UTA Arad

Balint, despre U. Cluj: „Doar la prima vedere e un adversar accesibil, va trebui să demonstrăm pe teren că suntem mai buni! Cupa rămâne un obiectiv al UTA-ei!”




Pentru al doilea tur consecutiv, UTA evită o formație de Liga 1 în Cupa României, deși, ca și componentă a Urnei B, avea toate șansele să dea peste una dintre colegele de campionat. Cea care i-a ieșit în cale în optimile de finală este Universitatea Cluj, echipă aflată pe locul 6 în Liga 2-a, ultimul de play-off cu 6 runde rămase de jucat din sezonul regulat.


Partida se va juca într-o singură manșă, pe „Cluj Arena”, între 9 și 11 februarie, dată până la care arădenii vor mai juca nu mai puțin de 7 meciuri oficiale în Liga 1, pe când „șepcile” roșii vor fi la primul meci oficial al anului. „Doar la prima vedere U. Cluj e un adversar accesibil. Va trebui să demonstrăm pe teren că suntem mai buni într-o competiție a surprizelor, a rezultatelor imprevizibile. Va fi important și cum ajungem la ora acelui meci, căci vom avea foarte multe partide solicitante în Liga 1, pe când adversarul va fi la primul meci oficial al acestei ierni. Sigur, având de tonus de competiție am putea fi avantajați puțin, dar, pe de altă parte, e clar că vom pierde ceva resurse fizice. Dar, indiferent de cum decurge lucrurile până pe 9, 10 februarie, Cupa rămâne un obiectiv de-al meu și al UTA-ei, bineînțeles. Am spus-o de la bun început că ne dorim să avansăm cât mai mult în această competiție și vom aborda partidele de această manieră. Nu mă uit neapărat la culoarul ce s-a deschis, să zicem, după această tragere la sorți, ci doar la cât de mult și de bine vom munci de acum înainte pentru a fi competitivi în ambele competiții oficiale pe care le vom juca în acest sezon”, susține Laszlo Balint, antrenorul „roș-albilor”

Universitatea Cluj s-a reunit pe 8 ianuarie, în ziua în care UTA câștiga cu 3-0 amicalul de la Szeged și până la această oră a perfectat două transferuri. Mijlocașul defensiv Donaldo Acka și cel ofensiv, Lucas Chacana, au fost transferați de la Poli Iași pentru a da o mână de ajutor în sprintul pentru promovare. „U. Cluj a rămas focusată pe obiectivul promovării în Liga 1, iar poziția de clasament, stabilitatea de la nivelul clubului și un antrenor foarte bun inclusiv pentru nivelul Ligii 1, ca și Costel Enache, care mi-e și prieten, sunt argumente serioase pentru a reuși ceea ce-și propun. Au perfectat și două transferuri importante la acest nivel, probabil vor mai urma și altele, dar, repet, depinde mult de noi, de cum vom ajunge la ora acelui meci. Cu toții sperăm să ieșim din zona periculoasă, să fim ceva mai liniștiți, deși la fotbal și la un club ca și UTA presiunea punctelor și a rezultatelor va exista mereu indiferent de situația din clasament”, a adăugat „principalul” arădenilor.

UTA a eliminat-o pe U. Cluj din Cupă în anii singurelor trofee

Universitatea Cluj și UTA se vor înfrunta pentru a patra oară în Cupa României. De două ori, cele două formații s-au duelat chiar în optimi, împărțindu-și victoriile. UTA a câștigat pe Someș cu 3-2 în 1948, iar U. Cluj pe Mureș în 1971, cu 2-0. În anul 1953, cele două echipe remizau (2-2) în semifinale, dar în ultimul act s-au calificat „roș-albii” fiindcă au jucat în deplasare și regulamentul o avantaja din acest punct de vedere. În finala de pe Stadionul Republicii, din București, UTA câștiga trofeul (al doilea din istorie după cel din 1948) în fața celor de la CCA (Steaua), grație reușitei lui Vaczi din minutul 112. Așadar, statistica spune că edițiile în care a trecut de U. Cluj, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a și pus mâna pe Cupa României. În 1948, în finala cu CFR Timișoara, arădenii se impuneau cu 3-2, golurile arădene purtând semnătura lui Băcuț, Ad. Kovacs și Reinhard.

5 comentarii

  1. Normal daca nu vom avea probleme cu accidentările nu ar trebui sa avem probleme cu U ‘Cluj,anul trecut trebuia să câștigăm la Cluj, suntem mult mai organizați și de ce nu mai valoroși in toate compartimentele decât clujenii,sunt sigur că Balint își va motiva bine elevii astfel încât să nu ne subestimăm adversarul.
    Baftă multă hai UTA!!!

    0
    0
  2. Si eu ma bucur că miticii și-o trag între ei. Intreb, totusi: marele impresar aprostu are jucatori si la U Cluj ?

    0
    0
    1. Dar totusi , ce te freaca pe tine menta unde are sau nu jucatori Apostu ? Ca impresar e logic ca ai jucatori la n-spe mii de echipe , de aici sau de la mama dracului , echipe care la o adica pot juca si cu noi . Inteleg ca ai un cui impotriva lui , e dreptul tau, dar incearca ca nu la fiecare mesaj sa ne delectezi cu acceasi frustare a ta . Am inteles din prima situatia

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button