Arhivă articole

SC Rulouri de Gazon SRL atacă la baionetă Primăria Arad pentru defecțiunile apărute la sistemul de degivrare, de la arena „Francisc Neuman”: ”Lipsă de implicare!”

Gazonul „Francisc Neuman” are probleme cu sistemul de degivrare, dar a cui este vina? La prima vedere, SC Rulouri de Gazon SRL, firma care a montat „iarba” e în culpă, dar ceva nu e în regulă din moment ce întreaga lucrare, inclusiv partea de degivrare, a fost recepționată de Primărie în luna mai a anului trecut. De o lună de zile, sistemul de încălzire e pornit, contra unui tarif renegociat de Consiul Local Municipal Arad pentru UTA la 285 de lei pe oră, dar cei care întrețin gazonul și-au dat seama că ceva nu e în regulă.

Practic, degivrarea nu funcționează la parametri optimi, drept pentru care și starea gazonului a avut de suferit. Astăzi, angajații firmei subcontractate de „Rulouri de Gazon” pentru sistemul de degrivrare de pe arena din Calea Aurel Vlaicu au ajuns la fața locului pentru a repara ce este de reparat, iar până deseară totul ar trebui să fie în regulă.

Până una alta, firma din Giurgiu a ieșit cu un comunicat de presă prin care acuză fățiș Primăria pentru lipsă de interes și profesionalism în ceea ce privește întreținerea gazonului de pe arena „Francisc  Neuman”.

”SC Rulouri de Gazon SRL a făcut lucrări de infrastructură a terenului e joc la Stadion Francisc von Neuman din Arad (UTA), montaj mobilier, montaj de rulouri de gazon, instalație de irigare, sistem de degivrare, în cadrul contractului cu Primăria Arad nr. nr.61077/21.08.2018, conform proiectului impus de Primăria Arad. În timpul lucrărilor, reprezentanții Primăriei Arad, prin Serviciul Baze Sportive din Direcția de Dezvoltare și Întreținere, condus de domnul Ioan Ignat, s-au sustras participării necesare, ca beneficiari, fiind lipsiți de organizare, tergiversând, refuzând să colaboreze, ca buni proprietari. Au fost complet dezinteresați de gestionarea bunului public pe care îl administrează. Firma le-a făcut numeroase solicitări scrise, ca să se ocupe corespunzător de bunurile și serviciile achiziționate din bani publici, dar Primăria nu s-a mobilizat.

Firma Rulouri de Gazon SRL a acționat în judecată Primăria Arad, pentru întârzieri la plata facturilor și rețineri nejustificate. În presă apar articole nefundamentate și nedocumentate, fără a fi cerută și opinia firmei, în care sunt declareate necorespunzătoare lucrările acesteia. Însă problemele apar tocmai din cauza lipsei de implicare a Primăriei:

-Gazonul nu este întreținut corespunzător; degivrarea (încălzirea terenului) este alimentată dintr-un transformator necorespunzător montat de Primărie, care o pune în pericol (Primăria a realizat că nu a băgat în priză sistemul);

-Racordarea la canalizare a Stadionului UTA, în sarcina Primăriei, nu a fost încheiată, iar apa nu se drenează corect din teren etc.

Încercând să plaseze vina, Primăria transmite informații mincinoase, de exemplu că au chemat firma să facă reparații și aceasta nu a venit, deși nu au contactat pe nimeni din firmă sau că există probleme de calitate a lucrărilor. Recepționarea lucrărilor, inclusiv degivrarea și canalizarea, au fost făcute cu branșamente temporare, de organizare de șantier și funcționau impecabil, așa cum s-a notat în documentul de recepție. Urma ca sistemele să fie alimentate prin grija Serviciului Baze Sportive, ca beneficiar și proprietar. Dar angajații nu au făcut lucrările necesare, așa cum nu au făcut nici lucrările corespunzătoare de întreținere generală și a gazonului. În concluzie, lucrările la Stadion Francisc von Neuman, fiind recepționate integral și corespunzător, sunt în întregime în sarcina Primăriei Arad, care trebuie să presteze lucrări la nivel profesional, fără tergiversări și acuze.

Firma SC Rulouri de Gazon SRL analizează deschiderea unei acțiuni în instanță împotriva surselor articolelor mincinoase din presă, având în vedere că vor afecta activitatea comercială a acesteia”.

Ing. Ovidiu Petrache

Director general SC Rulouri de Gazon SRL

Gazonul de pe arena „Francisc Neuman” s-a prezentat rău la ultimele două meciuri oficiale ale UTA-ei în anul 2020, dar mai ales la cel cu Craiova, când vremea a fost ploioasă. Dar nici celallte terenuri naturale din municipiu, administrate de Primărie , nu o duc mai bine, ca dovadă că de la începutul acestei săptămâni Laszlo Balint a mutat antrenamentele echipei sale pe „sinteticul” de pe „Motorul”.

6
0

13 comentarii la articolul: “SC Rulouri de Gazon SRL atacă la baionetă Primăria Arad pentru defecțiunile apărute la sistemul de degivrare, de la arena „Francisc Neuman”: ”Lipsă de implicare!”

 1. Blestem generalizat la gazon .!! Nimeni nu a reușit ceva macar decent ,in frunte cu Bucureștiul . Ceva pe la Mediaș sau Giurgiu . Nici acolo de lauda. Banii cu schimbările la gazon ,ambiționează sa ajungă din urmă pe cei de la construcția stadioanelor. Nu știm a cui e vina . Firma sau primăria. Cu toată grija și ocrotirea ,gazonul arata rău de la implementare și continua cu o culoare nesănătoasă și fragilitate excesiva Când TV da legătură cu străinătatea ,ecranul se umple de un verde viu. Nu mai vorbim că se joaca și pe ploaie. E posibil ca întreaga țară să dezvolte o deșertificare ,vizibila mai ales în Oltenița. Să ne amintim că se. practica pe scara larga ,în special ,acele ameliorări funciare. Un pamant sărăcit și de gustul legumelor.

  27

  0
 2. WTF. Sa ne zica Petrache asta, un gazon pe care la pus si inca se prezinta excelent. Daca te uiti pe site la ei peste tot au avut aceleasi probleme:
  – au pus pe National Arena prin 2017, era a 8 oara cand era schimbat, stim foarte bine cum se prezenta, intre timp cred ca au ajuns la a 10-12 schimbare;
  – au pus la Craiova iar o „calitate extrordinara” intre timp a fost inlocuit cu unul grecesc;
  – au pus la Poli Iasi cu 6-12 luni inaintea noastra am vazut toamna asta ce bine sa prezentat era mocirlos ca drq;
  – si au pus la UTA care probabil la vara va trebuii inlocuit;
  Astea fiind spuse ei sunt perfecti, nu amatori, ci „experti” in ale gazoanelor zic ei. Mie unul mi-ar fi si rusine sa ies cu astfel de comunicate stiind ce portofoliu si ce gazoane minunate are aceasta firma.
  Dar vina nu e a lor ci a celor care au contractat acesti amatori, probabil erau cei mai ieftini, dar zicala „suntem prea saraci ca sa ne cumparam lucruri ieftine” se aplica si aici. Craiova la schimbat cu unul imbogatit cu fire sintetice cum se practica mai nou daca vrei calitate si sa reziste sa joci in decembrie, ianuarie, februarie dar si acolo fiindca a insistat Piturca, ca daca era dupa cei care taie frunze prin primarii ar fi pus tot cel mai ieftin, eventual cu aceeasi firma a lui Petrache ca doar ei n-au avut nici o vina nici acolo.

  19

  0
 3. Sunt atatea stadioane gazonate OK , rezistente in orice anotimp in Ungaria, Croatia, Italia, Cehia, Austria, vorbim de cele mai aproape de noi.Ce era atat de greu sa se ia legatura cu omologii din tarile mentionate, sa se consulte si sa ceara pareri de la cei care au experienta de cativa ani de la amenajarea gazoanelor pe stadioanele lor ? Ori este indiferenta si delasare, ori prostie pur si simplu sau fudulie tipic romaneasca.De ce sa contractezi lucrarea cu o firma de la Giurgiu cand in apropierea granitei ,in Ungaria, Serbia, etc . erau firme de profil si mai aproape geografic, si mai serioase din punct de vedere al executarii lucrarii, probabil si mai ieftine.Poti sa ai orice stadion, oricat de splendid ar fi arhitectural, daca gazonul este degradat, este un fiasco total pentru competitie.

  7

  0
  1. Firma asta din Giurgiu are punct de lucru la Sampetru Mare, linga Periam. La licitatie a contat , in primul rand, cel mai mic pret. Calitatea, cam peste tot, unde a lucrat a fost deficitara, dar Primaria Arad nu avea interes sa stie, nu a interesat-o sa se informeze, sa se pregateasca de intretinere.

   6

   0
 4. Mda ce sa zic il citez pe Cipri Rus “ E PENIBIL “ . Cum e posibil ca toate lucrarile contractate de primarie sa fie praf si dupa o scurta perioada de timp trebuie sa fie refacute?

  6

  0
 5. Dacă la licitație se ia în calcul cel mai mic preț și nu calitatea asta avem la vară îl schimbam alții bani altă distracție așa numai la noi în România se întâmplă să dăm vina unii pe alții..

  5

  0
  1. Mai ies niste ,,bánuti,, in plus la ciocoflenderii din primarie….inca nu sa terminat luna cadourilor !

   5

   0
 6. Dacă-i asa cum zice d-l cowboy atunci inseamna că un „Dorel” o fi tăiat vreun cablu de la instalatie. Se pare ca s-au mai făcut sapături după montarea gazonului.
  Cred ca-s la fel, primaria si cawboi-ul. Adică amândoi nu stiu ce fac. Dacă se semana iarbă era mult mai ieftin si mult mai bun.
  Vorba unuia de aici, nu putea contracta o firma serioasa din ungaria?

  1

  0
 7. Fiecare incearca sa-si expuna punctul de vedere.dar de la inceput era clar ca ceva nu este bine…Ceva nu era executat dupa criterii de lauda….
  Nu eram tampiti,unii dintre noi,(boi),care mergeam zilnic ca sa vedem cum evolueaza asternerea gazonului si,asa nepriceputi,observam ca ceva nu este in regula….Degeaba..noi am scris,noi am auzit….Ni s-a bagat pumnul in gat,de genul…”Ciocu’ mic”…Si uite asa,adevarul pare a fi pe undeva pe la mijloc…Cowboy-ul a simtit ca este loc de prosteala si a profitat de incompetenta salahorilor din primarie…Acum,alta zicala..”prinde orbul,scoate-i ochii”….Parca revad niste doamne pe gazon,echipate in tocuri inalte,in loc sa stea la oale..Pai acum,madamelor,hai cu cizme de cauciuc,sa vedeti ce ati preluat de la acest impostor,care a gazonat Arena Nationala,Craiova,etc….schimbate pe alti bani…Deci se simte bazat,tare in gura…
  Stiti ce mi se pare interesant?Faptul ca aceeasi firma,@Rulouri de gazon,a continuat cu lucrari in Arad,ca si cum totul ar fi perfect…Toata zona Subcetate,gazonata tot de ei,tarziu in toamna,maxim ciudat….Sa fi fost un bonus?La ce?
  Miroase rau a mortaciune….dar cine sa se sesizeze?Noi,suporterii?Pffff….

  5

  0
 8. Pana nu ducem o firma straina Olanda,Germania,Italia,Anglia sa puna un gazon adevarat si sa faca sa functioneze sistemul de drenaj si de incalzire chiar daca ar costa mai mult nu o sa avem un gazon de calitate.Dai un ban dar merita la cei care fac acest lucru de zeci de ani ,altfel o sa bijbiim si costurile vor fi mai mari iar lucrand cu amatorii de aici vom arunca banii pe apa sambetei…Amatori sunt si oamenii nostri din primarie care sunt platiti bine dar corigenti la toate capitolele doar romani suntem …cine are urechi sa auda …..

  1

  0
 9. Astia nu sunt in stare sa finalizeze mesele de acoprire laterala,despre ce discutam?Despre gazon gazon?Ani,lumina va dura…..Si nici atunci….

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.