UTA Arad

Balint îl respectă pe Becali, a avut o colaborare bună cu MM Stoica și crede în capacitatea a FCSB-ului de a-și recupera rapid jucătorii accidentați: „Un plus cu Man și Tănase!”





Nou promovata UTA a ajuns și la momentul întâlnirii cu FCSB, actualul lider din Liga 1, cu victorii pe linie în ultimele șase meciuri. De cealaltă parte, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc e singura echipă neînvinsă în deplasare și nu vorbim doar despre partidele de la revenirea în elită, ci și cele disputate în Liga 2-a.

Spre deosebire de alți patroni, președinți sau oameni de fotbal din Liga 1, Gigi Becali nu se numără printre cunoștințele lui Laszlo Balint. Dacă alte cluburi importante din țară s-au interesat de unul dintre cei mai bine cotați antrenori ai noului val, FCSB-ul a apucat mereu alte piste. „Îl respect foarte mult pe domnul Becali pentru că este unul dintre oamenii care a investit din banii propri în fotbal. Este unul dintre oamenii care a reușit să facă performanță din postura de patron al unei echipe importante din fotbalul românesc, dar nu am o relație personală cu dânsul”, a spus antrenorul UTA-ei despre cel mai controversat patron din fotbalul românesc.

După leziunile fibrilare suferite de internaționalii Dennis Man și Florin Tănase în meciul cu Gaz Metan, a existat un schimb de replici mediatic între Mirel Rădoi și Mihai Stoica. Selecționerul a susținut că managerul FCSB-ului se pregătea să dea vina pe el și pe Federație pentru accidentările celor doi mijlocași ofensivi din lotul liderului Casa Liga 1. „Nu mi-aș dori să comentez afirmațiile unor oameni care discută pe marginea unui subiect pe care, în primul rând, nu-l stăpânesc și în al doilea rând mă depășește. Nu aș vrea să etichetez pe nimeni, eu am lucrat cu MM Stoica și consider că am avut o colaborare foarte bună în perioada în care am câștigat împreună titlul cu Unirea Urziceni. Sunt probleme care privesc clubul FCSB și chiar nu vreau să comentez. Pot să încerc un răspuns tangențial, în schimb. Și UTA a avut un jucător convocat la ultima acțiune a echipei naționale și chiar am stat de vorbă cu Alex Albu. El mi-a spus că atmosfera la lot a fost extraordinară, antrenamentele foarte plăcute, foarte centrate pe scop, altceva nu mai am ce să comentez pe seama acestui subiect”, a mai precizat Balint. Vă reamintim că Mihai Stoica a fost președintele Urziceniului în sezonul 2008-2009, când Unirea a câștigat titlul de campioană a României, cu Dan Petrescu pe bancă și Laszlo Balint în lotul de jucători.

De altfel, tehnicianul UTA-ei nu crede prea mult în absențele Man și Tănase de la meciul de sâmbătă, împotriva echipei sale. „Eu aștept să văd formația lor la momentul începerii jocului pentru că FCSB dispune de facilități bune ca să-și recupereze jucătorii. Se demonstrează și acum că perioada inițială estimată pentru recuperarea lui Man și Tănase era ceva mai lungă și iată că acum sunt șanse să joace ambii. Și vorbim despre jucători importanți, cumva determinanți pentru  echipa lor. Dar, indiferent cine va juca, FCSB are un stil de joc foarte bine definit, are niște principii clare și alți jucători de calitate care ar putea suplini absența oricui. Este adevărat că și Tănase sunt principalii marcatori ai FCSB-ului și ai campionatului și, dacă vor evolua, vor aduce cu siguranță un plus pentru FCSB”, mai susține Gyuszi Balint.

În fine, „principalul” arădenilor a vorbit și despre omologul său de pe banca lui FCSB. dar și șansele elevilor săi să treacă de echipa pe care o consideră favorită la event. „Într-adevăr, se pare că echipa și-a găsit echilibrul cu Toni Petrea pe bancă. Sau cel puțin asta spune exprimarea echipei despre adversarul nostru de sâmbătă. Au mod simplu și rapid să ajungă la poarta adversă, să-și creeze ocazii, au o forță ofensivă de invidiat, dar sunt foarte bine puși la punct și în ceea ce privește partea defensivă. Este clar că este o echipă foarte bună, cea mai în formă echipă din Liga 1 la momentul la care vorbim. La cum arată clasamentul, dar și jocul ei, FCSB este favorită la titlu și favorită inclusiv la câștigarea Cupei. Dar FCSB nu e de ieri de azi, echipa se bate la câștigarea tuturor trofeelor puse în joc pe plan intern. E un pic ilogic să  vorbim noi despre obiectivele lor, fiind evidend că au niște jucători cu o calitate individuală certă, indiferent de ce compartiment vorbim. Sunt jucători care au fost convocați la echipele naționale, atât la echipa mare cât și Under 21, jucători pentru care s-au investit sume mari de bani, inclusiv la nivelul sumelor de transfer. Deci este clar că este o echipă foarte bună, este clar că pleacă cu prima șansă în meciul cu UTA. Cel puțin pe hârtie, raportul de forțe este dezechilibrat, dar o să facem tot ce ține de noi să echilibrăm această balanța. Cred că și noi suntem într-un moment destul de bun, venim cel puțin în campionat după o victorie nescontată de nimeni (n.a. 1-0 la Cluj, cu CFR), dar în care noi am crezut de la bun început. Apoi am reușit să ne calificăm fără gol primit și în Cupă pe un teren deloc ușor și este evident că abordăm cu încredere această deplasare. Încercăm să scoatem maxim din ce se poate scoate din acest joc”, a mai afirmat Balint.

UTA nu mai are probleme cu COVID-ul după ce și portarul Moldovan a revenit la antrenamente, iar rezultatele testelor de miercuri au fost negative pe linie. În schimb, mijlocașul croat, Miho Klapan, acuză o nouă problemă musculară și are tot mai mici șanse să continue la Arad și la reluarea meciurilor pe puncte în 2021. Fotbalistul a adunat doar 27 de minute în „alb-roșu” între deplasările de la București cu Dinamo și Botoșani, fiind mai mereu indisponibil. „Klapan este măcinat de acea problemă mai veche și trebuie să vedem exact situația sa. Nici lui nu-i convine că nu joacă, dar 100% nici mie, pentru că nu de asta aducem jucători, dar e o altă problemă, o altă discuție. Mă mai bucur că juniorul Denis Rusu se antrenează alături de echipă de două săptămâni, mai rămâne să vedem în ce măsură va fi apt din punct de vedere fizic să facă față intensității unui astfel de joc. E important că avem soluții, e important că avem lotul complet, singurul fotbalist pe care nu ne bazăm e Denis Hrezdac, accidentat de mai mult timp. Avem un lot numeros, destul de echilibrat și nu mi-este deloc ușor să aleg lotul care va face deplasarea la București și primul 11 cu atât mai mult. Vom lăsa acasă șase jucători, dintre care doar doi, Klapan și Hrezdac sunt siguri la ora asta”, a concluzionat antrenorul ocupantei poziției a 6-a, ultima de play-off, după primele 11 etape în Liga 1.

2 comentarii

  1. De ce l-am adus pe Klapan daca era accidentat si cu probleme ?……nu mai bine aduceam un jucator putin mai scump dar cu experienta si pe care sa ne putem baza la mijlocul terenului acolo unde stam foarte prost……construim foarte greu si lent ? Balint e un fel de marioneta a lui Apostu……el ii face echipa si strategia in functie de jucatorii adusi…..pacat ca si conducerea clubului accepta aceasta situatie si e multumita ca reusim sa supravietuim la mijlocul clasamentului cu un buget low cost …..

    0
    0
  2. Nu este treaba noastra,de a comenta despre Klapan sau Pleasca…macar ca vedem ca nu fac parte nici macar putin din acel grup dorit,existent…Exista o limita de rabdare si acordare de sanse,probabil,oricui,la fel cum a fost si fata de Coulyballi,daca va aduceti aminte,mofturosi…Nu merge?OK!Dragoste cu forta nu se poate face..drum bun..ocupi locul altuia…Debordeaza Liga a 3-a aradeana cu jucatori de viitor,asa ca si Denis Rusu,dar cineva trebuie sa-i urmareasca,nu eu sau altul,nepriceputi…Lipseste un scouting general al manageriatului UTA,macar la nivel judetean…Ajungi cu grupele de juniori ale UTA-ei,la nivel mare,ELITE,investesti in ei,apoi dizolvi grupa respectiva….Ilogic…de neanteles,sa plece fiecare unde vede cu ochii….Ce fel de explicatie le dai,pentru faptul ca nu mai ai nevoie de ei?Aici este problema mare de continuitate….
    Hmmmmm….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button