul 68, golul avea să se lipească și de Borcea, din centrarea lui Turc. În fine, în ultimul minut de joc a înscris și Onișor, din marginea careului, cu o execuție sub bară.

Scor final 6-1 și „roș-albii” regretă că întrecerile pe puncte se sistează până la anul. „Ne cam pare rău că intrăm în vacanță, fiindcă eram într-o creștere evidentă de joc. Chiar și la Mediaș, unde am pierdut în fața unei echipe ce a primit întăriri de la echipa de Liga 3-a, jucasem destul de bine, pentru ca astăzi să se pună doar problema scorului. Am ratat prea mult în prima repriză, după  care și prin schimbările efectuate am eficientizat puțin lucrurile. Rămâne de văzut ce se întâmplă în Mediaș – CFR Cluj, dar azi avem doar 5 puncte în spatele echipei de pe locul 2 și mai ales am rămas cu impresia că, în afara lideruluiCsikszereda și Mediașul în formula sa completă, restul echipelor pot fi întrecute. Să nu uităm și că întrecerea e pentru jucătorii de 2002, iar noi cel puțin azi am avut doar doi, dar și alți doi fotbaliști de 2005 (n.a. Bokse și Ronai), pe care-i felicit, se vede că au calitate”, ne-a declarat Costel Bogoșel.

UTA U19: Roșca, Cleuță, Popa, Bortiș, Turc, Ursoi, Bokse, Borcea, Ronai, Rotea, Mercioiu. Au mai jucat: Maxim (46), Tirian (46), Dănilă (46) Onișor (60), Domide (67). Rezerve: Puta, Andrieș,  Chira, Moldovan.

Clasament

 

Pokerul dublei satsifacții: Victorie cu rivalul de pe Bega și locul 1 în clasament

Apropiate din punct de vedere valoric, UTA și Poli și-au împărțit sezoanele de dominare, pentru ca în această toamnă să fie mai mereu pe locurile 1, respectiv 2 în seria de Vest a Ligii Elitelor U17. Diferența s-a făcut, însă, clar în această după-amiază, când „roș-albii” și-au pus la punct rivalii. În general, meciul a fost unul încrâncenat, de luptă pentru fiecare minge, cu intrări la limita regulamentului.

Nici nu s-a fluierat bine startul partidei și Codrea a avut o acțiune pe stânga, a centrat în marginea careului, Nagy a sărit peste minge, iar Pop a trimis în poartă cu șut pe jos. Iureșul de început al arădenilor a continuat și, în minutul 4, Pașcalău a primit o minge de la Mihai, a intrat în careu, dar portarul echipei de pe Bega l-a oprit neregulamentar. Șerengău a bătut precis penalty-ul pentru  2-0. O pasă greșită în propria jumătate i-a pus pe contraatac pe poliști, care au redus din diferență în minutul 18. Cei de la ASU au o posesie superioară până la pauză, dar fazele la poarta lui Blaga au lipsit și utiștii au intrat la vestiare cu un gol avantaj.

În partea a doua, presingul agresiv i-a menținut pe oaspeți în controlul partidei, dar – din nou – dominarea a fost sterilă. În schimb, UTA a fost destul de periculoasă pe contraatac, dar lipsa inspirației sau reflexele portarului advers au prelungit suspansul. În minutul 76, s-a produs descătușarea. Pop a bătut bate o lovitură liberă în careu, iar Pașcalău, nemarcat, a înscris din 6 metri cu capul. Spre finalul partidei, Șerengău a trimis cu capul o minge în spatele apărării poliste, iar Nagy, din marginea careului, a șutat printre picioarele portarului advers: 4-1, scor final!

UTA U17 este campioană de toamnă, având un avans de trei puncte în fața formației de pe locul doi, AFK Csikszereda, în timp ce Poli a alunecat până pe locul 4. „Chiar dacă am avut perioade în joc în care ne-am mai și clătinat, una peste alte am câștigat meritat acest duel. Am început foarte bine meciul, dar, specific românului, ne-am cam relaxat la 2-0. Am și greșit la golul cu care Poli a revenit în joc, dar, în ciuda dominării lor teritoriale, nu am riscat aproape deloc în apărare. Pe final am limpezit lucrurile și avem o dublă satisfacție, am bătut-o pe Poli și am terminat pe locul 1 anul. Acum îmi pare rău că nu am amânat meciul din prima etapă cu Ciucul, după ce am aflat că avem 5 cazuri de infectare cu COVID, căci, zic eu, am fi avut un parcurs perfect. Dar, e bine și așa, cu 9 victorii și acea unică înfrângere, băieții și colegii mei de pe bancă au lucrat bine, nu e deloc întâmplător acest parcurs. Îi mulțumim și conducerii clubului pentru condițiile oferite, lui Giani Boldeanu, ajutorul nostru pe partea de mental coaching, sperăm ca la primăvară să o ținem pe aceeași linie și să ne batem pentru titlul național”, ne-a declarat Dinu Donca, ajutat pe banca UTA-ei U17, alături de Adi Ungur și Ștefan Boroș.

UTA U17: Blaga, Roșu, Codea, Pele, Sarkozi, Bulza, Șerengău, Pop, Nagy, Mihai, Pașcalău. Au mai jucat: Boiț, Mare, Bocancea, Varga, Babiciu. Rezerve: Tirian, Botoroagă, Ungureanu, Lingurar.

Clasament

În contextul pandemiei de COVID, ambele echipe ale „Bătrânei Doamne” vor intra în vacanță de la începutul săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button