UTA Arad

Balint: „Am crezut până în ultima secundă în victorie, chiar dacă pe alocuri calitatea jocului nostru a suferit un pic. Ne-am descătușat!”





Luna decembrie devine o amintire tristă pentru UTA, care de la reluarea campionatului pune la păstrare 4 puncte și urcă pe poziția a 9-a, la 3 puncte de locul de play-off ocupat de Chindia. Ca și împotriva Viitorului, astăzi, la Voluntari, cu foarte mici excepții, echipa arădeană a făcut un joc defensiv, iar ofensiv s-a descătușat undeva după minutul 60. Odată cu intrarea lui Antal, dar și a plusului evident pe care străinii Vorobjovas  și Roger jr l-au adus pe faza de construcție a jocului, „Bătrâna Doamnă” a presat în căutarea victoriei, pe care a și reușit-o la ultima fază a partidei, prin fundașul Erico.

De altfel, „centralul” Ionuț Coza a și fluierat finalul meciului în timp ce „roș-albii” sărbătoreau golul primului succes al returului alături de Laszlo Balint și colaboratorii săi. „Trebuie să îi felicit și eu pe băieți, au principalul merit, am crezut până în ultima secundă în această victorie.  Am crezut, chiar dacă pe alocuri calitatea jocului nostru a suferit un pic. Ne-am fi dorit să facem un joc un pic mai bun, dar, una peste alta, nici nu mă interesează prea mult acest lucru acum. E foarte important că am obținut cele trei puncte, este o adevărată descătușare această victorie. Sper să fie doar un prim pas în tot ceea ce privește parcursul nostru următor, pentru că ne dorim să fim pe o pantă ascendentă. În primul rând în ceea ce privește rezultatele, pentru că avem nevoie de rezultate, dar apoi să și creștem ca și joc, pentru că asta ne propunem zi după zi”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Fiindcă omul de trei puncte, Erico da Silva, a spus că echipa arădeană crede din nou în play-off, Laszlo Balint a fost întrebat la flash-interviuri despre asta. „E important că jucătorii mei cred și își doresc să devenim din ce în ce mai buni, altfel echilibrul din clasament este extrem de pregnant. Avem nevoie de continuitate în rezultate, avem nevoie de o succesiune de rezultate bune, ca să putem stabiliza – cumva – locul în clasament, într-o zonă să spunem un pic mai liniștită. Asta este o victorie fantastică din punctul meu de vedere și prin prisma punctelor obținute în clasament, dar și prin prisma moralului și a încrederii în propriile forțe”, a mai punctat Balint.

Întrebat dacă echipa sa a fost privată de o lovitură de la 11 metri, la intervenția energică, cu ambele picioare înainte, a portarului Lavin la Antal, tehnicianul arădenilor a adăugat: „Am văzut penalty de pe bancă, așa mi s-a și spus că la faza aia a fost un 11 metri. Poate că 8 din 10 arbitri ar fi dat, dar nu mai contează. Nu-mi place să comentez deciziile arbitrilor. Sunt convins că așa a văzut, nu a niciun fel de intenție. Important este că am trecut și peste, pentru că a fost un moment psihologic destul de dificil. Un minut-două, băieții au rămas cu faza respectivă întipărită în minte, dar ne-am scuturat repede, am crezut în victorie și, din fericire, iată că reușim să ne bucurăm”.

UTA revine pe teren propriu cu un joc în fața penultimei clasate, FC Argeș. „Cu excepția a trei-patru echipe care se pot înscrie aproape la fiecare meci în postura de favorită, în rest eu cred că fiecare meci din Liga 1 stă sub semnul echilibrului. Iar asta se și vede până la urmă, detaliile fac diferența și iată că astăzi jocul a fost decis de o fază fixă. Din păcate și noi, în repriza a doua cel puțin, am făcut greșeala să acordăm mult prea multe faze fixe adversarilor. Din fericire am avut responsabilitate în momentul în care ne-am apărat la faze fixe și meritul este că am crezut până în ultima secundă. Efectiv am știut că trebuie să vină și un gol și trebuie să ne descătușăm. Aveam mare nevoie de această victorie”, a concluzionat Balint.

La Voluntari, UTA bifează cea de-a cincea victorie stagională, prima împotriva unei echipe aflate sub ea în clasamentul Ligii 1.

FOTO: prosport.ro









7 comentarii

  1. Felicitări tuturor pentru victorie,echipa e in creștere a jocului prestat nu mai sunt acele bubuieli și se simte o siguranța pe centrul apărării și pe centrul mijlocului se vede ca Modesto da o mare siguranța la mijlocul terenului acest băiat chiar e peste tot!Meciul tine pana când arbitrul fluiera sfârșitul meciului și chiar și echipe mari cu jucatori de zeci de milioane de euro au câștigat in ultima secunda!Parerea mea e ca Roger ar trebui sa bata loviturile libere și din preajma careului!FELICITARI încă odată și un mare BRAVO TUTUROR

    0
    0
  2. BRAVO UTA!
    Felicitări pentru o victorie muncită, până în ultima secundă!
    Atacam mai des, încă cam stângaci, dar atacăm și asta este foarte bine!
    Gyuszi Balint, felicitări, că reușești să-i capacitezi, dar te rugăm să lucrezi în continuare pentru îmbunătățirea atacului.
    Au fost azi momente în care cei care au șutat s-au lăsat pe spate, demarcări foarte bune ale unora, nevăzute de ceilalți, faze fixe, în care Hora se crede responsabil cu executarea lor și cel puțin cele de pe stânga ( pentru șut ) sunt potrivite pentru stângul lui Roger etc.
    De altfel, ar trebui să execuți lovitura liberă dacă ești mai bun din acea poziție, dacă nu, spiritul de echipă îți spune să cauți alternativa mai bună, în fond se vrea victoria.
    Prin o mai bună comunicare, putem să mai avem bucurii, ca cea de azi!
    Haide UTA!

    0
    0
  3. Da asa este, a fost penalty la Antal . Portarul lor a avut o reactie intarziata lovindul ,chiar daca a dat in minge !!! Oricum, bine ca, s-a castigat 3 puncte imense si asta este cel mai important pt. UTA. !!! Oare ce se intampla cu Hora de este asa de greoi si neinspirat in fata portii ? Poate a mai trecut anii peste el si este de inteles dar totusi ar trebui mai multa vointa din partea lui . Modesto, bun la mijloc ,clarvazator pe teren prin pasele precise pe care le da, foarte util echipei. Roger, bun si el,ii mai trebuie putina acomodare cu echipa. Antal, la fel, bun ,in rest echipa a jucat destul de bine ,mai ales in aparare. FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Lasa Nelule….ca vine Antal,se pare,puternic din urma si Mister Balint nu este genul de antrenor care face concesii, nimanui….Asta nu inseamna ca as avea ceva impotriva lui Hora…dar concurenta pe posturi devine acerba si asta este un fapt imbucurator….

      0
      0
  4. De la frustrarea că nu câștigăm meciul cu un Voluntari inferior nouă,la bucuria victoriei pe deplin meritată, acestea au fost trăirile mele și cred că și a multor suporteri utisti.
    In prima repriza am făcut tensiune văzând ce jos stau fundașii noștri și diferențele dintre compartimente,am pus rar presiune pe apărarea adversă,deși aceștia arătau multe vulnerabilitati,nesiguri,ar fii interesant sa aflăm dacă Balint a mizat pe problemele fizice ale bucureștenilor,evidente în repriza a 2a.
    Câștigând nu mai pot vorbi despre schimbări,care poate dacă se făceau mai repede cu 10minute ne scutea de acest final nebun de meci?.
    Felicitări tuturor și victoriile aduc victorii!!

    0
    0
  5. Excelent!!!!!!Ma bucur enorm!Asa se abordeaza un meci,indiferent fata de ce fel de adversar!La victorie,pana la fluierul final!
    Nu mai criticati va rog juniorii,putina rabdare cu ei,chiar daca sunt necopti,emotivi,posibil sa nu duca….Vor creste langa acesti jucatori care stiu ce au de facut….
    Pe aceasta cale,cu toate ca nu este neaparat o paralela,va rog sa va amintiti de Stratila,care i-a facut mari pe Man,Adrian Petre….ca servant….Hmmmm…Ca a gresit ulterior,este alta discutie….fara sens…
    O-m trai si vom vedea….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button