UTA Arad

Premierul Ungariei a felicitat-o pe UTA în anul promovării! Orban: „Poate puţini credeau că banii și energia depusă vor da roade”





Orban a felicitat-o pe UTA în anul revenirii, după 12 sezoane de absență, în elita fotbalului românesc. Nu este vorba de Orbanul României, până de curând prim ministrul României, ci tocmai despre premierul țării vecine, Ungaria. Viktor Orban susține că a citit cu plăcere despre performanța Bătrânei Doamne în ziarul maghiar „Nemzeti Sport” și o felicită din inimă și-i dorește un parcurs la fel de bun și pe mai departe.

Mai jos aveți întreg mesajul premierului maghiar venit pe adresa UTA-ei în vară, dar pe care conducerea clubului l-a „desecretizat” acum, cu acordul oficialului maghiar.

„Pt. dl. Meszar Sandor

Arad

Stimate Meszar Sandor!

Am citit cu bucurie în „Nemzeti Sport” că echipa legendară a Aradului, UTA, a reușit să promoveze în prima ligă după 12 ani.

Atunci când în urmă cu câțiva ani s-a răspândit vestea, că Dumneavoastră aveți hotărârea fermă de-a readuce în primul eșalon fotbalistic una din cele mai galonate cluburi din Transilvania, multiplă campioană națională, care a dat mulți jucători în reprezentativele Ungariei și României, poate puţini au fost cei care credeau că, banii și energia depuse vor da roade.

După opinia mea, azi au toate motivele pentru a fi mândri de drumul lung și anevoios parcurs de la divizia a IV-a până în primul eşalon.

Permiteți-mi să vă felicit din inimă pentru acest succes deosebit atât pe Dumneavoastră, cât și pe membrii echipei, dorindu-vă o continuare la fel de frumoasă şi eficientă.

Budapesta, 5 august, 2020.

Cu salutări:

Orban Viktor”

Investiții masive în sportul intern, dar si cel…românesc 

2 miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent. Banii au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit. Dar Guvernul de la Budapesta susține și grupările si Academiile de fotbal din zonele României cu populație preponderent maghiară. Investițiile s-au făcut la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, dar pe listă a apărut mai nou și Satu Mare. Să intre și Aradul în orbita maghiarilor?









22 comentarii

  1. De apreciat că cineva de peste hotare sa adus aminte de clubul UTA-ARAD poate se gândește și să finanțeze clubul UTA ar fi benefic pt Arad. Acest lucru demonstrează să ai istoriei și o istorie frumoasă are clubul UTA-ARAD. Cu respect guvernul Ungariei. La multi ani fericiți sănătoși binecuvântați alături de întreaga familie fericită și frumoasă UTA ARAD.

    0
    0
  2. Așa e, Ramon, ar fi benefic si frumos, dar si o rusine cât toată primaria Aradului.
    Niciodată nu m-as fi putut gândit că premierul Ungariei cunoaste istoria UTA-ei.
    Felicitari, d-le prim-ministru Viktor Orban!
    Rusine, Bibarț! Am vazut, când se vrea se poate, masina de vot pt aeroport. Pt UTA nu se poate…

    0
    0
    1. Să vină cu finanțarea statul maghiar, care-i problema. Sigur Lucian știe ceva poate ne spune și nouă.

      0
      0
      1. nu stiu nimic, mi-as dori sa se faca o colaborare, sigur este ca vor trebui sa fie implicate si autoritatile locale

        0
        0
  3. O foarte frumoasa surpriza a Premierului Viktor Orban pt. declaratiile foarte frumoase si emotionante la adresa UTA-ei, un om de toata isprava care nu a uitat ce inseamna UTA . atat pe plan national cat si international prin palmaresul foarte bogat si a atator jucatori de valoare care i-a dat UTA. atat in Ungaria cat si in Romania !!! Bravo si felicitari Victor Orban !!! Mi-as fi dorit ca, si actualul Primar BIBART sa fie mult mai aproape de UTA. pt. ca, se merita !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  4. Ceea ce nu au știut să facă Bibarț și Falcă, reușit să facă un străin al poporului român. Dacă ar fi să-i interoghezi pe cei arătați mai sus despre istoria UT-ei sunt sigur că Viktor Orban i-ar băga în buzunar pe ceilalți doi. Dacă, prin absurd, Guvernul Ungariei ar aloca fonduri pentru UTA si infrastructura fotbalului arădean s-ar creea un haos de nedescris în rândurile celor din „Guvernul meu” și „Partidul meu”, ajungându-se până la conflicte(de interes) politice cu țara vecină.
    Un respect deosebit, mi-a câștigat premierul maghiar prin această scrisoare, felicitându-l pentru interesul său în cunoașterea amănunțită a istoriei fotbalistice a clubului arădean.
    La mulți ani cu sănătate și bucurii Domnule Viktor Orban, lucru pe care, din păcate, nu-l pot spune „Guvernului și partidului meu”,

    0
    0
  5. Felicitări Domnule Meszar, felicitări conducerii si stafului tehnic, felicitări jucătorilor și nu în ultimul rând, felicitări suporterilor care au făcut ca din cenușă să renască echipa fanion a Aradului. La început nu am crezut că se v-a putea într-un termen atât de scurt să ajungem din Liga a IV în Liga I. Eram contrariat, punând la îndoială autenticitatea clubului arădean, pentru că UTA a fost ucisă de Marțian, dar UTA a renăscut și odată cu ea speranțele noastre de a ne situa acolo unde ne este locul, reprezentând cu cinste Arad-ul(anulând cele câteva sincope)
    La mulți ani tuturor celor care le curge sânge alb-roșu prin vene spunându-vă totodată că, VĂ IUBESC – HAIDE UTA

    0
    0
  6. Ar fi ceva EXTRAORDINAR ca, Guvernul lui Viktor Orban sa sprijine UTA.financiar si apoi sa vedeti ce echipa imbatabila va fi UTA. in Romania si sa le inchida gura la toti care vorbesc prea putin de UTA. uitand de istoria imensa pe care o are si pomeneste doar de U, Craiova , Minamo, FCSB etc !!! Ce mi-ar placea sa se intample asta !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. De auzi ce scrii te doare capusorul. Dezinteresat le fac astia pe toate, asa-i? Ai habar despre ce scrii sau?

      0
      0
    2. statul maghiar, printr-o fundatie, sprijina academiile din zone cu populatie maghiara, la investitii in infrastructură, echipamente și condiții de pregătire … era vizata si Oradea, deocamdata e sigur la Satu Mare … de cele de la Sepsi si Szerea se stie deja …

      0
      0
  7. Ramon, crezi ca pe Victor Orban il intereseaza de UTA? Stie de Sanyi Mezsar si s-a gandit sa-l felicite. Asta il intereseaza, dar la naivi prinde 100%!

    0
    0
  8. Cum și noi ajutam Chișinăul ,Ungaria fara sa o dea banii afara din casa ,rupe din bugetul generos de la sport și ajută . La noi și sănătatea riscă subfinantarea. Lumea a sesizat cum Sepsy ,cu banii dăruiți e de valoarea Craiovei până acum. Maghiarii ,un popor talentat ,visează la un nou Puskas. Ajutoare extinse ,totuși ,nu ar da bine !! La UTA ,rolul unei renașteri ,modeste ,aparține și comunității maghiare ,reprezentate de chiar autorul proiectului. Înghițind in sec sa observăm că la fotbal ,am ajuns ,pentru lumea buna a fotbalului ,un fel de Chișinău ,nu ăla după Cris. !!

    0
    0
  9. Te ia cu ameteli ceea ce pot ei face….Nu au nimicit baze sportive,rase de pe suprafata pamantului,ci le-au modernizat,din temelii….Au renovat absolut totul,si ce baze sportive am avut ocazia sa vad…Sublim….Terenurile fostelor intreprideri muncitoresti,pe la noi s-au demolat…ei le-au renovat,reinventat…Academii de juniori,ca si ciupercile dupa ploaie,la ei….Noi dizolvam grupe de juniori….
    Si de pe o zi pe alta,vizitand….inca un teren,inca un sintetic,inca o baza sportiva, nocturna,pe la ei….Pe Sega le-a trebuit 1 an pentru 8 stalpi si acum si-au dat seama ca nu au alimentare curent suficienta….Smecheri suntem….
    La loc comanda…Dorele…..

    0
    0
  10. De aia nu mai pot eu ca ne felicita V. Orban…un premier conectat intereselor Rusiei…nu avem nevoie de nici o finantare de la slugile Rusiei in Europa.

    0
    0
    1. Ba da avem nevoie, ei ne sunt mai apropiați și geografic și sufletește decât ăștia cu terminația escu în nume care au ajuns aici trecând Carpații. Arădenii mereu s-au înțeles cu ungurii, și am avut de câștigat și economic din asta!,, esculenii” doar ne jupoaie și se dezvoltă pe spinarea ardelenilor de decenii!!

      0
      0
      1. Pana una alta, UTA avut mai multi ..escu, care a trecut Carpați, si au ffacut ca numele acestei echipe sa fie cunoscut de o tara intreaga si chiar de o lume intreaga… Ma gandesc la Coco.. La cel cu golul contra lui Feyenord…

        0
        0
  11. De ce noi ? De ce folosesti termenul de ´´noi´´ ? Sau ai fost partas ? Tara asta se vrea a fi distrusa !! Nu avem lideri, nu avem patrioti ! Daca se ridica vreunul trebuie neaparat sa i se dea in cap ! Toata istoria a fost bantuita de specimene de genul ca tine care spune ´´NOI´´ la asemenea contexte ! Sa fie clar : 1. V.Orban isi face imagine pe seama UT-ei .2. Daca era un roman in locul lui fi convins ca nu era felicitat ! 3. Guvernul maghiar investeste bani doar acolo unde au ungurii de castigat ( ex. Satu Mare, Sf. Gheorghe, etc si urmeaza Bihorul !). 4. Ungaria, prin Orban, vrea Transilvania ! Ce ne ferim sa spunem adevarul care de fapt l-au declarat chiar liderii UDMR ! Nu exista decat interes la acest Orban ! INTERES !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button