Alte sporturiCluburi polivalenteUTA Arad

Doar diplome și o strângere de mână virtuală din partea conducerii orașului pentru sportivii anului 2020: UTA și Balint – printre laureați, Krupla – doar pe locul 7!?!





Deja e de notorietate faptul că noul primar cu atribuții pline, Călin Bibarț și sportul arădean nu se împacă prea bine. Având „acoperirea” așa-zisei crize medicale în anul pandemic 2020, edilul a subfinanțat sportul, iar atitudinea nu s-a schimbat prea mult nici la ora concluziilor. Laureații anului au primit diplome, un pliculeț cu bani și o strângere virtuală de mână, deși nu mai departe de acum doi ani Gala Sportului Arădean s-a desfășurat în are liber, pe frig și ploaie, pe scena amenajată la Târgul de Crăciun din Parcul Eminescu. Sigur, Târgul a fost anulat în 2020, dar o scenă tot se putea monta în fața Primăriei, dacă exista voință și puțin mai mult respect. Căci ne amintim că au fost destule acțiuni cetățenești, în campania electorală pentru Primărie și Parlament, sigur respectându-se regulile de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii COVID, dar când e vorba de aprecierea ambasadorilor urbei intervine…strângerea de mână virtuală.

Iată și anuțul Primăriei, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, sub titlul: ”Gala Excelenței Arădene, ediție online”:

”Ediția din acest an a Galei Excelenței Arădene este mai deosebită deoarece, din cauza pandemiei, evenimentul se defășoară în condiții speciale.??
Astfel, într-un videoclip, primarul municipiului Arad, domnul Călin Bibarț, a transmis un mesaj laureaților, după care a fost anunțat numele acestora.
S-au acordat diplome de merit instituțiilor și persoanelor care au activat anul acesta în domeniile sănătate, învățământ, afaceri și sport, care s-au remarcat printr-un management și o activitate eficientă, în condițiile speciale cauzate de pandemia de SARS-COV-2.?
Diplomele vor fi distribuie fiecărei persoane sau instituții, asociații, club la domiciliu sau la sediile în care activează”

UTA dă echipa şi antrenorul anului; CSM Arad – clubul anului; Un atlet e sportivul lui 2020

Trecând, cu greu, peste nedreptatea făcută sportivilor, dar și celolalte valori ale urbei din alte domenii, vă prezentăm premiile acordate în domeniul sport, cu menţiunea că unii sportivi au fost privilegiaţi, în sensul că au avut şi competiţii internaţionale, iar alţii nu. Oricum, topul are multe defecțiuni în sensul în care performanțele anului nu coincid cu locul din clasament, exemplul lui Krupla fiind cel mai îndemână. Halterofilul de 17 ani al CSM-ului a luat medalii inclusiv la Cupa Mondială online de juniori II (cu recorduri naționale), dar și la campionatele naționalele de seniori, tineret și juniori II și e pe un revolător loc 7 !?

Altfel, revenită pe scena primului eșalon fotbalistic după 12 ani, unde are și un parcurs peste așteptări, UTA a fost desemnată echipa anului, iar Laszlo Balint – antrenorul anului. Juniorul Denis Rusu a luat și el o distincție specială.

Premii speciale: Mara Guler (atletism, CS Universitatea Arad, antrenor Mara Guler), echipa Şah Club Vados Arad (antrenor Ladislau Kelly).

Tinere talente: Karina Kuncz (gimnastică ritmică, CSM Arad, antrenoare Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova), Carolina Szabo (judo, CS Universitatea Arad, antrenor Carol Szabo şi Sebastian Rus), Vanessa Oriaku (atletism, CS Universitatea Arad, antrenori Constantin Miclea şi Zoltan Szabo), Dorina Costela Tofan (haltere, CS AMEFA, antrenor Gheorghiţă Burgoci), Tiberiu Donose (haltere, CS AMEFA, antrenor Gheorghiţă Burgoci), Denis Rusu (fotbal, FC UTA Arad, Liga 1, antrenor Laszlo Balint).

Sportivii anului: 

1. Nicolae Coman (atletism, CS Universitatea Arad, antrenor Gabriel Boga)

2. Dorin Pîrvan (lupte greco-romane, CS Astra Arad, antrenor Spiridon Stanciu)

3. Denis Both (atletism, CSM Arad, antrenor Constantin Miclea) şi Liliana Maria Dragomir (atletism, CS Universitatea Arad, antrenor Cătălin Dragomir)

5. Andreea Popescu (nataţie, CSM Arad, antrenor Viorel Bitang)

6. Sonia Ichim (gimnastică ritmică, CSM Arad, antrenoare Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova)

7. Cosmin Krupla (haltere, CSM Arad, antrenor Adrian Jigău)

8. Andreea Ciopraga (judo, CSM Arad, antrenor Dorin Drimbe)

9. Darius Enea (haltere, CS AMEFA, antrenor Gheorghiţă Burgoci)

10. Remus Popa (haltere, CS AMEFA, antrenor Gheoghiţă Burgoci).

Clubul anului: Clubul Sportiv Municipal Arad

Echipa anului: UTA Arad

Antrrenorul anului: Laszlo Balint.

Aşadar, cele mai importante premii merg spre UTA, care dă echipa şi antrenorul anului, CSM Arad, clubul anului şi CS Universitatea Arad, cu sportivul anului.

Mai jos aveți clipul filmat de Călin Bibarț la începutul acestei luni:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button