UTA Arad

Degivrarea funcționează în ture de câte 6 ore la arena „Francisc Neuman”, gazonul va avea de suferit toată iarna!





Una dintre erorile de proiectare ale arenei „Francisc Neuman” iese la suprafață în lunile de iarnă, cu atât mai mult cu cât UTA e implicată în campionatul Ligii 1. Aceasta vizează deja celebrul gazon de la Arad, care s-a rupt încă în anotimpul cald, apoi a fost mocirlos, iar acum „adună” zăpada.

Pe lângă faptul că sistemul de degivrare nu a funcționat la capacitate maximă (între timp a fost pus la punct în contul garanției), există o problemă și mai mare și ține de sursa de alimentare cu curent. Aceasta nu era destulă putere să suporte pornirea tuturor celor șase module, ci doar o jumătate dintre ele. Altfel…sar siguranțele.

Soluția provizorie găsită de administratorul stadionului, adică Primăria Arad, prin firma Recons, e cât se poate de…originală. Un electrician vine la stadion din 6 în 6 ore pentru a porni trei dintre modulele degivrării, sacrificându-le pe celelalte trei și tot așa. Bineînțeles, „operațiunea” nu se face și noaptea, așa că iarba se îngheață și se dezgheață în reprize. Și în funcție de asta, zăpada stă sau nu stă pe ea.

Chiar dacă nu am primit încă un punct de vedere oficial din parte Primăriei, din informațiile noastre, s-a făcut deja o cerere la ENEL pemtru mărirea capacității de alimentare, dar procedura durează luni bune de zile, adică undeva prin primăvară, când degivrarea nu-și mai găsește utilitatea.

UTA a debutat în noul an vinerea trecută chiar pe teren propriu, cu Viitorul, iar starea gazonului nu a fost deloc bună. Din imagini se observă că terenul nici nu a trecut prin procesul de tăvălugire, brazdele sărite au înghețat așa, iar, sâmbătă, cu FC Argeș, echipa lui Laszlo Balint va avea din nou parte de o suprafață de joc la limita practicabilității.

8 comentarii

  1. Cam asta-i grija edililor, foști și actuali, pt întregul Arad…. ca pt un coteț! Nu e doar o parere, ….e o constatare! Fiți sănătoși!

    0
    0
  2. Dacă i-ar funcționa și lu’ bibarț, rinichii tot în ture. Că insu ăsta cu anvergură de președinte de CAP, nu vedea nici o problemă…. aștepta să vină nationala lu’ Mutu ( probabil ala care o înțărcat iapa).

    0
    0
  3. nu avem mentalitate de.liga 1 suntem un sat cu primar.padurar bibartu satean.de.prin gurahont sau de unde mama naibii e.nu meritam nici asfalt.in sat

    0
    0
  4. Dupa finalul meciului cand reporterul de la Digi lauda starea gazonului de la Ovidiu, Popescu a replicat ca, la ei la Viitorul, degivrarea functioneaza de la inceputul lui noiembrie pana in martie fara oprire si asta ii costa in total 60-70.000 €

    S-a auzit padurare, fmm de taranus?

    0
    0
    1. Nu Kidule….instalatia de degivrare porneste in noiembrie la Viitorul si se va mai opri pe la sfarsitul lui martie,costuri de cca 15.000 Euro,minim/lunar….
      Bibi nu isi asuma nici macar alizeul sau Crivatul de iarna….
      La stadion UTA,merg in plin 7 centrale termice,le poti vedea….Firma Termocontrol a respectat doleantele,macar ca nu era in proiect….Asta este…Ar alimenta un intreg cartier…..

      0
      0
      1. Tii mortis sa te bagi aiurea in seama, ai impresia ca suntem prieteni?
        Vezi ca poate iti mai adaug 50 de genuflexiuni, reciteste naibii ce am scris, eventual vezi ca e si articol pe gsp despre ce a afirmat Popescu.
        https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/viitorul-cheltuie-o-avere-cu-incalzirea-gazonului-dezvaluirea-lui-gica-popescu-621435.html

        Degivrarea merge non-stop din noiembrie pana in martie si asta ii costa pe Viitorul 60-70.000 in total pe toata aceasta perioada in care functioneaza sistemul de incalzire al terenului.

        0
        0
  5. Sint multe erori de proiectare la noul stadion, dar asta cu instalatia electrica …ce nu poate alimenta complet incalzirea arenei e rizibila, inacceptabila. Cum adica trebuie asteptat pina in primavara ? Nu exista solutii provizorii, imediate ? Primaria si ENEL nu pot colabora ? Mi se pare inacceptabil. Si in fond nu se mai pot gasi inca doi electricieni, care sa schimbe la 3 ore, portiunile de incalzire, incat sa mearga si noaptea,…cind frigul este cel mai puternic ? Atat Primaria, cit si Clubul cit si ENEL au datoria de a rezolva problema repede, intr-o saptamana, ca se pot aduce instalatii mobile care sa intareasca puterea electrica de alimentare.Dle Bibart…nu va ascundeti dupa perdele, aveti o raspundere in problema asta, nu procedati ca Dl Falca !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button