UTA Arad

Bate vreun utist la ușa biroului lui Balint? „Ar trebui să vină și să spună că nu merită să poarte acest tricou”





Pleașcă și Klapan sunt deja istorie la UTA, dar lista despărțirilor este deschisă și, probabil, după eșecul (0-3) de la Sfântu Gheorghe vor mai apărea și alte nume pe ea. Sigur, au fost și jucători care nu au evoluat împotriva covăsnenilor și au Sabia lui Damocles deasura capului, dar Laszlo Balint și-ar dori ca fotbaliștii care l-au dezamăgit astăzi prin atitudinea din teren să plătească.

Întrebat de reporterul Digi Sport despre mutările ce se prefigurează în lotul său în această iarnă, antrenorul „roș-albilor” nu i-a menajat pe cei care „s-au plimbat pe teren”.Despre plecări am spus că mai avem trei-patru zile. Este clar că avem discuții, este clar că vor pleca jucători și s-ar putea să plece chiar jucători care nu sunt pe lista noastră. La cum s-au prezentat unii dintre ei ar trebui să vină să bată la ușa biroului meu și să spună că nu merită să poarte acest tricou, dar rămâne să vedem. Mai este un meci, un meci în care trebuie să reacționeze. Spuneam înaintea meciului de la Sfântu Gheorghe că aștept să fie bărbați și, din păcate, mulți dintre ei ne-au demonstrat că nu sunt. E clar că vor fi schimbări în lot, nu este o amenințare, ci o certitudine. Sunt anumiți jucători care nu s-au ridicat la așteptările noastre, mai ales în ceea ce privește nivelul de abordare, atitudine și determinare pe care mi-o doresc la fiecare antrenament și la fiecare partidă. Dar vom face analiza după ultima etapă și trebuie să alegem bine, fiindcă timpul de pregătire e scurt și există și problema cu jucătorii străini ce ar trebui să stea în carantină. E greu să găsești acum, iarna, jucători de valoare, dar ei trebuie să aducă și un suflu nou de dorință de performanță”, au fost remarcile destul de dure ale lui Gyuszi Balint.

Cerându-și scuze fanilor pentru atitudinea unora dintre elevii săi, „principalul” arădenilor a avut și o parte a declarației ceva mai moderată, în care s-a inclus și el în „barca” ce trebuie condusă până după meciul cu Astra. „Trebuie să tragem învățămintele de rigoare până la urmă și nu este o tragedie. Dar este deranjant, este supărător modul în care ne-am prezentat astăzi, cel puțin în prima repriză, după care am reacționat, dar, din păcate. prea târziu și insuficient. Aștept o tresărire de orgoliu din partea multor jucători. Ideea este că suntem cu toții în aceeași barcă și trebuie să ducem cu toții împreună această barcă cel puțin până la finalul acestui tur, să vedem unde vom fi și ce ne dorim”, a mai afirmat Balint, care bifează în premieră pentru cariera sa de antrenor trei înfrângeri la rând: „E o situație nouă, neplăcută și pentru mine, dar e important să schimbăm acest lucru și devine obligatoriu să câștigăm cele trei puncte împotriva celor de la Astra.  Toată lumea spune că Astra e o echipă abordabilă, dar eu nu sunt deloc de acord cu acest lucru. E o echipă bună, în revenire de formă și ne va fi foarte dificil să o batem, mai ales dacă ne prezentăm cum ne-am prezentat în prima repriză a meciului de azi. Dar, tot ceea ce depinde de mine, de stafful meu și de jucătorii care-și vor dori vom face tot posibilul ca luni să menținem toate punctele la Arad”.

După eșecul intern al lui Dinamo cu CFR Cluj, „Bătrâna Doamnă” termină pe locul 9 etapa cu numărul 14 a Ligii 1, iar luni, de la ora 17,30, va scrie concluzia anului în fața celor de la Astra, aflați pe locul 13, la 4 puncte în spatele „roș-albilor”.

31 comentarii

  1. Care or fi acei jucatori care nu au corespuns la asteptarile UTA-ei , in afara de anuntati Klapan si Pleasca ? Ionita, Morar, Miculescu, Ursu, Cip. Rus , Fl. Ilie, Tescan, Rosu etc ?

    0
    0
    1. I-ai amintit foarte bine pe toți.in afara de Ursu păcat că nu-l joaca constant.Nu sint de nivelul Ligii I.Sint 7 jucători care sug bani clubului.

      0
      0
      1. Cand v-au bagat in Liga 1 nu au cheltuit banii clubului ? Acum ii cheltuie nu? Lasa va vor veni jucatorii noi pentru sunt comisioane de incasat :)) de aceea se va schimba iarasi lotul, nu va fi omogenitate si sa vedem pe ce loc ajunge Uta dupa aceasta « curatenie » cel mai simplu e sa dai vina pe jucatori, la fel a facut si Dan Petrescu, iar acum ca a plecat aceasi jucatori sunt top desi el ii facea varza. Balint e un antrenor bun dar trebuie sa fie modest si sa inteleaga ca trebuie sa schimbe stilul de joc, sa nu faca atacanti mijlocasi sa i lase atacanti, sa surprinda adversarul, toti antrenori din ultimele meciuri au declarat ca Uta nu i-a surprins cu nimic.

        0
        0
    2. Nelu din Targoviste poate mai bine te limitezi la Targoviste, ca daca ai fii Aradean nu ai avea tupeul sa-l pui pe Cipri Rus pe listele tale imaginare, utist si aradean care si-a sacrificat anii din cariera pentru UTA, rusine!!! acum cand echipa e in liga 1 sa-l pui pe liste, rusine!!! Ionita a fost cel mai bun din payoff, plus penalty care a facut echipa campiona, in primele meciuri in care a fost titular nu am fost umiliti cu 3-0 ca acum. Deci din nou rusine. Ilie la fel a comiso odata si nu la mai bagat de loc, Erico a comiso de n ori, penalty din vina lui si e meci de meci titular. Intelegem ca sau dat multi banii pentru jucatorii noi, ca au salarii cat cei de anul trecut la un loc, ca sunt impinsi meci de meci bagati titulari, dar sa pui jucatori pe liste este rusinos, jucatori care chiar au facut ceva pentru echipa asta! daca nu sunteti ARADEAN SI UTIST va rog nu mai comentati aici cautati o echipa din Targoviste, dar de CIPRI RUS nu va atingeti!!!!!

      0
      0
      1. Iar sariti la gatul unor adevarati UT-isti, doar pe motivul ca nu sunt aradeni? Uite, nici eu nu sunt aradean si sunt suporter UTA de 50 de ani, si la bine si la rau. Elitistilor, de unde ideea ca numai aradenii sunt UT-isti adevarati? Asa ceva numai pe Forum UTA am mai vazut, credeam ca aici avem libertate de exprimare. Tot respectul pentru Cipri Rus si pentru ce a facut el in trecut pentru UTA. Doar de aceea e capitan. Exprimarea lui in teren de cel putin 6 luni incoace lasa de dorit, motiv pentru care a ajuns rezerva. E bataios Cipri, e dedicat, nu e insa suficient, si de la un atacant avem alte asteptari. Ce a facut atat de grav Nelu din Targoviste? Si-a formulat o opinie doar, e interzis? Suntem, nu suntem de acord cu ea, respecta omul. Faceti voi, aradenii, echipe doar din aradeni, sa vad de unde alegeti…dintotdeauna fara „mercenari” nu s-a putut: Florian Dumitrescu si Silviu Iorgulescu (ambii Bucuresti), Lereter (Otelul Rosu), Vidac (Cenad-Timis), Kun II (Oradea), Viorel Sima (Sebes-Alba), Gheorghe Gornea (Sinaia-Prahova) etc etc…cate exemple sa iti mai dau?

        0
        0
        1. ai dreptate nu se pot face echipe doar din aradeni, pana la urma aradeni nostri sunt la echipe din Bucuresti, iar Bucurestenii joaca la Uta, dar nici sa-l pui pe Cirpi pe lista…. sincer e prea mult, ani de sacrifiu la echipa asta acum e momentul lui sa straluceasca si sper sa o faca. Nu pot sa permit ca unii care vesnic comenteaza aici sa-si bata la nesfarsit de jucatori si mai ales de unul ca Cipri, sa-l puna pe lista sa fie dat afara, e incredibil cata lipsa de respect. Doar unii comenteaza aici si doar mizerii mereu, suntem mai multi in oras care suntem satui de comentariile lor, acum sunt si in conducere si antrenori si fac si liste pe care pun pe toti care au dus greul in Liga II, inclusiv pe capianul echipei, sa-si mai vada de treaba lor.

          0
          0
          1. Hai, ca ai mai indulcit-o. Respect! Retine insa ca sunt UT-isti adevarati in toata tara, nu doar in Arad. Si, poate, au si ei dreptul la o opinie. Pe care o putem dezbate cu argumente, nu cu jigniri.

            0
            0
        2. Apropo de echipe și suporteri .Marile cluburi cum se cunoaște au in tari de pe tot globul cluburi de fani ,afara de suporteri la individual. Nimeni nu a putut numara de exemplu ,câți are ,să zicem Liverpool ,chiar în România . Mergând mai departe ,daca de exemplu Real Madrid ar face ,pe niste criterii clasice și moderne ,un sondaj ca sa declare suporterul lor model toată lumea ar rămâne stupefiata aflind că el de fapt e un …..japonez !! Nu te pui cu dragostea omului !!

          0
          0
  2. Doar jucătorii au o vina?
    Cea ce ne spune domnul Balint este faptul ca transmite printre multele probleme de joc ,de exprimare ,de cea ce înseamnă fotbal pozitiv ca dinsul este fără nici o vina ,ori eu văd cu totul și cu totul altceva!
    Ce spuneti doar jucătorii au o vina?

    0
    0
    1. Mare dreptate ai, in sfarsit cineva care spune lucurile pe nume! Trebuie sa vina cu un stil de joc nou sa surprinda adversarul sa nu mai l in bage pe Buhacianu si Ionita la mijloc, sa i mai pun pe banca pe fundasi care meci de meci o comit. In play off a avut tupeu a schimbat toata echipa la ultimul meci. Acum mereu aceasi titulari, acelasi joc te aperi tot meciul si dupa contra atac ne a citit toata lumea, toate echipele stiu deja ce jucam, pana si schimbarile sunt in acelasi minute mereu. Sa evolueze si el sa vina mereu cu strategii noi. Pana si comentatorii stiu deja ce jucam. Suntem previzibili. E un tip destept Balint asteptam o schimbare si de la el in atitudine si stil de joc, nu sa faca ce fac toti antrenorii mici, dau vina pe jucatorii….

      0
      0
  3. Tot mijlocul e inexistent, ar trebui neapărat vreo 2-3 mijlocași,doar cu jocul pe contraatac fara a tine de minge, o sa avem emoții la finalul campionatului

    0
    0
    1. De pe margine și eu găsesc vinovati, antrenorul dar și jucători! Problemă e că nu are cu ce sa surprindă! Asta-i lotul! Soluția e simpla! Schimbam ceva, antrenor, jucători, ceva! Eu zic ca momentan trebuie împrospătat lotul! Aduși câțiva noi și normal unii trebuie să plece! Acuma, cine pleaca e tot răspunderea lu Balint. Cat despre arădenii care joacă în sud, stiu cativa, dar de liga a doua spre în jos….!

      0
      0
  4. DIMITRI , asta este, se vede cu ochiul liber de multe etape , bine poate la ursu m-am c-am grabit !!! Toti acesti jucatori cred dupa parerea mea ca GYUSZI le-a batut obrazul, ei trebuie sa inteleaga ca, imbraca tricoul unei echipe cu traditie mare in fotbalul Romanesc, un brend mare si se vede ca, nu prea respecta acest lucru s-au asta le este valoarea s-au nu pot sa tina pasul la liga1a ,sunt prea mari cerintele la acest nivel ? Ce 2-3 jucatori mai are nevoie UTA ? Nu, mai are nevoie de 5-6 jucatori cu adevarat jucatori !!! Cu aceasta echipa UTA. daca nu i-a masurile care trebuie obligat luate, UTA. o sa aiba mari, mari probleme de a supravietui in liga1a !!! Ma scuzati dar asta este adevarul !!! FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
    1. Un brand nu brend daca toti sunteti atata de capabil sa comentati, sa treceti jucatori pe liste, va rog sa va aratati aptitudiniile si sa scrieti corect

      0
      0
      1. Te-ai bagat in seama pentru o litera,corectule.Poate trebuia sa scrii …atat de capabili..dar na…tu esti corect in ale scrisului perfect.

        0
        0
        1. Corect, Sorin! Roaga-i sa scrie ei corect cremsnit, crenvursti, obertail, oberliht , miting (intentionat am scris gresit, desi sunt acceptate in dex), Chiar asa nu mai avem altceva de facut, decat sa-i corectam pe altii, nu mai putem sa respectam pe nimeni, indiferent ce greseli fac?

          0
          0
  5. Ptr .mine ca Utist inrait care nu face un pas inapoi acest meci a fost o RUSINE! Am avut 3 ocazii unu la unu cu portarul si sa nu da-i un GOL! Pacat ,nu vreau sa mentionez nici un jucator ,se stiu ei bine ,unii chiar sunt indolenti,altii chiar nu pot urca mai sus,,adica s-au plafonat,UTA ,ca echipa are nevoie luni 21.12.2020 , intre orele 17.30 -19.20 ca aerul de cele 3 puncte ptr a pastra vie flacara care de 3 etape mocneste incontinuu!!
    HAIDE UTA,una dintre campioanele provinciei! UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0
  6. Sa dea cu pietre doar cei care se considera sfinti in fenomenul fotbalistic si eu nu sunt,departe de mine gandul….asa ca as avea ceva de spus,daca mi se permite….De o perioada incoace,am jucat doar la ghici,fara suparare…Ulciorul nu merege de multe ori la apa…Se mai si scapa si se sparge….Vad acelasi jucator,mereu constant,indiferent de post..Albu….nu vad altul…Poate si Florin Iacob,corect…
    In rest,se termina turul si nu vad o osatura,un schelet de baza,o formula de joc,macar minima….Nu cred ca ei nu constientizeaza faptul ca nu sunt eterni,dar foarte inconstanti,nu are rost sa nominalizam,nu este momentul potrivit….Cine e vinovat,nici nu conteaza,la o adica…Toti sunt vinovati,incepand de la antrenori,staff pana la cel mai nefolosit jucator…
    S-a mers pe grup,atitudine forta colectiva…dar ce am vazut astazi…imi vine sa imi bag capul in nisip ca si strutul….Haotici,parca plictisiti de viata…
    Cu lacrimi in ochi o spun,ca am observat asta de cateva meciuri…Ceva nu se leaga….Nu e nevoie de explicatii fara sens si exprimari de regrete…
    Scuzele lui Mister Balint exista,acceptate,dar nu stiu pe ce se bazeaza?
    Ne gafeaza jucatori importanti in angrenaj,pai si atunci cum sa condamni rezervele disponibile?Din ce cauza sa mai fac schimbari in minutul 86/87?Pentru ce?Doar Hagi a jucat in Croatia in ultimele minute cu 7 atacanti,de rasul curcilor…
    Nu stiu ce sa spun,dar asa vom fi condamnati in zona fierbinte…Se duc pe apa Sambetei toate punctele aduse…
    Atac nu prea am avut,din start,mijlocul este inexistent,apararea a fost Grande,dar se pare ca se clatina si ea,deci ingrijorare maxima la incasari de goluri….
    Ok..nu este neparat foc si jar,dar este un semnal de alarma….
    Grija mare!
    Succes baietilor….!

    0
    0
  7. Munca grea la Balint. Nu ajungea o blocare tehnica. Apare și o cădere gravă de mentalitate. Un episod care pe unii cred că îi bate gândul să se apuce de taximetrie !! Situația ne duce cu gândul la serialul pe Discovery ,când niste indivizi licitează niste magazii cu lucruri de toate felurile ,al căror preț nu e cunoscut. Mai de mirare e că staful la UTA e și numeric și valoric complet. In plus antrenorul fostei Brăila ! Ei cu ce ajuta. Pânzarul ! Reevaluare la juniori. Fiecare dintre ei are cate ceva . Niciunul ce trebuie. Poate Hrezdac !

    0
    0
  8. Cel mai deranjant aspect la această înfrângere nu a fost scorul ci maniera de joc, atitudine și respect 0 barat.
    Dacă meciul era cu spectatori erați deja urcați pe garduri, curățenie prea multă nu se va face, timpul e prea scurt însă o diminuare salarială la unii care nu prea înțeleg noțiunea de „fotbalist profesionist’,nu ar fi rea.
    Ar fii bine după ultima etapă sa vedem o analiză și mai exactă cu cine și de ce pleacă sau rămâne la club.

    0
    0
  9. Prima data există o circumstanță de pregătiri individuale diferite ,apoi dificultăți de încadrare ,fara amicale. Un joc două dau speranțe Apoi apar cu adevărat diferente mari de calitate a multora. În loc să lege echipa ,70% pase înapoi său și mai rău ,direct pe vârfurile adversarului. Ce sa mai învețe un jucător de 27 de ani ? E pierdut!! Cei mai conștienți fac singuri pasul spre divizii inferioare. Divizia A ,are și modele care bat previziuni și anticipări ,Clinceni !! De ce ar fi mai puțin exigent Balint decât Poenaru !!??

    0
    0
  10. Noi am mai vazut filmul ăsta când a trebuit sa plece Roly. Dintr-o dată au inceput infrângerile, echipa nu mai stia pasa…jucatorii au rămas, el a plecat. Gresală.
    Acum, se pare, a venit rândul lui Gyuszi. Echipa nu mai stie pasa si pierde pe bandă.
    Dacă pleaca el, o sa rămânem cu Melinte, care trebuia sa fie pe listă in vară dar a scapat, si cu F Ilie etc.
    Sperăm să nu facă conducerea aceeasi greșală. Trebuie clarificat. Cine nu se încadrează la cerintele lui Gyuszi să plece. La revedere!

    0
    0
  11. Gyuszi, noi am mai văzut filmul ăsta când l-au „debarcat” pe Roly. Făcuse o echipă bună, sigură pe ea si dintr-o dată au apărut infrângeri una după alta. Echipa nu mai stia pasa, exact ca acuma.
    Sperăm sa nu mai facă conducerea aceeași greșală.
    Gyuszi, dacă ai reperat sabotori dăi afară.
    Dacă nu-i dai tu, te dau ei pe tine. O sa piarda până se schimbă antrenorul.
    Ai susținere, fă curetenia de iarnă.
    Astra trebuie batută bine!

    0
    0
  12. Roger,Brisola ambii de la Riga si Stenio plecat intre timp de la Riga.Probabil ca unul dintre acestia 3,toti impresariati de FGA.

    0
    0
  13. sa dispara morar, rosu, pleasca, hora, kaplan si aprostu. Nu au supt banii de la atatea echipe ? Acum e la rand UTA ? Oare ne-a luat Dumnezeu mintile ?

    0
    0
  14. Vad unele comentarii cu susținere pt cipri rus. Dacă numai face față în liga 1 are importanță dacă este Arădean o intrebare pt susținători lui cipri rus a făcut față ASA TG MURES vă spun eu NU și a fost dat afară noi trebuie să înțelegem că fie care persoană poate și are dreptul să comenteze pt că este suporter al clubului UTA ARAD. Balint va face curățenia de iarnă și aș dori să nu seuită la numele jucătorilor la care ar trebui să se despartă. Succes UTA-ARAD și la multe victorii

    0
    0
  15. Pt. UTIST ADEVARAT ?! Da asa este , CIPRI RUS ,este capitanul UTA-ei, are tot respectul meu pt. ce a facut si face pt. UTA. ,va face parte din istoria legendara a UTA-ei dar cu parere de rau , a c-am trecut anii peste el si se vede cu ochiul liber ca, nu mai este acelasi jucator care juca foarte bine si ne incanta prin prestatiile lui pe teren , dar acuma vin din urma tinerii cu sange proaspat de care UTA. are nevoie !!! De ce sa imi fie rusine ? Pt. ce ? Pt. ca, tin cu UTA. din de pe vremea lui Domide, Lereter, Birau, Axente, Coras, doctorul Kukla, Broshovschi, Vidac, Kun, Pojony etc ? Eu vreau o UTA. ca, aceasta , o UTA. care sa fie sus peste multe echipe !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button