Fotbal judetean

Socodorul termină cu un trofeu anul pandemic 2020, dar și cu speranța că-și va face echipă de Top 6: „Am stat destul timp fără fotbal…”





Chiar dacă a avut sezoane mai bune sau mai modeste, CS Socodor a devenit una dintre constantele fotbalului județean. Campionatul precedent, înghețat după 15 runde, nu a fost prea reușit pentru trupa lui Tiberiu Darasz, care – însă – promitea revirimentul încă din stagiunea de primăvară.

Achizițiile au fost orientate în special pe întărirea defensivei. Toseschi, Cotrău Pocioian și Scrob au ajuns la Socodor, pentru ca în vară să fie ca și perfectate și mutările lui Țoca (fost fundaș central la Luceafărul sau Ineu) și Sulea. „Țoca avea ceva probleme cu cartea verde, căci a jucat în Unagria, dar eu zic că l-am fi rezolvat. Sperăm să-l avem în primăvară, dacă vom începe, atât pe el cât și pe Cristi Sulea. Cred că i-am convins în sfârșit pe cei de la Șimand să îi dea dezlegarea, mai ales că jucătorul își dorește mult să revină într-un mediu unde a dat un randament bun. În schimb, ne-am despărțit de Mako, care, din câte știu, a mers la Beliu, de Bondor, care a ales Apateul și de Vîrzob, care face parte acum din lotul celor de la Șimand. Un portar ne-ar mai trebui neapărat, dar, poate și alți doi-trei jucători. Aș vrea să ne putem gândi la un loc în primele șase echipe dacă vom începe campionatul, dar e prematur să vorbim acum”, ne-a declarat Tibi Darasz.

Antrenorul celor de la Socodor consideră că de această dată condițiile în care se poate relua fotbalul județean pot fi îndeplinite de echipele participante. „Am auzit și noi că e posibil să fie acceptate testele rapide, care sunt mai ieftine și poate chiar mai bune pentru noi, având în vedere că-ți dau rezultatul cu câteva ore înainte de meci. Sigur, vor fi și alte cheltuieli suplimentare, dar trebuie să facem cu toții eforturi dacă vrem să nu ratăm și anul ce vine. Cred că am stat destul timp fără fotbal, trece vremea și peste noi, pentru nimeni nu e bine că nu jucăm. Tineri, bătrâni, nu contează, cu toții iubim fotbalul și vrem să ne hrănim pasiunea. Din păcate, nici cu juniorii nu prea am făcut antrenamente. Doar pe cei mai mici, de 2006-2007, i-am mai scos din case, din fața calculatoarelor, unde stau mai nou și datorită faptului că acum învață online”, mai spune Darasz, care se ocupă  și de schimbul de mâine de la club.

Ioan Jura și-a preluat al cincilea mandat de primar și rămâne un susținător al sportului. „Domnul primar rămâne alături de club și mai ales ne-a promis că va continua investițiile în baza sportivă. Se vor schimba suprafețele sintetice de lângă stadion, amenajăm parcarea, dar avem pregătit și un proiect pentru o sală de sport. E un vis al nostru această sală, pe care sperăm să ni-l îndeplinim în următorii ani. Bineînțeles, Petrică Crișan a rămas lângă noi, ne ajută mereu cu ceea ce poate în limita timpului său liber”, mai susține tehnicianul celor de la Socodor.

Nu trebuie uitat că echipa din apropierea Graniței a câștigat un trofeu în acest an, mai precis campionatul județean de futsal finalizat în luna februarie la sala de sport din Macea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button