Fotbal judetean

Belenii au jucat doar 15 meciuri de la revenirea în Liga 4-a: „Speranțele se leagă de anul ce vine, suntem nerăbdători să revenim pe gazon!”





CS Beliu a fost singura echipă din Liga 5-a ce a onorat pe teren promovarea obținută în vara anului 2019. Formația din Țara Sămădăilor chiar a avut o comportare bună în primul eșalon județean și în primăvara acestui an a fost „înghețată” pe locul 9, înaintea celor de la Socodor, Pâncota și „satelitul” UTA-ei. Belenii s-au conformat deciziei majoritare a afiliaților AJF în contextul pandemiei de coronavirus și au rămas doar cu trei luni de antrenamente în anul 2020, una în iarnă și altele două în vară. Toate sub comanda noului antrenor, Alin Gligor.

Regretul, însă, există pentru că nu s-a jucat deloc pe puncte în anul ce stă să se încheie și chiar și în Cupă. „Pandemia ce a izbucnit în primăvară ne-a prins angrenați în campionat și în Cupa României, dar, din păcate, competițiile au trebuit sistate. În vară am pornit cu gânduri mari, ne-am întărit cu jucători experimentați. Ne-am găsit și un lider în fostul căpitan al UTA-ei, Alex Manea, originar in Bocsig, dar și alți jucători cu experiență de Liga a 3-a sau a patra. Ne-am pregătit bine două luni, dar, din păcate, nu s-a putut relua competiția nici în toamnă pe fondul creșterii cazurilor de infectare, dar și a condițiilor destul de costisitoare pentru organizarea meciurilor și evident cu testările petru COVID. Rămânem cu un an caledaristic fără fotbal, din păcate nu au avut parte de mișcare nici practicanții altor sporturi care foloseau sala de sport. Nu am reușit să continuăm tradiția cu Cupa Sămădăilor la futsal, a fost trist pentru toată lumea. Am creat și o secție de handbal feminin la CS Beliu, pentru a oferi și fetelor posibilitatea de a practica un sport organizat, dar nu au apucat încă să și joace”, spune primarul Emanuel Horhat.

Așadar, CS Beliu este una dintre echipele care dorește să revină în „iarbă” și este optimistă în acest sens. „Speranțele se leagă de anul ce vine. Poate în primăvară vom avea o situație medicală mai bună și vom reuși să jucăm în mod organizat și chiar să avem și spectatori în tribună. Jucătorii și antrenorii sunt în vacanță, așteaptă cu nerăbdare să înceapă din nou antrenamentele și competiția. Deocamdată nimeni nu a anunțat că ar vrea să renunțe, sperăm chiar să ne întărim pentru a face o figură frumoasă. Vrem să fim între fruntașele campionatului”, mai anunță edilul comunei Beliu.

Acesta e mândru de noua arenă, inaugurată în vara anului 2018, în compania echipei fanion a județului, antrenată la acea vreme de regretatul Ionuț Popa. „O să-i fim recunoscători mereu lui Mister că ne-a onorat cu prezența, că a venit cu UTA la Beliu. Pierderea sa e o tragedie pentru fotbalul arădean, Dumnezu să-l odihnească în pace. Îmi amintesc că ne-a felicitat pentru baza noastră, avem datoria să avem mereu grijă de ea. Anul acesta am finalizat instalația de drenaj și o nocturnă modernă pe LED-uri pentru antrenamentele echipei. Urmează să construim două terenuri sintetice cu nocturnă în satele aparținătoare Vasile Goldiș și Tăgădău și să întreținem în continuare stadionul, terenul sintetic și sala de sport din Beliu. Vrem să atragem tineretul spre practicarea sportului, cu speranța că acest virus ne va mai slăbi în perioada următoare. Acum, în prag de Sărbători, urăm tuturor practicanților sportului din comuna Beliu și din tot județul, președintelui AJF Arad, Răzvan Cadar, cu care avem o relație foarte bună, tradiționalele urări de bine de Crăciun și Anul Nou!”, a mai transmis Emanuel Horhat.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button