Stranieri aradeni

Deputatul Sergiu Bîlcea își manifestă public susținerea pentru Ovidiu Hațegan: ”Ar fi o uriașă nedreptate să se pună în discuție cariera sa”





Scandalul provocat de Sebastian Colțescu, la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, din Liga Campionilor, continuă să nască destule dezbateri pe seama afirmațiilor arbitrului român: ”Ală negru”, indicându-l pe Pierre Webo membru în staff-ul grupării din Turcia, pentru a fi eliminat de pe teren. Opinia publică și chiar formatorii de opinie s-au împărțit în două, în acuzatori și apărători, dar pe arădeni îi interesează în special de soarta lui Ovidiu Hațegan.

În mod normal, „centralul” din orașul nostru nu ar trebui să aibă de suferit de pe urma afirmației nefericite ale colegului său, iar Sergiu Bîlcea, proaspăt ales deputat în Parlamentul României a ținut să sublinieze acest lucru printr-o postare pe contul de Facebook:

”Pe Ovidiu Hațegan îl știu de mult timp. Un om serios, deschis, prietenos, european în toate sensurile. Mă mâhnește implicare lui, să nu spun târârea lui într-un scandal în care se spun cuvinte grele, rasism de exemplu. Spun și eu niște gânduri aici, despre această situație nefericită. Să fie clar, sunt împotriva discriminărilor de orice tip, a rasismului, așa cum e și Ovidiu.

În primul rând, ar fi o uriașă nedreptate să se pună în discuție cariera arădeanului Hațegan, din această cauză. Nu a greșit cu nimic iar cei care acționează în numele unor idealuri înalte cred și sper că nu vor victime colaterale.

În ceea ce privește brigada sa, cred că trebuie să facem distincția între o greșeală, o gafă de exprimare și o atitudine care să poată fi caracterizată ca rasistă. Este o diferență de la cer la pământ.

Cred în sfârșit că rasismul trebuie combătut cu energie acolo unde apare, nu trebuie să îl inventăm, nici să ne luptăm cu fantome.

Cred și sper în concluzie că îl vom vedea pe Ovidiu Hațegan în Champions League și la Campionatul European, merită din plin recunoașterea profesională și umană” – scrie Bîlcea pe site-ul de socializare.









Un comentariu

  1. Domnule Balcea, scandalul a fost provocat de S. Coltescu? Eu zic ca nu. Cel mult i se poate imputa ca a identificat pe cineva dupa rasa, dar cred ca era cea mai rapida modalitate. Nu a spus nimic jignitor la adresa nimanui. Apropo, cand stadioane intregi strigau la adresa nationalei Romaniei , ,,tiganii, tiganii” nu am auzit sa se scandalizeze cineva!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button