UTA Arad

Reunire fără fețe noi pentru „Bătrâna Doamnă”, dar Balint numără orele până își primește întăririle: „Concurență mare, bătălia este destul de dură”





Scurta vacanță de Sărbători s-a încheiat în a doua zi a noului an pentru UTA. Fără excepție, fotbaliștii din lotul ce a terminat (modest) turul și pe care Laszlo Balint a decis să se bazeze și pe mai departe s-au prezentat la reunire și la primul antrenament al anului, desfășurat cu începere de la ora 15, pe arena „ICRTI”.

Portarul Moldovan, mijlocașii Ursu și Popescu, atacanții Ioniță și Morar s-au despărțit amiabil de UTA la cererarea antrenorului arădenilor, în timp ce Pleașcă și Klapan sunt într-o situație specială. Au fost informați că nu mai intră în planurile tehnico-tactice ale staffului tehnic și, fiindcă nu au ajuns la un acord financiar cu conducerea clubului, se prezintă la program la Arad. Deocamdată, Balint i-a pus deoparate, cei doi vor începe reacomodarea la efort în sala de forță și: „Eu nu zic niciodată nu, tot timpul jucătorii pot primi a doua șansă, dar în acest moment lucrurile stau de maniera aceasta, Pleașcă și cu Klapan se pregătesc separat”.

Primele achiziții ar trebui să sosească în această seară: „Am căutat să ne acoperim în compartimentul ofensiv, dar căutăm întăriri și la fundașii laterali”

Cât despre noile achiziții, acestea au lipsit cu desăvârșirea de la prima mișcare din 2021, dar lucrurile vor schimba chiar de mâine. Chiar antrenorul „roș-albilor” a recunoscut că mijlocașul brazilian Roger și un mijlocaș central (n.a. din informațiile noastre acesta este de naționalitate lituaniană) ar trebui să sosească în această seară la Arad și să se alăture imediat lotului „roș-albilor”. „Achizițiile sunt un capitol la care am lucrat foarte intens în această perioadă. Practic, nu am avut absolut niciun fel de zi de repaus, am încercat să căutăm jucători care să se plieze cerințelor noastre și să se integreze în criteriile noastre de selecție. Din fericire, am reușit semnarea a doi jucători. Cred că suntem pe final și cu semnarea contractului pentru un al treilea fotbalist și avem discuții destul de avansate cu încă alți doi jucători. Bineînțeles pe posturile pe care credem noi că suntem descoperiți în acest moment. Am căutat să ne acoperim în compartimentul ofensiv, avem cei doi mijlocași cu care ne-am înțeles, încă un fotbalist ofensiv este și el pe drum și – bineînțeles – căutăm întăriri la fundașii laterali, pentru că a văzut toată lumea că, cel puțin în ultima parte a sezonului, am avut probleme destul de mari acolo. Nu este deloc ușor pentru că vrem să aducem jucători cu calitate, iar automat pentru ei există o concurență destul de mare. Au și alte oferte, nu numai noi încercăm să ne asigurăm serviciile lor și atunci această bătălie este destul de dură”, a mai punctat Balint.

Program aglomerat, atenți la amenințarea COVID

Până una alta, după ce au făcut testele rapide anti-COVID la prima ședință de pregătire din 2021 au transpirat: Florin Iacob, Dragoș Balauru – Marius Tomozei, Cristian Bustea, Florin Ilie, Cristian Melinte, Alexandru Benga, Erico Da Silva, Simo Roumpoulakou, Damian Isac, Neluț Roșu, Alexandru Albu, David Miculescu, Alexandru Oroian, Denis Rusu, Valentin Buhăcianu, Denis Hrezdac, Ciprian Rus, Ioan Hora și Dragoș Tescan.Ținând cont de formatul competiției din acest sezon, vacanța a fost foarte scurtă și destul de nefericită la felul în care am încheiat prima parte a sezonului. Dar, cu atât mai motivați suntem să ne întoarcem la muncă cu determinare, cu ambiție și să încercăm să lucrăm acolo unde trebuie lucrat, în așa fel încât UTA să devină mai puternică. Absolut toată lumea a venit la reunire. Nu este absolut nimeni învoit pentru că nu ne permitem asemenea chestii. Pprogramul primei săptămâni este destul de aglomerat. În primul rând, trebuie să fim foarte bine organizați pentru a evita absolut orice eventuală problemă ce ar putea apărea de pe urma acestui virus. Vom face testările doar pe data de 6, ținând cont și de acea perioadă de incubație. Tocmai de aceea până pe data de 6 suntem organizați cumva pe grupe, nu folosim absolut nici un spațiu interior. Avem vizita medicală, avem și niște testări fizice și o să încheiem această primă săptămână de pregătire cu un amical în Ungaria (n.a. vineri, 8 ianuarie, la Szeged, cu formația locală de eșalon secund). Sperăm să parcurgem toți pașii necesari în așa fel încât să ne apropiem de nivelul optim înainte de primul meci din această a doua parte a campionatului”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

„Viața de utist implică și o oarecare doză de suferință”

După eșecul dur, 0-6, cu Astra Giurgiu, „principalul” arădenilor a fost provocat la o discuție cu fanii echipei, care și-au reafirmat încredere în el, conducere și fotbaliști. Înainte de primul antrenament al anului, Balint tot la ei se gândește în primul rând când vorbește despre obiective. „Suporterilor le urez toate cele bune, bineînțeles le doresc în 2021 care să fie mai bun decât 2020. Eu am făcut o analiză, atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere al antrenorului care conduce UTA și, cred eu, că anul precedent a fost, per total, pe plus pentru club și echipă. Iată suntem pe prima scenă a fotbalului românesc, într-o zonă de clasament ce nu ne conferă liniște, dar ne dă încredere pentru pentru a doua parte a sezonului. Eu sper să nu mai trecem prin momente nefericite, căci au fost și din acestea mai ales în pe final de an. Dar, până la urmă, cred că asta este viața de utist, implică și o oarecare doză de suferință. Important este ca la sfârșit, când tragem linie, lucrurile să fie pe plus. Bineînțeles, suporterilor noștri le mai doresc să revină cât mai repede pe stadion pentru că avem foarte mare nevoie de ei”, a  mai încheiat Balint.

După cele 15 etape din turul campionatului, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc ocupă poziția a 9-a, cu 17 puncte acumulate. Arădenii debutează în retur pe 15 ianuarie, pe arena „Francisc Neuman”, contra Viitorului, echipă antrenată de Mircea Rednic.

14 comentarii

  1. Mă bucur de revenirea lui Hrezdac. Gyuszi, spune-le că nu mai e loc de esecuri. Să știe de la început la ce se înhamă. Să vedem cine mai vine. Succes!

    0
    0
  2. Transferuri minune apar greu.Trebuie sa vii cu lucruri concrete ,și nu de mana a doua. Primești promisiuni sperăm nu ca cele de la Ioniță ! De fapt sunt eliberate niste posturi și care macar numeric ,trebuie acoperite. Din nou ,Balint a construit cu greu un optimism de lucru. Am învățat să-l citim printre rânduri. Dorește enorm sa ridice nivelul de joc la oameni care în ultimul timp coboară stacheta. De fapt pentru el ,asta ar valora mai mult ca transferuri forțate. Revenirea in prim plan a ….. ,,datornicilor” !!! Și oamenii de caracter ,plătesc datoriile !! BAFTA !!

    0
    0
  3. Să avem voie pe stadioane, 10%,30%….nu contează procentul, dar sa dea drumul…..pt ca noi avem nevoie de fotbal, fotbalul are nevoie de noi, echipa are nevoie de noi ……și așa se face o emulație pozitivă pt toți din fenomen !!!

    0
    0
  4. trebuie neaparat mijlocas de constructie si neaparat fundas dreapta ca sa urce mai sus tomozei sau bustea care sa faca un gen de piston ca multe goluri au plecat pe partea lor forza uta si sa auzim de bine

    0
    0
  5. Mă bucur că vocile ce se aud aici sunt pozitive după toate pe care le-am pătimit la sfârșit de an. Vă doresc la toți un an nou fericit și UTA- ei un an și mai bun decât 2020 în care să ne consolidăm ca echipă de liga 1.

    0
    0
    1. Balint ar fi cel mai fericit daca acest Klapan ar fi o solutie…dar nu e. Chiar m-am documentat in privința lui, si am vazut că nu prea a jucat multe meciuri din 2017! La ultima echipă din bulgaria nu a jucat deloc! Atunci ce asteptari să ai?

      0
      0
  6. Trebuia să-l cheme pe KIDU nr 10 și Apostu nr 9 …și eram acoperiți !!…..spune-ne KIDULE părerea ta de priceput in ale fotbalului !!

    0
    0
    1. Hai sa ne vedem la o bere si povestim mai multe, eventual iti fac si o retrospectiva ca suporter.
      Alege tu data si locul.

      0
      0
  7. E greu ca sa plombezi in scurta vacanta de asa spus iarna,indiferent de cine ar veni…Nu este timp de omogenizare si chiar daca ar veni cineva bazat,greu sa se integreze rapid….Ar fi o exceptie….Nu va fi usor….Integrare in grup,in sistem de joc,acea familie,rodaj….Transferuri libere de iarna,in general nu prea functioneaza….
    Plus ca mai trebuie rezolvate si situatiile de gen Pleasca si Klapan….Sunt niste chetuieli in plus,antrenori,medici,separati….Bine…se rezolva,la o adica,daca sunt(em) rai cu ei…Normal ca Mister Balint si d-nul Apostu vor trebui sa traga la liman cu acesti doi,cumva….Doar nu eu i-am cerut…
    Vedeti…aici intervine problema dizolvarii echipei a 2-a,U 19,fara discernamant,a 2-a oara….Dar ce ma mai bag eu?Ce sens ar avea?
    Investesti in copii,juniori,ani de zile,apoi ii dai pierzaniei….Cica imprumut….Care imprumut?Trist…..

    0
    0
    1. Adevărat , juniorii nu sunt băgați in seama , 2.3 pe care ii bage sa joace de nevoie și atât .
      Suporterii nu se gândesc la acest fapt , doresc ca “uta” sa devină un brand sa fie admirata .. Ca suporter , trebuie sa te gândești la jucatori nu la staff și antrenor . Domnul Balint e văzut “rege “ pentru ca a adus uta in liga 1 , dar in spatele perdelei cine se uita .. sunt jucatori (Costin Stahl inclusiv copilul de la Alba Iulia vârat la Cermei ) care au fost nedoriti de MR. G și acum sunt peste lotul ales de Apostu . Nu ești dorit dacă nu semnezi cu dl.Bogdan , ce este asta ? Cine se gândește la jucatori ? Nimeni .. . Brand-ul contează , și noi dorim ca jucătorii sa lupte pt uta ?!

      0
      0
      1. Nu-i chiar asa, il respectam pe Balint pentru ca a inteles spiritul UTEI si sunt convinsi ca face totul pentru binele clubului, chiar si atunci cand greseste.
        Ne respectam si jucatorii, avem rabdare cu ei, la noi galeria si nu numai are altfel de relatie cu jucatorii fata de alte echipe.
        Va dau un exemplu dupa sincopa cu Astra cand toata lumea ii cerea capul lui Bustea, iar el saracul ers la pamant, esecul ala se intamplase chiar cu o zi inainte de ziua lui si era atat de afectat incat a plecat in lacrimi de la stadion. Noi l-am incurajat, l-am inteles si nu i-a reprosat nimeni nimic pentru ca toti gresim si el platise un pret prea mare meciul ala unde nu era pe postul sau. Sunt convins ca i-a cazut bine sprijinul moral si sunt convins ca Bustea o sa ne rasplateasca increderea in retur.
        As mai putea sa va dau multr alte exemple de sprijit si atasament pentru jucatori insa nu facem romane aici, cine are ochi sa vada, vede, cine nu, cine e carcotas din spatele tastelor si apare ca un uliu doat la esecuri, va fi indiferent de ce am face sau am zice.

        De gargaragii care nu inteleg ca a fi utist inseamna sa pui si pasiune, sa mai lasi si de la tine ca intr-o relatie, sa stii sa spui si o vorba buna in momentele grele pentru ca atunci e nevoie de tine, de cei care nu pot face asta ma lipsesc pentru ca aia nu sunt utisti pentru mine, n-au decat sa se uite cat vor la UCL, sa bage la pariuri, sa joace FIFA pe Playstation, sa isi etaleze acolo cunostintele si critica pentru ca fotbalul fara suflet nu are niciun rost.

        0
        0
  8. Grija mare la orzul dat pe gaste….Hai cu juniorii….O lopata dupa ceafa,ca trezire,ca si constientizare!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button