UTA Arad

Balint recunoaște că l-ar fi schimbat pe Roșu: „…Dacă aș fi avut un alt fotbalist capabil să asigure o oarecare liniște pe momentul de posesie…Frustrați de maniera de arbitraj”





Supărarea manifestată de Laszlo Balint înainte de meci la adresa absenței croatului Miho Klapan, care a adăugat și FCSB-ul pe lista adversarilor împotriva cărora nu a putut evolua din pricina problemelor medicale, a avut acoperire la finele disputei din această seară. Ca și rezerve ale celor doi mijlocași centrali erau doar juniorul Isac și Melinte, care a și intrat în cele din urmă, dar e de meserie fundaș central.

Antrenorul arădenilor a recunoscut la final că l-ar fi schimbat pe Neluț Roșu, în încercarea de a evita eliminarea acestuia, dacă avea variante viabile. „Am avut o discuție cu Neluț la pauză și i-am spus să-și controleze absolut toate atacurile asupra adversarilor. A fost o imprudență din partea sa acolo, dar nu putem să-l învinovățim, pentru că echipa a pierdut în această seară. Am pierdut cu toții. E adevărat că, poate, dacă aș fi avut un fotbalist de profilul lui Neluț, capabil să asigure o oarecare liniște pe momentul de posesie, aș fi încercat înlocuirea sa mai repede, să evit o eventuală eliminare. Dar, asta a fost istoria meciului, deja trebuie să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut săptămâna ce vine pentru a pregăti cât se poate de bine meciul cu Craiova în niște condiții grele. Adică fără alți doi fotbaliști importanți și atunci trebuie să găsim cele mai bune soluții de înlocuire a lor”, a afirmat Balint.

Chiar dacă eșecul era aproape imposibil de evitat după ce FCSB a deschis tabela, iar arădenii erau în zece oameni deja, poate scorul de neprezentare putea fi „driblat”. „Era un moment psihologic foarte greu de gestionat și cumva treaba asta s-a reflectat în felul în care am terminat meciul. Jucătorii au fost extrem de frustrați de maniera de arbitraj, dar nu o să comentez acest aspect. Consider că sunt alții mai îndreptățiți decât mine să comenteze maniera de arbitraj a domnului Cătălin Popa. Și în vestiar, după meci, jucătorii au fost foarte frustrați, foarte dezamăgiți, e important să ne canalizăm energia pe lucruri pozitive și să ne focusăm pe ceea ce avem de făcut în perioada următoare”, a mai explicat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

După ultimul fluier, Florin Iacob era extrem de nervos, fiind cu greu calmat de Gabi Vasiliu, antrenorul cu portarii al „roș-albilor”. „Când primește gol sau mai ales trei goluri e supărat în primul rând pe el, dar ne vom calma cu toții. Trebuie să ne păstrăm echilibrul, chiar dacă este o înfrângere dureroasă. Iar din punctul meu de vdere scorul este și destul de dur. Dar o înfrângere rămâne înfrângere și la 1-0 și la 3-0”, a concluzionat Gyuszi Balint.

FOTO: gsp.ro

14 comentarii

  1. Scoruri ascunse !! La tactica scorul a fost 0-0 !! La exprimări individuale ,scorul e chiar mai mare ca cel real. ! Nu exista reproș major ,echipa e un obiectiv Poate doar abandonul moral la 0-1 . Daca mai toate etapele joci pe apărare ,în 10 , cu adversar superior ,ce. să mai te legi la cap ? Un 0-1 e nobil . Câțiva puști la FCSB ne-au arătat unde sunt un Miculescu sau Oroian. Balint are și el de primit lecții morale. Fidelitatea față de un jucător în cădere liberă, Roșu ,trebuie să lase loc rațiunii. Schimbarea se impunea ,chiar dacă nu ai altul mai bun. Era clar pericol major pentru echipa. Ce e mai curios ,că el fiind un băiat inteligent ,nu se cere singur. afara ! Există afara de zile proaste și zile catastrofa . Am spus că acest FCSB e o selecționata din valori.La echipe echilibrate ,atac ,apărare ,au probleme. O pauza de iarnă poate limpezi nu jocul ci lotul !!! Poate chiar. cu tineri care abia spun de emoție ,,buna seara” dar plini de talent. Nu e nimic pierdut .Totul de regândit cu liniște și mai cu seamă cu folos .

    0
    0
    1. Ce se întâmpla cu Klapan? Dacă nu îl folosim nici măcar in situații de acestea sa încercam sa ducem unul in iarna Moise de esemplu

      0
      0
    2. Lectii morale trebuie acceptate si nu doar in emisiunile de la ora 14,la Pro Tv,lectii de viata…Moralitate ar trebui sa existe,daca si asa ne consideram forta de grup..doar ca unii jucatori,pe care nu pot sa-i numesc fotbalisti,nu se incadreaza in acest sistem dorit…Nu merge…Iar elefantii obositi,acea definitie de trista amintire,au reaparut…Grija mare Hora,pentru ca ma refer si la tine….
      Stiam cu totii ca nu exista impresar care ajuta neconditionat,nici macar prietenul nostru,Apostu…Nici o suparare…dar in lot exista unii,gen Klapan,Pleasca,Popescu,fara absolut nici o treaba cu realitatea….Mananca bine,isi iau salariile si prestatia dansilor,dupa cum spune turcul..”IOC”/zero barat…Acestia trebuie zburati din iarna,ma cam gandesc inclusiv la Nelut Rosu,mereu mana moarta,frana…Nu functioneaza,pur si simplu….
      Am mai spus-o de nenumarate ori….Decat sa planga mama,mai bine sa planga ma-sa,scuze…asa vad si simt ecuatia….

      0
      0
  2. Poate aceasta eliminare il trezeste pe Rosu ( cu toate ca parea un meci ok pentru el). Dupa parerea mea daca Balint avea un alt jucator pe acel post Rosu nu juca de mult timp. In acest tur exceptand atitudinea la declaratiile tv a ramas corigent la atitudine pe teren si respect pentru fotbal

    0
    0
  3. Scorul nu reflecta sub nici o forma , realitatea din teren…..dacă se juca 11 la 11…..fcsb avea probleme..păcat ca acea greșeală de portar nu a fost fructificata , mingea lovind bara……felicitări Arad….o echipa interesanta.

    0
    0
    1. Scorul nu, da’ sa nu uitam ca si noi am avut parte de scoruri care nu reflecta realitate.Pan’ la urma,care e realitatea?
      HAIDE UTA!!!

      0
      0
  4. Iacob sa se calmeze …la bara lor a fost spectator la fel si la golul 3 iar la al 2 lea a iesit aiurea.Avem nevoie de fundas dreapta si mijlocas central ofensiv daca nu vrem sa avem probleme cu retrogradarea.

    0
    0
  5. Nu am vrut sa postez aseara, pentru ca supararea de la final, sa se mai estompeze. UTA a pierdut, era previzibil,…ca odata vom pierde si in deplasare. Nu e un capat de tara, nu cu FCSB avem noi…lupta. Decisiva mi s-a parut elimenarea lui Rosu, care inainte de al doilea…” rosu”, a mai pus o talpa…de galben. Nu l-am inteles. Dar…o vina, daca chiar exista vreo vina, este a lui Gyussi Balint, care trebuia sa il schimbe, cazuse deja fizic, avusese interventii riscante…era de asteptat sa fie eliminat. Balint nu are dreptate cind spune ca nu avea cu cine sa il schimbe….. a fost mai bine in 10 ?. Apararea a rezistat cit a putut, din nou mijlocul, chiar si cu Rosu ( preferatul lui Balint) s-a cam prabusit treptat, din nou, nu am tinut de minge prin pase. Asta imi pare principala nerealizare a lui Balint…in jocul UTA-ei. Urmeaza Craiova, Rosu..s-a (auto)exclus si de la acest joc. Oltenii vor juca mult in extreme, aici Balint trebuie sa pregateasca bine jocul de contracarare. deasemenea nu trebuie sa le oferim lovituri libere la careu. Ce va fi…vom vedea. Deocamdata sa stam si sa fim linistiti, eu zic ca , azi stam mai bine decit speram ( eu …cel putin) HAI UTA !

    0
    0
    1. Chiar nu e cazul sa dăm toți în acest jucător Roșu,poate se acomodează mai greu la ce îi cere antrenorul ! Pe mine mă amuză talentul lui Miculescu băiatul de cartier al Aradului. Era total ieșit din joc sau poate nu e obișnuit cu terenul de joc ,cred că șefii trebuie sa se orienteze spre alti jucători juniori ,că în Arad dacă ,cauți găsești.Batem greu Craiova dar îi batem.Cipri Rus și BUHĂCIANU cuplul de atac din L II. Hai baietii

      0
      0
    2. Tizule,ai dreptate cred puțin hazardată declarația antrenorului care spune că nu avea cu cine să-l schimbe pe Roșu,pe bune,așa îi dai încredere la Isac, crezi că acel copil sau noi nu vedem cum Miculescu are șanse după șanse și el iese cu mingea în aut, chiar nu e corect,acest copil trebuie sa învețe multe,unu lucru de bază ar fii acela sa fie profesionist,pe margine la încălzire când e rezervă face doar figuri și impresii,l-ai forțat pe Rusu care vine după atâta pauză,chiar atât de rău sau pregătit restul juniorilor încât nu sa găsit o formulă de start mai bună,pe Popescu la ce l-am adus,la număr,pe Klapan la fel,da suntem mici dar nu suntem proști sau o dam la pace când la începutul sezonului ați declarat una iar acum ne schimbam din mers,nu e ușor să prindem play-off dar cred că putem fii mai atenții in selecția jucătorilor,am mai spus-o sita cerne și sper sa cearnă bine,pe muncă, realizări și obiective și corectitudine și nu cred că vor mai fii astfel de comentarii din partea suporterilor care observă în timp anumite lucruri neprofesioniste la club…

      0
      0
  6. Domnule Balint, cu toată stima şi respectul pe care vi le port, atât ca om cât şi ca antrenor, şi oarecum surprins de unele declaraţii ale dumneavoastră după meciul de aseară, îmi permit să exprim câteva cuvinte, ca un susţinător al echipei UTA de peste 45 de ani şi ca abonat de peste 35. Acest comentariu nu se doreşte a fi o critică la adresa dumneavoastră şi a echipei, ci o constatare de suporter, după 12 etape trecute din campionat. Nu cred că arbitrajul de aseară a influenţat rezultatul meciului, atât eliminarea lui Roşu cât şi lovitura de la 11 metri au fost corect acordate. La fel cum nu cred că arbitrul unui meci este de vină că echipa nu leagă două pase, că Morar şi Simo nu ştiu ce au de făcut la o lovitură liberă din marginea careului advers sau alte erori făcute de jucători în meciul de aseară şi care, cu siguranţă, au fost remarcate şi de dumneavoastră. Fiind un om cu o inteligenţă şi o pregătire intelectuală peste medie sunt sigur că o să înţelegeţi ce vreau să vă spun. O persoană care nu învată din greşelile trecutului riscă să le repete. Şi aici mă refer la insistenţa dumneavoastră de a titulariza, în play offul sezonului trecut, anumiţi jucători pe mâna cărora era să fiţi curăţat, noroc că au fost schimbaţi în ultima etapă +rezultatele celorlalte meciuri. Acest lucru, din păcate, văd că il faceţi şi acum. Şi mă refer aici la cei doi jucători care, din punctul meu de vedere şi dacă nu sunt alte interese la mijloc, pe care noi suporteii nu le cunoaştem, nu au cum să fie titulari. Vlăduţ Morar, acest jucător, care parcă a aterizat pe teren din operele lui A. Dumas şi care, din păcate, aşa şi joacă, ca un muschetar. Zero implicare în joc, plimbări uşoare pe teren, nici un duel câştigat în lupta cu adversarii şi ceea ce este cel mai deranjant atitudinea. Aseară la schimbarea sa singură lui preocupare era să-şi aranjeze părul, probabil, făcut măciucă de către adversari. Ştiu puteţi să aduceţi în discuţie meciul cu Botoşani, dar eu cred ca acel meci este excepţia care confirmă regula. Neluţ Roşu, nu cred că in istoria echipei a existat un jucător care din 12 etape, titular fiind, 11 să joace foarte slab şi 1 catastrofal.
    Zero pase de gol, zero goluri, zero, zero şi iar zero. În ceea ce priveşte asigurarea echilibrului ofensiv de către acesta în meciul de aseară cât şi în alte meciuri nu are rost să vorbim. Cred că atât la mijlocul terenului cât şi în atac puteau fi încercate ale variante şi mă refer aici la Bustea, o altă poziţionare în teren a lui Miculescu, iar în atac cred că Buhăcianu, cu o altă abordare tactică era mult mai folositor. Sper ca în pauza de iarnă dumneavoastă alături de conducerea administrativă să reuşiţi să găsiţi cele mai bune soluţii pentru echipă, atât prin la renunţarea la unii jucători cât şi prin aducerea altora care să ridice nivelul echipei. Cu speranţa că acest comentariu a fost înţeles în adevăratul său sens, doresc corpului tehnic, jucătorilor, conducerii administrative şi suporterilor multă sănătate şi Sărbători fericite. HAI UTA!!!

    0
    0
  7. Felicitări echipei UTA pentru jocul prestat până la prostia lui Neluț.
    Meciul cu Craiova va fi fără Roșu ( veriga slabă ) în teren, deoarece este suspendat din cauza lui. Roșu spunea că nu a fost atenționat de colegi, că vine un adversar!
    În primul rând este obligația ta să te informezi, că nu ai gât de lup…
    Juniorul Isac, fragilul Klapan sau Melinte ( chiar dacă ar fi o improvizație ) sunt variante mult mai sigure decât veșnic greoiul Roșu, care greșește foarte multe pase, singurele pase reușite sunt cele spre propriul portar.
    Suportul psihologic nu funcționează deocamdată pentru Vali, căruia încă îi lipsește curajul și nu înțeleg de ce, doar nu este teren minat!
    Buhăcianu, nimeni nu te va certa dacă vei face o fentă de pasă și te vei duce să dai gol, chiar dacă vei mai și rata câteodată.
    Haide UTA !

    0
    0
  8. Felicitari pentru efortul depus!

    In schimb, Miculescu ne arata in fiecare meci ca nu are valoare sa fie in primul 11. Pustiul e limitat.

    0
    0
  9. Mister Balint..cu toata dragostea si consideratia fata de dvs,ati pierdut strict pe mana dvs…Cu pareri de rau….Cu aceasta insistenta pe Nelut Rosu….Este haotic,imprastiat in exprimare,o frana….Cand l-ati simtit pe omul dvs nr.1,de baza,Florin Iacob,l-ati tras pe linie moarta,fara nici cea mai mica emotie,resentiment..punct….Din ce cauza insistati acum cu omul in minus,Nelut Rosu?Nu v-ati saturat ca nu joaca nimic in 11 etape?
    Nu exista exprimarea,ca este de ne-inlocuit….Nu cred asta!La ce presteaza Nelut Rosu,cu scuzele de rigoare….imi pare rau…A avut cate si multe suficiente sanse…Ocupa locul altuia….Pa si Puszi…
    Nu doresc sa jignesc pe absolut nimeni,dar clubul ar trebui sa faca teste de oftalmologie…Unii nu „bat” decat pe unghi mic,ingust…Cum sa-mi spuna mie,un Nelut Rosu,ca nu a vazut,faptul ca, colegii,nu l-au avertizat….”vezi ca vine”…Pai ori esti prost,ori recidivezi,chestie de juniorat…Hmmmm….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button