UTA Arad

Șanse bune pentru UTA să ajungă în sferturile Cupei, în optimi o înfruntă pe U. Cluj! Dinamo – FCSB e „șocul” optimilor





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc pare a avea un culoar bun în prezenta ediție a Cupei României. După FK Csikszereda Miercurea Ciuc, arădenii dau peste Universitatea Cluj, o altă divizionară secundă și au șanse bune să acceseze sferturile de finală ale competiției KO. Evident, trupa antrenată de Costel Enache e mai bine cotată decât cea harghiteană, are pretenții de play-off și promovare, dar „roș-albii” au calculele hârtiei de partea lor, cu toate că „duelul” se joacă pe „Cluj Arena”, peste o lună de zile. În singurul meci dintre cele două formații disputat în sezonul trecut, UTA a remizat (1-1) la Cluj. „Șepcile roșii” nu s-au aflat printre primele șase formații la „înghețarea” campionatului și nu au evoluat în play-offul finalizat cu promovarea arădenilor de pe primul loc în clasament.

Evident, „șocul” fazei optimilor de finală este Dinamo – FCSB, deși liderul din Liga 1 nu ar trebui să aibă mari probleme cu o formație măcinată de scandaluri. Iată între programul optimilor stabilit astăzi, prin tragere la sorți, la Casa Fotbalului:

Universitatea Cluj – UTA

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș

Dunărea Călărași – Turris Oltul Turnu Măgurele

ASU Politehnica Timișoara – Astra Giurgiu

Petrolul Ploiești – Politehnica Iași

Farul Constanța – Chindia Târgoviște

Dinamo – FCSB

FC Botoșani – Universitatea Craiova

Meciurile se joacă între 9 și 11 februarie în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

FOTO: Viorel Musca

6 comentarii

  1. Nu este deloc un meci usor. In toate cele 3 editii anterioare U Cluj a iesit in faza optimilor din competitie, dupa meciuri pierdute acasa : 0-1 cu FCSB (2019-2020), Astra (dupa prelungiri – 2018-2019) si Dinamo (d.p si pen – 2017-2018)

    0
    0
  2. Oare poate cineva sa ne spuna cand am ajuns ultima data in sferturile de finala in cupa ? Ar fi interesant de aflat

    0
    0
    1. Am fost la un meci prin 94-95 nu mai tin minte exact,la Tg Jiu ne-a eliminat Petrolul in sferturi.Nu stiu daca de atunci am mai pupat sferturi in cupa.

      0
      0
  3. Aceasta competiție nu trebuie neglijata deloc,sa treci mai departe ai putea da tot peste alți adversari accesibili,vom avea și mai multe meciuri oficiale de decât clujenii iar duelul dintre Botoșani și Craiova va mai elimina o prim-divizionara din competiție!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button