Superliga

Rednic obține primul succes pe banca Viitorului chiar înainte de deplasarea de la Arad: Olandezul Luckassen pare principala amenințare pentru poarta UTA-ei!



Liga 1 s-a „dezghețat” cu restanța din cadrul etapei cu numărul 12, dintre Viitorul și FC Hermannstadt. La Ovidiu, constănțenii au câștigat primul meci cu Mircea Rednic pe bancă, chiar înainte de vizita de la Arad.

Juniorul Sibiului, Raul Opruț a deschis tabela după 19 minute, reluând în plasă o minge ce a mers ca la biliard în careul gazdelor, dar Viitorul a răspuns până la pauză. Fotbaliștii de culoare ai trupei de pe Litoral, Ely Fernandes și Luckassen au produs reușita din minutul 37, cu olandezul de origine ghaneză  ce a reluat din apropiere în plasă. Partida a rămas deschisă oricărui rezultat după pauză, dar Viitorul a fost cea care a pus mâna pe toate punctele. Cu 6  minute înainte de final, a fost rândul lui Luckassen să paseze pentru Ciobanu care a trimis în vinclu din 14 metri.

Singura mutare a iernii a Viitorului, atacantul naționalei Letoniei, Valerijs Sabala, nu a fost debutat de Mircea Rednic, care a analizat astfel succesul de azi: „Cred că e o victorie meritată, ținând cont de ocaziile pe care le-am avut. Am a vut în fața noastră un portar foarte bun. Noi pe toți îi facem mari. Aveam nevoie de victoria asta, am văzut descătușare în vestiar. E o perioadă în care trebuie să ai și puțin noroc. Luckassen a făcut cel mai bun meci de când sunt eu aici. Luana (n.a. Rednic, fiica antrenorului lui Viitorul) l-a adus în România, din liga a doua olandeză. El are nevoie de meciuri, e un un jucător bun de echipă. Creează ocazii, pasează pentru cei din spate. Mai aveam un pic și cădeam sub bancă până a tras Ciobanu. Mă bucur mult pentru el. Nu prea a fost constant în ultima perioadă, dar e un jucător cu mare calitate”.

Viitorul (4-3-3): Cojocaru – Benzar, Dobrosavlevici, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu (90 Mladen), Artean, C. Matei (68 Dussaut) – Ely Fernandes (68 Mățan), Luckassen, G. Ganea (78 Andonache)

Cu victoria de astăzi, Viitorul urcă pe loc de play-off și, practic, încheie sezonul regulat pe locul 6. Vineri, la ora 17, constănțenii joacă la Arad, pe arena „Francics Neuman” cu UTA, care are acum trei puncte în spate.

Clasamentul turului

FOTO: prosport.ro









3 comentarii

  1. Uta al doilea cel mai slab atac….dacă nu câștigă cu viitorul e greu sa se mai salveze de la retrogradare

    0
    0
  2. Cum a intrat Matan, jocul Viitorului s-a schimbat si au aparut ocaziile.Fara indoiala UTA va avea un joc greu, Viitorul, chiar daca marcheaza greu, paseaza bine, tine de minge si daca iti da gol…greu ii mai intorci. Greu meci are UTA

    0
    0
  3. Nu-s de speriat nici Viitorul…..au lasat multe spatii in aparare si puteau chiar pierde meciul…..daca reusim sa nu pierdem usor mingea la centrul terenului pastram sanse sa-i batem…si in meciul tur au plecat mari favoriti ….. acum avem o linie de mijloc mai buna si o dorinta mai mare de a realiza un rezultat bun….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button