UTA Arad

Ioan Hora, fără resentimente față de FCSB: „Dacă marchez doar mă voi bucura pentru actuala mea echipă!” Ce spune utistul despre Man și viitorul lui?





După victoria împotriva campioanei CFR, UTA are o nouă deplasare complicată în Liga 1. Arădenii vor juca sâmbătă seara (ora 21,30) pe Arena Națională, împotriva liderului FCSB, formație în mare formă în acest tur de campionat.

„FCSB m-a ajutat când am jucat la ei”

Ioan Hora (32 de ani), marcatorul unicului gol din victoria de la Cluj, a vorbit despre partida cu fosta sa echipă. „E un meci normal, obișnuit, nu e nimic special, nu am nimic personal cu nimeni. Dacă voi marca, mă voi bucura pentru UTA, nu am nimic împotriva celor de la FCSB, nu pot să uit că m-au ajutat în momentul în care am jucat la ei. Vom trata acest meci ca și pe celelalte pe care le-am disputat în deplasare, adică cu multă seriozitate. Ei au un lot foarte bun de câțiva ani încoace, se bat la titlu, dar la meciul de sâmbătă va conta cât de concentrați și încrezători vom fi noi, pentru a putea scoate un rezultat bun. Și dacă nu aș fi marcat cu CFR aș fi avut un moral bun, pentru că sunt încrezător în forțele mele. Important e că am reușit să îmi ajut echipa, punctele erau esențiale pentru noi, pentru poziția noastră din clasament. Cei de la FCSB marchează foarte mult, sunt foarte ofensivi și arată asta în teren. Dar dacă noi vom reuși să ne păstrăm calmul și vom fi conectați la meci, vom reuși să scoatem punct sau puncte”, consideră atacantul lui Laszlo Balint, care fusese readus în România de FCSB în ianuarie 2019 de la Akhisarspor, din prima ligă turcă și a jucat în „roșu-alabstru” până la începtul acestui an, când s-a transferat la Mediaș.

Debut cu trofeu pierdut pe Arena Națională

Spre deosebire de marea parte a colegilor săi de la UTA, Ioan Hora a mai evoluat de multe ori în carieră pe Arena Națională, în tricoul mai multor echipe. Debutul și l-a făcut în urmă cu 8 ani, mai precis în iulie 2012, când echipa sa de atunci, CFR Cluj, pierdea Supercupa României în fața lui Dinamo. A fost 2-2 după 90 de minute și 2-4 pentru „câinii roșii” după executarea loviturilor de departajare, actualul atacant al „Bătrânei Doamne” fiind unul dintre fotbaliștii care au ratat atunci de la punctul cu var. „E un stadion frumos, e cel mai frumos din România. E păcat că nu sunt lăsați suporterii în această perioadă, alt meci ar fi cu ei în tribună. Nu știu dacă terenul mare va fi un avantaj pentru noi, dar vom încerca să profităm de toate spațiile ce vor apărea” a spus fotbalistul originar din Oradea despre cel mai mare stadion al țării.

Îi urează mult noroc lui Dennis Man

Poate pericolul numărul unu pentru poarta lui Florin Iacob este chiar arădeanul Dennis Man, jucător plecat și el de la UTA în fotbalul mare, ca și Hora la vârsta de 20 de ani. „Am fost colegi un an de zile, e un băiat serios, muncitor, nu întâmplător are reușitele din momentul de față. Are tot viitorul în față, are potențial să ajungă la o echipă bună din Europa. Îi doresc tot binele, dar și să aibă noroc, pentru că fără noroc e greu să ajungi acolo. Chiar dacă muncești mult, dacă nu te văd oamenii potriviți, s-ar putea să fie în zadar”, consideră atacantul „roș-albilor”.

Greu, dar nu imposibil pe loc de play-off până la pauza de Sărbători

Arădenii sunt pe loc de play-off după primele 11 etape, un bilanț foarte important pentru o nou-promovată. „Noi ne dorim și încercăm să dăm totul pentru a rămâne între primele 6, dar va fi greu, pentru că sunt echipe bune. Depinde și de momentul pe care îl avem. Probabil, dacă aveam suporterii alături, ne era mai ușor să jucăm acasă, pentru că aveam al 12-lea jucător, așa, majoritatea echipelor care joacă acasă au probleme, e mai ușor să joci în deplasare cam pentru toată lumea, nu doar pentru noi. Meciurile care urmează sunt grele, dar nu imposibile, sperăm să încheiem acest an fără înfrângere în deplasare”, a mai punctat „Horică”, amintind tangențial și de partida pe care arădenii o vor disputa la Sfântu Gheorghe, joi, 16 decembrie, între meciurile de acasă cu CS U Craiova și Astra Giurgiu.

Absent timp de trei săptămâni de pe gazon din cauza infectării cu Covid, Hora a revenit cu gol în partida cu CFR, după care a punctat și în meciul de Cupă, de la Miercurea Ciuc. „Cred că ne-a afectat aproape pe toți acest virus, eu am avut puțină febră și dureri de cap, dar în rest am fost ok. Din fericire, am reușit să mă mai mișc în timpul în care am stat acasă, dar, poate, nu toată lumea a avut norocul meu”, a mai afirmat golgheterul UTA-ei cu 4 reușite, la egalitate cu colegul din avanspoturile arădenilor, Vlad Morar.

FCSB este Steaua

Din momentul pierderii brandului de către formația lui Becali, una dintre discuțiile importante din fotbalul românesc este despre identitatea adevărată a Stelei, iar Hora susține: „Din punctul meu de vedere, FCSB este Steaua, pentru că am jucat acolo, am simțit suporterii. Nu regret plecarea mea de acolo, probabil că atunci a fost momentul ca eu să plec. Nu pot spune că de mic am fost stelist, dar simpatizam cu Steaua. Poate, faptul că sunt din Oradea, orașul care l-a dat pe nea’ (n.a. Emerich Jenei, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986), cred că antrenorul cel mai important din istoria clubului Steaua, a contat din așa-zisa mea afinitate pentru ei. Dânsul a făcut mult mai mult pentru Steaua, e o emblemă pentru ei”.

De menționat că Ioan Hora a marcat toate cele patru goluri stagionale în deplasare: penalty-urile de la București (cu Dinamo) și Miercurea Ciuc (în Cupa României), lovitura liberă de la Mediaș, cu Hermannstadt și reușita din acțiune, din urmă cu aproape două săptămâni, de la Cluj cu CFR.









4 comentarii

  1. O echipa mai greu de ,,apucat” ,dar nu imposibil !! I-am. zis echipa ,dar mai degrabă o selecționata alcătuită din ce avea mai bun fiecare pe lângă casă. Printre care și UTA . Diamante mai mari sau mai mici ,prinse într-o. coroana strâmbă ! De curând prinde o formă bună și. profitând de forma slabă a CFR. Partida pentru UTA e de jucat cu capul sus și puncte acoperite. Atenția și tot. ce înseamnă comportament trebuie ridicate la nivel de. elita . Apar dueluri de ținută ,sperăm . Man contra Simo. sau Denis Rusu contra Crețu UTA va aborda jocul obișnuit . Adică la solicitări grele ,răspunde cu jocul ,,vulpii moarte” și rezolvări neașteptate. O necunoscuta a fost atinsă de d-ul Nelu Târgoviște. UTA cu arbitrajele e pe plus. Un arbitru pus pe ,,rele”. poate. influenta. Pe trei locuri in primele șase lupta nu e numai sportivă. Să sperăm că ne înșelăm. BAFTA !!!

    0
    0
  2. Asa si este, daca FCSB nu poate sa strapunga apararea UTA-ei , va incerca sa pacaleasca arbitrii cu eschivari si teatre in careul UTA-ei , mai ales Tanase care este un artist la asa ceva . Vom vedea ce va fi. Bineanteles ca, FCSB porneste cu prima sansa indiscutabil prin individualitatile pe care le au, nu va fi usor dar poate prin forta grupului, UTA., baietii poate se va produce minunea!!!HAI BAIETII , UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Da,da,da..sigur asa ar fi,Horica..Asa te-a ajutat FCSB,la fel ca si pe altii,gen Adrian Petre,Sergiu Bus,Golofca,Briceag si altii,pentru ca m-ar prinde dimineata cu lista jucatorilor despre care ciobanul si-a batut joc….Stii tu cel mai bine,ca ai fost unul dintre ei….Lasa,nu-ti fa probleme,roata se intoarce,fotbalul te pedepseste cand iti bati joc de el,cand de fapt isi bat joc de el patronii,nu tu personal….Vei fi marcator impotriva FCSB-ului si asta ar fi raspunsul tau….Fata de ei si pentru noi!
    Il admir pe Man,poate din patriotism local,de dragul Atletico/UTA,nu avem cum sa-l criticam la intrebarea pusa,isi vede de treaba,cel mai votat jucator roman in ancheta GSP…”Cand vei fi mai trist?,daca vei marca in poarta UTA-ei,sau daca luati gol?”Raspunsul sau a venit instantaneu….Daca luam gol din partea UTA-ei….Poti oare sa te superi pe el?Nu cred…
    Suntem in situatia ca Becali sa-l vanda cu cati mai multi bani,Doamne ajuta….pentru ca vor veni procentele…
    Declarati accidentati grav,pe termen lung,hopa Mitica,am citit ca Oierul i-a trimis la vrajitoarea Marijana,in Serbia…Hmmmm….
    Chestiilor acestea,nu trebuie pus botul,cu toata faima ei….
    Liniste totala in grup si Mister Balint sa ii tina pe ai nostri in priza..in rest,va veni de la sine….
    Sarjez pe inca un rezultat satisfacator,contra FCSB..Ramane de vazut…nimic de pierdut,la o adica,miza meciului,presiunea, nu este pe noi,pe UTA ci pe FCSB,la lupta lor pentru titlu….Campionatul e lung,fara spectatori si galerii…Mai vedem!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button