Stranieri aradeniUTA Arad

Balint și Todea și-au luat Licența UEFA PRO!





Ceea ce ar fi trebuit să afle pe 27 decembrie, cei 18 cursanți al Licenței PRO, promoția 2019-2020, au aflat în prima zi a noului an. Un e-mail al Federației Române de Fotbal i-a lămurit pe fiecare cu ce medie au absolvit cursul PRO, desfășurat în condiții speciale odată cu restricțiile de deplasare impuse de pandemia de coronavirus. Aproape toate modulele s-au desfășurat online, la fel ca și examenul de final. La proba teoretică, antrenorii au avut un examen de tip test grilă, iar la proba practică au trebuit să realizeze o prezentare pe o tematică, stabilită prin tragere la sorți.

Pentru Laszlo Balint, antrenorul principal al UTA-ei și Cristian Todea, tehnicianul arădean ce activează ca „secund” la Dunărea Călărași, în Liga a 2-a, anul a început perfect. Ambii au promovat examenul și au dobândit Licența UEFA PRO, calificarea maximă pentru un antrenor român.

La examenul de admitere, susținut în august 2019, Balint a avut a 11-a medie (8,19), pe când Todea îi urma „principalului” Bătrânei Doamne cu 7,99. Acum, din informațiile noastre, „Dulăul” a devenit al doilea antrenor arădean cu Licența Pro, alături de Dan Oprescu, cu media 8,83. Licențiat Pro a fost, bineînțeles, și Ionuț Popa, dar tehnicianul s-a stins din viață în luna iunie a anului trecut.

Revenind la Gyuszi Balint, acesta nu a renunțat la gândul de a se specializa la unul dintre cluburile maghiare cu nume și infrastructură când restricțiile legate de COVID se vor ridica.  „Dacă nu era treaba cu pandemia, aș fi ajuns la Ferencvaros sau VIDI-Mol, pentru a asista la un ciclu săptămânal complet. Acum însă lucrurile s-au complicat din acest punct de vedere, dar, mai repede sau mai târziu, îmi doresc să ajung la vecinii noștri, sunt sigur că voi avea de învățat din toate punctele de vedere”, declara tehnicianul UTA-ei în urmă cu trei săprămâni.

Antrenorii care au susținut examenul de licență UEFA PRO , pe 21-22 decembrie, sunt: Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu.

7 comentarii

  1. Nu licenta pro te face antrenor, ca dovadă că pe antrenorul academicii clinceni federalii l-au picat, dar Poenaru a dus echipa asa fără licență pe locul 5 , cu un pas si jumatate este deja in playoff la cate puncte au facut până acum. As fi curios cine sunt examinatorii…am auzit că unul este mircea radulescu! Come on man..

    0
    0
  2. Scoala romanasca de antrenori este foarte slaba. Nu degeaba prin Occident s-au perintat doar Boloni ( cu diploma luata in Franta), Rednic, prin Belgia si R Lucescu, prin Grecia. E si Sumudica prin Turcia. In rest..no name, cei care stiu ceva meserie au preferat tarile arabe, sau China, pentru bani usor de castigat… ca in Europa…e mai greu. Si asa , putini au curajul sa vrea sa absolve cursul Pro. Anul asta a fost „si mai si” ,fara examen „face to face”, fara sustineri de teme, la care comisia sa te poata intreba. Nu degeaba singurul antrenor …cazut de comisie…,( ca ” s-a luat in gura cu comisia”..formasta din amatori mai slabi ca el) , anul trecut a fost …Ilie Poenaru, care de 2 ani…la Clinceni arata tuturor ca stie meserie. Ii felicit pe Balint si Todea…dar diploma nu inseamna ca anul asta…de exemplu , la UTA,…Balint a invatat sa construiasca joc de pase constructiv. Intr-o tara normala nu ar trebui sa poti sa fii antrenor de prima liga fara Licenta Pro….la noi nu o au…nici..selectionerii echipelor nationale

    0
    0
    1. „Balint a invatat sa construiasca joc de pase constructiv.” Imi place exprimarea :)))) se vede cat fotbal cunosti…

      0
      0
  3. Domnilor ,incepe returul iar transferurile sint inexistente…se pare că brazilianul-letonian nu vrea sa mai ajungă la Arad. În cazul ăsta suntem în picaj sigur.Slabă conducere.

    0
    0
    1. În cele din urmă va ajunge dar cu întârziere. Am înțeles că va mai veni inca unul străin plus alți 2-3 români dacă vor ajunge la o înțelegere

      0
      0
  4. Căderea tehnica la antrenori incepe de la juniori și continuă ,am glumit ,până la pensionare. Lumea ajunge sa tânjească și după un Hizo !Aici antrenorii au alta grila Deștepți ,oportuniști , smecherasi ,și visatori- sentimentali. Ultimii pe cale de dispariție !! La deștepți ,Lucescu senior. Se duce numai unde poate aduce jucători care i-ar lua și Ajax La contract ia bani pe an cat ar cumpăra un hotel INTERCONTINENTAL . Știe să atragă prietenia patronului ,care ,îl ascultă orbește Oportuniști ca Sumudica. Smecherasi model Pancu. La sentimentali Poenaru.

    0
    0
  5. Meltenii din comisii sunt niste haotici,habarnisti,dobitoci….Indiferent ca fac parte din FRF sau Arbitraje…Nu exista executivul….Nu exista nici un fel de coloana vertebrala….Dinozaurii isi plimba hoiturile prin organigramele structurilor si isi aroga diverse merite….Pana aceste „relicve” nu vor dispare,pe increngaturi si fariseisme,nu va fi nimic….Ei trebuie examinati,nu cursantii…Punct!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button