Gloria LT Cermei

Cu un lot foarte tânăr, Cermeiul a terminat anul cu Sabia lui Damocles deasupra capului: „Cu ceva achiziții, sunt sigur că vom termina peste linie”

Fiindcă și-a schimbat destul de mult liniile și a apelat la și mai mulți fotbaliști tineri decât în sezoanele precedente, Gloria Lunca Teuz anticipa un sezon de toamnă dificil, dar – parcă – nu cu atât de puține puncte. „Sămădăii” au câștigat doar două partide și au remizat o dată din cele zece partide oficiale disputate și trăiesc periculos. La această oră, Cermeiul e cea mai slabă echipă de pe locul 8 din toate seriile, așadar e clar că ceva trebuie să se schimbe în această iarnă pentru ca media de puncte din retur să fie mai bună.

Până una alta, președintele clubului explică de ce echipa a trecut prin momente grele. „A fost cel mai greu an de când activăm în Liga3-a din cauza pandemiei. Aceasta ne-a încurcat nu doar din punct de vedere sportiv, dar și financiar și logistic. Fiindcă din mediul privat ajutorul nu e atât de mare, iar Primăria Comunei Cermei a avut și ea probleme cu încasările ca peste tot în țară, adminsitrativ a fost greu să ne descurcăm. Avem un buget limitat, printre cele mai mici din serie. Unde s-a investit foarte mult, rezultatele se văd și în clasament”, susține Petre Bulza.

Șeful „sămădăilor” mai recunoaște că e foarte dificil să scoți rezultate cu un lot tânăr, Radu Popa fiind singurul fotbalist peste 30 de ani, iar Dani Bulza și Werner îi urmează având 25 de ani. Altfel, marea parte a lotului e formată din fotbaliști crescuți de UTA, în special din generațiile 1998 sau 2001. „Am mizat pe tineri, poate mai mult ca în alți ani și am gestionat cam greu începutul de campionat. Dar, pe parcurs am reușit să mai aducem și pic de experiență la echipă. Se putea realiza mai mult, dar o echipă tânără mai greu are continuitate, mai ales când vorbim despre meciuri puține. Cred că nici nu am avut noroc, în câteva meciuri am pierdut nemeritat. Noi chiar am jucat fotbal, nu ne-am pus cu fundul în poartă și doar mici greșeli personale sau ratări datorate tinereții au făcut să pierdem puncte importante. Sigur, s-a simțit și lipsa unui vârf veritabil lângă Dani (n.a. Bulza), care s-a și accidentat din nou destul de grav. La câteva partide ne-au lipsit chiar oamenii cu experiență care au fost infectați cu COVID, ne-au mai ajutat, între ghilimele, și arbitrii și asta a fost”, mai afirmă Petre Bulza.

După eșecul, 1-9, de la Dumbrăvița, Flavius Moisă a dorit să renunțe la postul de antrenor, dar conducerea clubului l-a întors din drum. „Suntem mulțumiți de cum s-a muncit la antrenamente, mergem în continuare cu aceeași echipă tehnică și, în linii mari, și cu lotul actual. Sigur că vor fi câteva plecări și vrem să ne întărim cu ceva jucători cu experiență pentru ultimele 8 partide ale sezonului. Avem ceva regrete că nu am destionat măcar ultimul meci al anului. căci am avut 1-0 și om în plus în fața Lipovei, o echipă bună, dar care la Cermei nu a câștigat niciodată în Liga 3-a”, mai susține „oficialul” grupării din Țara Sămădăilor.

Bulza mai e convins că echipa va face punctele salvării de la retrogradare, dar asta înseamnă ca va trebui să învingă și echipe aflate peste ea în clasament, nu doar pe Becicherecu Mic și Ezerișul, așa cum s-a întâmplat în sezonul de toamnă. „Pentru comunitate a fost bine, e o bucurie că am dus pe picioare anul acesta. Sperăm să fie mai bine la anul, dacă nu cumva se va îngheța ca sezonul trecut. Eu sunt sigur că vom termina peste linie, nu avem datorii, avem stabilitate și seriozitate, vom continua la fel și anul viitor, în limita bugetului pe care îl avem. Mulțumim celor care au fost alături de noi, suporterii mai mult cu gândul și prin preajma terenului, dar, bineînțeles, și domnului primar Ioan Vesa, domnilor consilieri locali și nu în cele din urmă prietenilor noștri Ovidiu Laza, Sandu Leah, Albert Wilhelm, Ioan Petrică, Marinel Goldiș, Ovidiu Fărcuța și tuturor celorlalți care formează marea familie Gloria Lunca Teuz Cermei. Colegelor arădene, dar și tuturor microbiștilor din Arad le transmitem Sărbători cu bine, liniște și multă sănătate”, a mai transmis Petre Bulza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button