Fotbal feminin

Adevărate leoaice în derby-ul Vestului: AC Piroș Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic 2-0





Amânat din cauza cazurilor de infectare cu COVID din tabăra celor de la AC Piroș Secuity, derby-ul Vestului la fotbal feminin s-a disputat în superba duminică de Moș Nicolae. „Duelul” de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic a debutat cu un minut de reculegere ținut în memoria lui Florin Bugar, fostul antrenor timișorean al „leoaicelor” decedat chiar în urmă cu șase săptămâni, din cauza virusului de origine asiatică.

Multe dintre jucătoarele aflate pe teren astăzi au lucrat cu regretatul profesor, acesta fiind un motiv în plus să onoreze momentul cu o prestație cât mai bună. În plus, exista și miza punctelor în vederea play-offului ce va începe la primăvară și unde s-au calificat ambele combatante. Becicherecu Mic chiar era sigură de poziția secundă, în timp ce arădencele aveau marea șansă să urce pe podium.

Meciul a început perfect pentru gazde. În minutul 2, Prisăcari a lansat-o lung pe Olariu, aceasta a fost contrată de portarul advers, care a atins ușor și mingea, dar „centralul” Ladăr a avut toate motivele să arate punctul cu var. Cristina Sucilă, sosită în urmă cu două luni chiar de la Becicherec a trimis bine în dreapta lui Roșu și Piroș Security intra repede în avantaj. Forcingul de start al amfitrioanelor a continuat și, în minutul 9, putea fi 2-0. Drăgan a centrat din dreapta, mingea a ajuns pe colțul lung la Parlak, care a reluat incredibil peste poartă din careul de 6 metri.

O altă ocazie imensă pentru „roș-albe” am consemnat-o în minutul 23 de metri. Sucilă a angajat-o în adâncime pe Olariu și aceasta a trimis un șut lobat ce a lovit bara din stânga lui Roșu.

Timișencele au început să macine jocul, dar fetele lui Cuedan și Ilea s-au apărat bine, pe două linii și Maha a avut de intervenit doar la două centrări în fața porții ale lui Rus și Ienovan. S-a intrat cu 1-0 la pauză, dar și premizele unui meci la fel de încins și în actul secund.

Aspectul jocului a fost cam același și la revenirea de la cabine, cu arădencele parcă – totuși – stând mai sus în teren. Șuturile de la mare distanță, marca Bozian, respectiv L. Rus nu le-au pus nicio problemă portarilor. După 65 de minute, Piroș Security a trebuit să renunțe la „decarul” Olariu, accidentată.

În minutul 71, „leoaicele”au trecut din pe lângă 2-0. Răduc a centrat excelent din corner, iar Parlak a trimis cu capul milimetric peste poartă. Arădencele au simțit că se poate, au recuperat destule baloane în suprafața adversă și, în minutul 80, au obținut o lovitură liberă de la 28 de metri, ușor lateral stînga. Sucilă a sărit peste minge, iar Dumitrița Prisăcari a șutat perfect, cu efect, sub transversala porții apărate de Cosmina Roșu.

Singurul șut pe spațiul porții egiptencei Maha a venit în minutele de prelungire de la atacantul naționalei, Laura Rus, care a tras  – însă – slab, fără probleme pentru goal-keeperul gazdelor. S-a terminat 2-0 și arădencele au sărbătorit un succes prețios, al marilor orgolii, dar și cu implicații asupra clasamentului din play-off. Piroș Security a terminat pe podium și poate visa frumos la gura sobei.

Formații: 

AC Piroș Security: Maha – Șuveț, Ancăș, Prisăcari, Marcea – Bozian, Răduc  (76 Tomescu), Sucilă – Parlak (88 Sârbovan), Olariu (65 Kugler), Drăgan (88 Prodan). Antrenor: Dan Cuedan.

Becicherecu Mic: Cosmina Roșu – Bistrian, Clara Roșu (86 Dobai), Codrescu, Heisu – Pera (53 Șodincă), Colesnicenco, Jivan, Ienovan (76 Scurtu) – Deca – Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitri: Răzvan Ladăr (Zalău) – Marius Matica (Oradea), Alina Mihoc (Arad)

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button