Fotbal judetean

După locul 6 la „înghețarea” din primăvară, Șimandul se gândește de „careul de ași” al Ligii a 4-a: „Depindem și de două-trei transferuri”





În primăvară, când se discuta despre posibilitatea disputării unui mini play-off de șase echipe pentru stabilirea campioanei județene, Șoimii Șimand era și ea luată în calcul. Conducerea clubului chiar și-a dorit mult acest lucru, chiar dacă, evident, șansele sale de a ajunge la baraj erau aproape nule. Fotbal nu s-a mai jucat nici în toamnă și șimăndanii au rămas în joc de glezne, ca și restul primi divizionarelor județene de altfel.

Problema e că „șoimii” au pierdut trei fotbaliști destul de importanți din cadrul lotului, dar a și a adus trei, pe Asandului (Păuliș), Dodu (Ineu) și Cristi Caba (Curtici). „Lotul a fost plătit pe lunile în care s-a pregătit, în speranța că pandemia ne va permite să jucăm din nou fotbal pe puncte. În vară, chiar ne-am pregătit serios la Șimand, unii au rezistat, alții nu și au plecat. Vorbim despre Sulea, Engelhardt și Dani Ujoc, iar în locul lor au venit câțiva jucători în probe, dar nu am reținut niciunul. Apoi s-a anulat și sezonul de toamnă, eu cred că a fost mai degrabă o decizie cauzată de nesiguranța fotbaliștilor și a familiilor lor, decât de aspectul financiar. Sigur, testele erau și sunt și acum scumpe, dar cumva se găsească resurse pentru ele. Acum, ar fi bine dacă s-ar aproba testele rapide pentru fotbalul județean, care sunt mai ieftine, dar și, zicem noi, mai elocvente din moment ce le facem cu 2-3 ore înainte de meciuri. Dacă se va juca la primăvară și noi sperăm să se joace, cu două-trei transferuri pe care Ghiță Tăucean, directorul nostru sportiv le are în vedere, ne gândim să ne batem chiar pentru un loc printre primele patru echipe”, spune Jany Ruska, căpitan și antrenor al șimăndanilor, alături de tatăl său, Ioan Ruska.

Ca și restul localităților din circuitul Ligii a IV-a Arad, cu excepția comunei Vladimirescu, Șimandul a mers pe continuitate la alegerea primarului. „Se știe, domnul Florin Dema e un susținător al sportului, al fotbalului și ne-a asigurat de tot sprijinul său pe mai departe. La fel ne-au susținut și membrii Consiliului local Șimand și mi-a fost alături și familia mea, toți cei dragi mie. Mai avem mare noroc cu inimosul Daniel Cordoș, care din câștigul lui din mediul privat își aduce un aport foarte important la bugetul clubului, iar eu aș mai vrea să-i mulțumesc și tatălui meu, Ioan Ruska, pentru că ne ajută cu experiența sa și nu se dă înlături de la muncă, chiar dacă nu mai e la prima tinerețe. Eu zic că vom fi una dintre protagonistele camponatelor ce vor urma, baza arată tot mai bine, am triplat numărul scaunelor din tribună până la 99, se va monta în curând și instalația de nocturnă, iar gazonul e și el bun. Bineînțeles, profesorul Mărcuș e mereu alături de noi, e – practic – sufletul acestui club, ne alimentează mereu clubul, echipa cu copii, juniori interesanți pe care-i crește încă din curtea școlii”, a adăugat Ruska.

25 de puncte a fost „zestrea” șimăndanilor în ediția precedentă de campionat înghețată după 15 jocuri, în primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button