Fotbal judetean

Unirea Sântana rămâne cu pretenții de podium indiferent de când și sub ce formă se va relua Liga 4-a, iar la toamnă ar trebui să evolueze în casă nouă!





La ultimul meci oficial, disputat în urmă cu un an de zile, Unirea Sântana respinsese atacul celor de la Academia Brosovszky Ineu pentru locul 4. Până la urmă, acest lucru nu mai avea să conteze căci fotbal nu s-a mai jucat deloc în primul eșalonul județean, nici în „careul de ași”, nici în play-off și nici măcar ediția 2020-2021 nu a mai început din pricina epidemiei de coronavirus.

Lucrurile nu sunt clare nici acum pentru la anul, mai ales că numărul de infectări rămâne mare, dar Cătălin Puia, manager al Unirii și reprezentantul echipelor de Liga 4-a în Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal. „Din punctul de vedere al clubului Unirea Sântana, am fi dorit să începem campionatul după modelul celui din Hunedoara. Dar, dacă majoritatea echipelor nu au dorit acest lucru, din diverse motive mai mult sau mai puțin întemeiate, am rămas într-o vacanță forțată, pe care – însă – ar trebui să o încheiem la începutul anului viitor. Sau cel puțin să facem tot posibilul să căutăm din timp soluții. Din punctul meu de vedere, ar trebui să convocăm un Comitet Executiv al AJF încă din luna ianuarie, în care să și concepem un plan bine pus la punct. Normal că va trebui să ținem cont și de părarea tuturor echipelor, dar poate ar fi bine să și impunem niște lucruri, cu argumente, bineînțeles. Am înțeles că mulți dintre jucători nu doresc să se testeze, dar dacă acceptăm la infinit această situație nu știu dacă vom mai juca prea curând fotbal în Liga 4-a. Mai departe, dacă vom relua, într-adevăr, competitția cred că putem juca un tur de campionat și poate chiar un play-off pentru a da campioana județului până la începutul lunii iunie”, susține Puia.

Asemenea celorlalte cluburi din Liga 4-a, Unirea Sântana a suspendat activitatea la nivelul echipei de seniori și, implicit, plățile. „Am achitat luna septembrie, iar jucătorii și antrenorii au semnat că renunță la banii pe lunile octombrie și noiembrie. Toată lumea a înțeles situația, nimeni nu și-a manifestat dorința să plece sau să-și rezilieze înțelegerea. Se știe, pe Radu Popa l-am împrumut la Cermei, dar el va reveni la echipă în momentul în care vom avea și noi competiție. Din ceea ce știu eu, alți jucători nu au avut oferte de a pleca în Liga 3-a sau cel puțin nu ne-au spus nouă. Cred că avem un lot bun de jucători, pe care mai vrem să-l întărim cu două-trei piese importante, avem și discuții, însă așteptăm să vedem dacă se va relua sezonul la primăvară pentru a parafa totul. Este clar că obiectivul rămâne locurile 1-3, iar antrenorul Mihai Roșca va beneficia de toate condițiile pentru a-l atinge. Dar, repet, astăzi vorbim pe scenarii, nu știm cu siguranță când vom putea juca din nou pe puncte. În schimb, ne bucurăm că grupele de juniori ale clubului, A1, D, F1 și F2 nu au oprit antrenametele în aer liber de abia acum, de la 1 Decembrie”, a adăugat managerul Unirii, care e ajutat la conducerea clubului deMarius Coroi, noul președinte al Consiliului de Administrație și de Ovidiu Nadiu, șeful secției de fotbal.

Față de alte orașe din județ, Sântana a mers pe continuitate la nivel administrativ și, cel puțin la nivel de buget destinat sportului, lucrurile ar trebui să rămână neschimbate. Mai mult, au existat și investiții în baza materială, însă cel mai mare proiect va fi susținut din fonduri guvernamentale. „Autoritățile locale au reabilitat un teren sintetic de 20 pe 40 de metri din banii comunității, dar au mai și câștigat un proiect din fonduri europene pentru un teren de baschet și tenis de câmp, tot din suprafața artificială,  care a și fost dat în folosință pentru tinerii din oraș. Se știe, însă, că stadionul nostru va fi refăcut de la A la Z prin implicarea Companiei Naționale de Investiție. Avem și un câștigător al licitației pentru execuția lucrării, este vorba despre firma Fildo Starcons, care – probabil – în ianuarie se va apuca efectiv de treabă. Perioada de proiectare a durat trei luni și ea se încheie acum în decembrie, iar durata de execuție efectivă a lucrării e de 8 luni de zile. Asta ar însemna ca din toamnă să putem juca pe un stadion nou-nouț, cu vestiare, birouri și alte săli moderne, o tribună de 500 de locuri și, sperăm noi, un  gazon natural. În proiect e prevăzută suprafața sintetică, dar am discutat deja cu CNI pentru aprobarea unui teren de iarbă naturală, cu sistem de irigare și drenaj și nu unul artificial. Între timp, domnul primar Daniel Tomuța, căruia îi mulțumim pentru susținerea necondiționată, ne-a asigurat că ne ajută să mutăm ceea ce se poate muta de la terenul nostru, respectiv a vestiarelor modulare, sau instalațiile de irigare și nocturnă la baza sportivă de la Caporal Alexa. Aici am vrea să ne jucăm meciurile oficiale până la revenirea acasă, dar, dacă nu vom avea toate condițiile, vom apela la vecinii și prietenii noștri de la Pâncota”, a mai punctat Cătălin Puia.

Altfel, clubul Unirea Sântana și-a inaugurat și noua pagină de Facebook, pe care a postat inclusiv un clip cu componenții echipei de seniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button