Arhivă articole

Dulca e noul selecționer al fetelor, care ar fi „leoaicele” ce așteaptă un semn de la fostul internațional?

Cristian Dulca a fost numit miercuri noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României, înlocuindu-l pe Mirel Albon. Fostul internațional român a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani, având drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Obiectivul intermediar îl reprezintă dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023.

„Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.

„A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naționale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experiență, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a adăugat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României. Ca jucator, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat 6 selecții în perioada 1997-1998.

Sucilă, Bozian sau Olariu, cele mai…selecționabile

Dacă, spre exemplu, formația din Alexandria, ocupanta locului 9 în Liga 1, are două-trei fotbaliste chemate mai mereu „sub tricolor”, arădencele, care au terminat pe locul 3 sezonul regulat, pot spera și ele la convocări. Până acum, Melisa Olariu a ajuns doar la naționala de tineret, sub comanda regretatului Florin Bugar, dar evoluțiile din stagiunea de toamnă îndreptățește și alte „leoaice” să aștepte un semnal de la Cristi Dulca. Cele mai seleționabile ar fi mijlocașele Cristina Sucilă și Eliza Bozian și – bineînțeles – Olariu. E posibil, însă, ca noul selecționer să facă și un trial la care să cheme chiar 4-5 jucătoare de la Piroș Security. În acest moment, formația lui Dan Cuedan dă jucătoare și la alte naționale, pe Dumitrița Prisăcari – Republicii Moldova și pe Nazlican Parlak – Azerbaidjan.

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.