UTA Arad

Puncte mari în „zona play-out” pentru Voluntari și UTA! Andone: „Nu trebuie să fim disperați” vs. Balint: „Victorie cât o gură de aer”





Echipele ce au uitat să câștige în Liga 1 se duelează marți, pe arena „Anghel Iordănescu”, din Voluntari. De la ora 17, gazdele pregătite din această iarnă de Bogdan Andone primesc vizita UTA-ei pentru trei puncte mari în economia luptei pentru supraviețuire. Ilfovenii nu au mai bătut pe nimeni de pe 7 noiembrie, când o „demolau” (scor 4-0) pe Poli Iași, în timp ce arădenii câștigau ultima dată o etapă mai târziu (cea cu numărul 11) la Cluj, pe terenul campioanei CFR. Rezultatele negative s-au adunat pentru cele două formații, cu mențiunea că – totuși – „roș-albii” au trei puncte în plus în clasament (18, față de cele 15 ale Voluntariului), dar au și început pozitiv returul: 0-0 cu Viitorul.

Andone, la al doilea meci pe banca ilfovenilor: „Acum abia reușim să ne acomodăm unii cu ceilalți”

Așadar, miza e una foarte ridicată mâine, în special pentru Bogdan Andone care nu are timp de acomodare după ce i-a luat locul pe banca ilfovenilor în mini-vacanța de iarnă. Iar programul nu e nici el foarte prietenos, căci după jocul cu UTA urmează dueluri cu FCSB, Craiova, Sepsi, Astra, Viitorul și CFR Cluj pentru FC Voluntari. Așadar, amfitrionii partidei de mâine se agață cu disperare punctele puse în joc cu nou-promovata de pe Mureș. „Nu e o situație roz pentu noi în clasament. De abia ne-am reunit, de două săptămâni, acum abia reușim să ne acomodăm unii cu ceilalți, iar băieții să înțeleagă ce vrem de la ei. Iar ceea ce vrem e să joace, vom strânge puncte, campionatul este lung, nu trebuie să fim disperați. Împotriva UTA-ei nu na fi un meci ușor, din contră, dar, din punctul meu de vedere, noi trebuie să profităm de avantajul terenului propriu și să gestionăm bine momentele jocului. Fiecare meci e dificil, ținând cont și de teren, de vreme și de anotimp. Cu toate că gazonul este impecabil, încălzit, acum arată foarte bine, nu știm cât va rezista. Meciul va fi de luptă, de bătaie, în cea mai mare parte a lui, ambele echipe au nevoie de puncte. Fizic, încă nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, dar nu e vina nimănui. A fost pauză, a fost și COVID, mai avem de muncă, dar în cel mai scurt timp posibil vrem să ajungem la ce ne dorim”, a spus Andone înainte de vizita „Bătrânei Doamne”.

Ca și UTA, FC Voluntari a produs ceva modificări la nivelul lotului și mai așteaptă întăriri până la finele perioadei de transferuri, pe 8 februarie. Deocamdată, au venit „închizătorul“ Droppa, de la Mediaș, atacantul Angelov, de la Siroki Brijeg (Bosnia), mijlocașul ofensiv Ivanov (împrumut de la Craiova) și fundașul lateral Briceag (împrumut de la FCSB). În dreptul plecărilor găsim numele unor fotbaliști foarte experimentați precum Eric de Oliveira, Adi Popa, De Lucas, Puel și Kocic. „Mai e nevoie de unul, doi-trei jucători, e nevoie de concurență pe posturi, jucători cam de aceeași valoare. Avem și meciuri din 3 în 3 zile, intervin cartonașele, accidentările, virusul, nu se știe niciodată ce apare și pe cine ne putem baza. Campionatul este lung, trebuie să avem lot numeros ca să nu avem probleme. Vă spun sincer că nu mă gândesc la meciul de vineri cu FCSB și ce jucători voi folosi atunci, ci doar la cel de mâine cu UTA”, a adăugat „principalul” ilfovenilor care în acest sezon de Liga 1 a stat și pe banca Astrei Giurgiu.

Balint: „Argumente pentru o victorie după momentele bune de joc cu Viitorul”

Orice s-ar spune, UTA trebuie să se uite la echipele aflate în vecinătatea sa, iar acestea sunt din categoria celor care vor evolua în play-outul ligii secunde. Locul de play-off a devenit o dulce amintire pentru arădeni, ajungându-se la 6 puncte față de locul 6, dar numai trei față de ultimul loc deținut de Poli Iași. „Ne așteaptă un meci important, în care punctele puse în joc sunt foarte importante atât pentru noi, cât și pentru cei de la Voluntari. Adversarii noștri au avut un început bun de campionat, după care rezultatele nu au mai fost atât de bune și au alunecat în zona retrograării. De fapt, și-au schimbat și-au schimbat și antrenorul, dar Bogdan (n.a. Andone) nu a avut la dispoziție decât câteva zile să încerce implementarea propriilor principii și filozofii de joc. Altfel, sunt o echipă destul de omogenă, nu au făcut schimbări prea mari la nivel de prim unsprezece. Clasamentul este extrem de strâns, pentru noi o victorie ar reprezenta o adevărată gură de aer. Nu mă refer neapărat la puncte, cât la moralul nostru. Avem mare nevoie de o victorie și vom face tot ce depinde de noi ca să ne-o asigurăm. Avem speranțe și chiar și toate argumentele, mai ales după meciul cu Viitorul. Am avut destule momente bune în partida cu echipa din Constanța”, a punctat și Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”, care nu va putea conta, mâine, pe 5 jucători: Buhăcianu, Tescan, Voinea, Hrezdac și ultimul transfer, Evgeniy Shlyako. Rusul s-a deplasat în Capitală, dar numai pentru a se acomoda cu noii săi colegi.

Formații probabile:

Voluntari: Râmniceanu – C. Achim, Balaur, Armaş, Briceag – Miranda, Droppa, I. Gheorghe – Grădinaru, Al. Stoica, Mailat.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico da Silva, Benga, Roumpoulakou – Oroian, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Roger jr., Hora.

Arbitri: Ionuț Coza – Daniel Mitruţi (Craiova), Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați)

Observator FRF: Vasile Bratu (Slobozia).

8 comentarii

  1. Sper ca, UTA. maine sa obtina victoria cu toate ca, am mari dubii cu acest arbitru delegat care locuieste la 13 km. de Voluntari ?! Pai atunci sa il delege si pe Hategan la meciul urmator de la Arad cu FC. Arges !!!

    0
    0
    1. Dimitri, dacă UTA joacă cu aceeasi daruire ca in meciul precedent, mi-e greu să cred că Voluntari da gol. Dar ca să câstigăm trebuie neaparat sa dăm gol. Dacă da un gol, eu zic că am gâstigat. Bine ar fi sa dea mai multe dar…

      0
      0
  2. 1. E un ” meci de 6 puncte”, si cei din Voluntari au mare nevoie de puncte. UTA va juca …cum srim , cu aparare aglomerata, pacat de absenta lui Buhacianu.Daca nu luam gol rapid, putem spera. 2. Sper ca de data asta Balint sa schimbe repede un „sub 21 ani”, pentru a introduce pe unul mai bun ( Antal , de exemplu). Mult succes, este un meci foarte importand de a nu fi pierdut !

    0
    0
  3. E un „meci de 6 puncte” pe care il vom castiga cu siguranta, nu exista nici un dubiu, iar UTA se va impune chiar la scor. Abia astept ora 17

    0
    0
  4. Voluntari – UTA 0-1 / UTA – Fc Argeș 1- 0 ș.a.m.d., toate meciurile să le câștigăm cu 1- 0, dar după o posesie covârșitoare a UTA-ei și cu nenumărate ocazii de gol din partea noastră!
    Majoritatea suporterilor UTA-ei ar fi mulțumiți, chiar fericiți.
    La atac înainte !
    Forza UTA !!!

    0
    0
  5. Câștigăm cu ajutorul unei pase la întâlnire dată de Mode și finalizată din alunecare de Hora sau Roger Jr.
    Ar însemna determinare, inteligență și aducerea celor 3 puncte acasă.
    Plăcerea de a juca fotbal, concentrarea și spiritul de echipă și de sacrificiu, nu trebuie să lipsească.
    Noi putem avea fantezii, nu contează cum vei înscrie GOLUL VICTORIEI, însă nu uita, UTA vrem VICTORIA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button