UTA Arad

Rusandu fluieră pe „Francisc Neuman” și în anotimpul rece, pe: „Un gazon ce se va rupe și va influența calitatea jocului…”





UTA a inaungurat noua arenă „Francisc Neuman” pe 29 august 2020 într-un meci cu FC Voluntari. Lucian Rusandu, arbitrul care a condus întâlnirea încheiată cu remiză albă, ajunge și mâine la Arad, cu ocazia vizitei celor de la Viitorul Constanța, în cadrul etapei cu numărul 16 a Ligii 1. Astfel, „centralul” din Sfântu Gheorghe a făcut cunoștiință deja cu gazonul din Calea Aurel Vlaicu, care s-a rupt încă de la primul meci al sezonului, pentru ca între timp să intervină și problema umezelii.

Apa și zăpada a stat pe gazon fiindcă instalația de degivrare a funcționat doar pe unele porțiuni, așa că e de așteptat ca mâine, la ora partidei (17), cele două echipe să întâmpine destule probleme. „E clar că pe măsură ce minutele se vor scurge terenul se va strica, se va rupe și poate influența calitatea jocului unei echipe care se bazează pe posesie. Bineînțeles, Viitorul face parte din această categorie, cu atât mai mult cu cât ei se bazează pe un teren foarte bun la Ovidiu. Suprafața de joc este impecabilă și cred că a văzut toată lumea chiar și din fața televizoarelor  cum a arătat în urmă cu câteva zile la acel meci împotriva celor de la Hermannstadt. Pe de altă parte, noi suntem pregătiți pentru absolut tot ce ne poate pune în față acest joc, suntem pregătiți să absorbim și eventuala presiune pe care Viitorul o poate pune prin posesie. La capitolele atitudine, determinare, motivație, voință și interpretarea situațiilor tactice trebuie să fim un nivel ridicat pentru a scoate un rezultat bun din această partidă”, a punctat Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei.

Echipa arădeană a scăpat de fotbalistul care i-a marcat un gol în meciul tur, în remiza (1-1), de la Ovidiu. Gabi Iancu a semnat cu Akhmat Grozny, echipa de pe locul 10 din prima ligă rusă plătind clauza de reziliere, în valoare de 500.000 de euro, pe care fotbalistul o avea în contractul cu FC Viitorul. „Gabi Iancu era un jucător important și a demonstrat și în meciul pe care l-am jucat în vară împotriva celor de la Viitorul. Pot spune că era un jucător exponențial pentru ei, dar iată că au soluții, adică un Luckassen, un George Ganea, un Fernandes. Sunt fotbaliști care au demonstrat că au valoare și pot juca foarte bine la echipe cu pretenții de playoff și chiar pentru câștigarea anumitor trofee. Au soluții, nu pot spune că e un avantaj petru noi că a plecat Iancu de la echipă. Viitorul are un lot bun, au soluții în compartimentul ofensiv, au jucători cu valoare certă care pot face oricând diferența”, mai subliniat Balint.

Revenind la brigada ce va conduce, mâine, UTA – Viitorul, să spunem că Lucian Rusandu va fi ajutat la cele două linii de Imre Bucsi, tot din Sfântu Gheorghe și Stelian Slabu, din Brașov. Rezerva celor trei vine din Craiova, în persoana lui Viorel Flueran. Observator federal este Zoltan Szekely, din Baia Mare.

FOTO: Viorel Musca

7 comentarii

  1. O bijuterie de stadion. A durat peste un cincinal ridicarea lui, dar s-a meritat, cum ar zice cineva?. Iar daca l-am asemui cu un tort, cireaşa ar fi gazonul, cu tot ceea ce e sub el?
    Mare realizare, demna de Cartea Recordurilor! Sper ca domnii Falca si Bibart sunt mandri! Chiar au de ce???

    0
    0
  2. Noi ne înjurăm între noi din pricina stadionului și a rezultatelor slabe obținute de echipă iar ei indivizii de la km 0 ne batjocoresc și ne rîd pe la spate. (citiți declarația primăriei cu privire la gazon) . De aici din Spańa vă transmit să luați cît puteți de mult ???

    0
    0
  3. Era de asteptat….Vorba impamantenita…:”afara-i vopsit gardul…inauntru-i leopardul”….Vara abia,abia s-a reusit sa se tina gazonul „verde”,iar acum debordeaza de apa,asta in cazul ca nu va fi patinoar….
    Sa le dorim sanatate jucatorilor ambelor echipe,fara accidentari!

    0
    0
  4. Mi-e clar ca nici firma care a pus gazonul, nici Primaria nu fac parte dintre cei cu bun simt, pricepere si raspundere. Nu am vazut nici un gazon bun , pus de astia ( din contra..), iar Primaria , pe linga diletantismul ei cunoscut are si o mare doza…de nesimtire. Rezultatul ?… il veti vedea …la primul meci din 2021 2. Nu am vazut nici o echipa, in prima etapa, cu probleme fizice, pina azi, toti par pregatiti, sper ca si UTA ( in ciuda declaratiei lui Balint : ” Viitorul este favorita”) 3. Este cunoscut ca in play off, acasa, nu am batut pe nimeni, iar in tur am castigat, acasa, , un singur meci, dar am pierdut multe, cu echipe mai slab cotate, 0-6 cu ASTRA, a pus capacul, fiind aproape insuportabil. sper ca lui Balint sa ii vina inspiratia, jocul aradenilor sa fie mai frumos si mai ales…mai eficient. Sper ca noii veniti sa aduca un plus,iar Balint sa foloseasca pe cei tineri…cu discernamant. Lipsa lui Buhacianu..se va simti. Hai UTA !

    0
    0
  5. Si EU sper intr-o partida buna facuta de UTA,echipa mea de suflet,vreau sa traiesc o a doua victorie in CASA NOUA!
    O asteptam cam de mult si cred ca maine prin multa munca,vointa si daruire ptr sfintele noastre culori, cei care vor intra vor intelege ca la UTA se vrea DARUIRE SI LUPTA pana la ultimul fluier al arbitrului!
    HAIDE UTA,una dintre Campioanele Provinciei!UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0
  6. Zîce Balint ,,interpretarea situațiilor tactice ,,
    Tactica echipei e simplu : DĂ ȘI DUTE !
    La acești fotbaliatori nu merită să spui două lucruri , fiindcă le încurcă

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button