UTA Arad

Argeșul apare în calea UTA-ei pentru a treia oară în ultimele 6 luni, dar arădenii nu mai vor să audă de varianta remizei: „Obiectivul – consistența în joc și victoria!”





Foste campioane ale României, UTA (de șase ori) și FC Argeș (în două rânduri) vor fi față în față pentru a treia oară în ultimele 6 luni de zile. La începutul lunii august, pe „Nicolae Dobrin” ambele au încins hora bucuriei promovării în Liga 1, ineditele imagini făcând înconjurul „bătrânului continent”. Rezultatul de 1-1 s-a repetat o lună mai târziu, în cadrul etapei cu numărul trei al Ligii 1, cu mențiunea că arădenii au condus în ambele dispute la pauză. Dar, reușitele lui Alex Ioniță și Cristi Bustea au fost anulate de Matiș și Malele. Marcatorii partidei din vară nici nu se mai află în loturile celor două echipe, pe când Bustea a început pe bancă returul, iar Malele s-a confruntat cu probleme medicale.

Un proverb italian spune că „nu e doi fără trei”, însă o nouă remiză nu le-ar mai pica bine cel puțin arădenilor în disputa de mâine. Laszlo Balint a spus răspicat că a sosit timpul ca elevii săi să lege două victorii și mai ales să scape de „lanterna roșie” din clasamentul meciurilor de pe teren propriu. „Roș-albii” au pus la păstrare doar șase puncte în urma disputelor jucate pe noua arenă „Francisc Neuman”. „Le-am spus jucătorilor mei că e foarte important ca UTA să fie UTA și la Arad. Cu toate că ne lipsește foarte mult acea energie a suporterilor pe care o primeam din tribune, nu putem să transformăm acest aspect într-un alibi. Vrem să rămânem pe această traiectorie ascendentă în ceea ce privește jocul și, bineînțeles, obiectivul nostru principal este obținerea celor trei puncte cu FC Argeș. Nu cred sau sper să nu conteze faptul că avem zile în minus de refacere comparativ cu adversarii (n.a. piteștenii au evoluat duminică, arădenii marți), dar o să compensăm sută la sută prin dorință, prin ambiție, prin determinare pentru a sărbători victoria la finalul celor 90 minute”, a explicat Laszlo Balint.

Progres și în dreptul lui FC Argeș, dar: „Rămânem concentrați pe potențialul și posibilitățile noastre”

FC Argeș a avut un parcurs identic cu cel al UTA-ei în primele runde ale returului Ligii 1. „Alb-violeții” au pus la păstrare 4 puncte după un succes în deplasare (1-0 la Botoșani) și remiza internă cu Gaz Metan Mediaș (1-1), dar seria pozitivă durează din finalul lui 2020: 2-2 cu Hermannstadt și Chindia. „FC Argeș a cunoscut și ea un progres în evoluția sa. Dacă e să ne uităm la ultimele rezultate, de patru etape nu au cunoscut înfrângerea iată că au început și acest an 2021 foarte bine, cu victorie pe terenul celor de la Botoșani după care un meci terminat la egalitate pe propriul teren. Cu siguranță că vor veni și ei să încerce să scoată maximum pentru că sunt într-o situație delicată, undeva în zona retrogradării. Dacă este să ne raportăm strict la ultima deplasare a argeșenilor, cea de la Botoșani, au încercat să se blocheze foarte bine și să acționeze pe contraatac. Au și reușit-o de câteva ori, chiar foarte periculos. Să nu uităm că au marcat și ei, cumva, așa în ultimul minut la o fază fixă. Dacă este să ne raportăm strict la ultima deplasare a celor de la FC Argeș, cea de la Botoșani, au încercat să se blocheze foarte bine și să acționeze pe contraatac. Au și reușit-o de câteva ori chiar foarte periculos. Să nu uităm că au marcat și ei, cumva, așa în ultimul minut la o fază fixă. Asta demonstrează că și ei au fost la un nivel înalt în ceea ce privește atitudinea și au mers la Botoșani conștienți de potențialul lor. Au crescut și ei în ceea ce privește calitatea jocului, au trecut și ei de acel impact cu primul eșalon. Ca și noi, de altfel, doar că am reușit să fim puțin mai eficienți în prima parte a sezonului. Concluzionând,rămânem concentrați pe potențialul și posibilitățile noastre și ținem cont bineînțeles de particularitățile adversarului. Trebuie să punctăm niște repere de strategie, dar e important să cunoaștem în continuare acest progres în ceea ce privește evoluția echipei și sper ca evoluția echipei să ne aducă la final și rezultatul”, a mai precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Ca și UTA, argeșenii au punctat în acest an prin jucătorii străini de profil defensiv. La Botoșani, a înscris fundașul Deslandes, iar cu Mediașul „închizătorul Maes”, în timp ce în contul arădenilor a marcat apărătorul brazilian Erico da Silva. Este posibil ca partida să se decidă și la forma străinilor, pe lângă da Silva, UTA mai prezentându-se cu Roumpoulakou, Vorobjovas și Roger jr. într-un moment bun. Mediop și Malele, dacă va fi apt, se anunță principalele pericole pentru poarta lui Iacob. „Și cei de la Pitești au jucători străini cu calitate bună în fiecare compartiment. Dar eu m-aș opri la cei din față, acum rămâne de văzut dacă Malele, jucătorul care a înscris împotriva noastră în meciul tur, revine în echipa lor. Încercăm să găsim cele mai bune soluții să-i blocăm acolo unde sunt ei puternici și  să facem un joc bun, consistent, să încercăm să le punem probleme, pentru că trebuie să punem probleme acasă ca să marcăm un gol sau goluri pentru a lega a doua victorie la rând”, a mai punctat Gyuszi Balint.

Prepeliță: „Orice punct e important”

Piteştenii abordează deplasarea de pe „Francisc Neuman” de pe locul 15 al clasamentului, cu 15 puncte acumulate în 17 etape. Cele două nou-promovate au remizat pe arena din Trivale, 1-1,  cu acea ocazie trupa condusă de pe margine de Ionuț Badea luând primul punct din acest campionat. Între timp, „alb-violeții” au ajuns la al treilea antrenor schimbat în acest sezon. Codruț Moșteanu i-a urmat lui Ionuț Badea, pentru ca din această iarnă la „cârma” echipei să se afle „cuplul” Mihai Ianovschi – Andrei Prepeliță. „ Plecăm de la premisa să nu primim gol, să avem o organizare defensivă foarte bună. I-am analizat pe cei de la UTA, le-am arătat şi jucătorilor analiza. Ştim ce puncte forte au. Sunt o echipă solidă, o echipă care primeşte greu gol. Chiar dacă în ultima etapă din tur a încasat 6 goluri, în acest început de retur de campionat s-au mai pus la punct. Ne aşteaptă un meci greu, dar cred că jucătorii noştri au un moral bun pentru că le-a revenit încrederea. Nu ne gândim decât la victorie. Am obţinut 4 puncte în primele două etape ale returului, dar tot timpul este loc de mai bine. Sunt punctele noastre muncite. Băieţii au făcut un efort bun şi la ultimul meci, i-am felicitat. A fost o fază fixă din care am primit golul cu Mediașul. Îmi doresc să fie constanţi pe durata celor 90 de minute, să nu îşi piardă concentrarea, să nu piardă organizarea tactică, pentru că sunt multe meciuri în care orice punct este important”, a spus Prepeliță, care, teoretic, a agățat ghetele în cui, însă cel puțin la meciul cu Botoșaniul a fost printre rezerve, pregătit să ajute și din teren dacă ar fi fost nevoie.

Juniorul Cristi Dumitru, luat împrumut de la FCSB, e – deocamdată – singura mutare a iernii pentru piteșteni, care – în schimb – s-au despărțit de Blejdea (Dinamo), Panait (Mioveni) și Deac (Chiajna). Mâine, începând cu ora 16,30, pe arena „Francisc Neuman”, în cadrul etapei cu numărul 18 a Casa Liga 1, am putea vedea față în față următoarele echipe:

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu, Albu, Vorobjovas, D. Rusu – Roger jr., Hora.

FC Argeș: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Mușat – Meza Colli, Șerban – Drăghici, Maes, C. Dumitru – Mediop.

Arbitri: Viorel Flueran – Alexandru Cerei (Cluj), Adrian Popescu (Craiova). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare)

Observator FRF: Viorel Huzu (Sibiu).

Clubul UTA a pus în vânzare bilete virtuale pentru meciul de sâmbătă, ele fiind disponibile aici: https://uta.iabilet.ro/

Foto: ProSport (Răzvan Păsărică / Sport Pictures)









9 comentarii

  1. Este clar, FC. Arges vine cu o tactica pusa pe aparare supraaglomerata si va contraataca cand li se va ivi ocazia asa cum au facut-o si la Botosani . Deci atentie mare baietii , va fi un meci greu de uzura si inca odata, ATENTIE MARE la CONTRAATACURILE ARGESENILOR !!! Sper si am speranta ca, ve-ti da totul pe teren si ve-ti reusi !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  2. MICULESCULE !!! Esti un jucator tanar si se asteapta mult de la tine, sper ca, vei face un meci foarte bun, de ce nu si sa dai gol ,aducandu-ti aportul la o victorie pe care ne o dorim cu totii, iti doresc mult succes !!! HAI BAIETII !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  3. Deocamdata,ramane de vazut…Normal ca ne dorim victorie si nu numai…Algoritmul e bun,echipa la fel…Aceeasi problema ramane cu inconstanta juniorilor titularizati…La ei nu functioneaza ceva ceea ce trebuie cautat…La ei este problema grava…Nu este nici Denis Rusu,Oroian,Miculescu,Isac,nici macar Hrezdac….Aici este hiba mare….
    Se gestioneaza total gresit academia,dar asta nu mai este problema mea….Sunt altii platiti pentru asta….Ma uit maine seara la ora 21,motivatiile celor invitati…Ma rog,pe alt canal You Tube,La Strada….Hmmmm….Hai ca mor de curiozitate….cum vor motiva atatea generatii pierdute de juniori????Ha,ha,ha…Debordant….Sau poate ma abtin,din respect….

    0
    0
  4. La. UTA trebuie să domine în primul rând ideea de acasă ! Nu mai amintim că o echipa modesta,Chindia ,intra in grupul celor 6 ,jucând fotbal ,pe unde o arunca soarta. Cetatea Aradului ,oferă jucătorilor un cadru decent de exprimare. De ce să dai cu piciorul unor condiții și unei stabilități obținută cu munca ,nervi și destui bani. ?? BAFTA. !!

    0
    0
  5. VICTORIE !
    VICTORY !
    FITORE !
    PALAIKYMAS !
    ПОБЕДА !
    VITÓRIA !
    Forza UTA !!! 💪💪💪💓💓💓

    0
    0
  6. Marturisesc ca nu am vizionat in intregime meciul-live contra Voluntari (na-r fi o idee rea ca aceste meciuri sa fie inregistrate in intregime pe canalul UTA/Youtube)
    Am vizionat doar un rezumat de vreo 7-8 min pe Youtube, asa ca concluziile mele dupa acest meci s-ar putea sa fie partial subiective limitate de lungimea acelui rezumat. Felicitari tuturor, la urma urmei nu ai cum sa nu fi multumit cu cele 3 puncte obtinute de UTA in deplasare, dupa seria de infringeri usturatoare din Decembrie anul trecut. Dar, din ce am vazut, as remarca prestatia lui Iacob absolut decisiva in obtinerea celor 3 puncte atita timp cit inca apar desincronizari demne de noaptea mintii la mijloc mai intii si mai apoi in aparare, de data aceasta pe flancul drept. Felicitari Iacob cel mai bun jucator al UTA-ei. Cred ca Radoi ar trebui sa-l cheme la Nationala la urmatoarea convocare. Ar fi o rasplata meritata pentru acest portar exceptional. Flancul drept al apararii este inca in suferinta mare si trebuie gasita o solutie urgenta. As vrea sa cred ca noul adus Yevgeni Igorevich Shlyakov este o solutie de avarie urgenta, desi dupa cit am reusit sa vizionez pe Youtube in jocurile sale de la Tambov nu sint prea optimist. Are centrari foarte bune din jumatatea adversa, din partea stinga in careul de 11 m. Si cam atit. Sper sa nu am dreptate cu acest comentariu. As transfera de urgenta un fundas dreapta si un fundas central dreapta. Tomozei, Erico si Roumpulaku sint jucatori cu risk ridicat de gafe si fault-uri in careu sau in preajma careului. Tehnica lor de deposedare fara fault este inalt discutabila. Asta nu inseamana ca sint jucatori rudimentari, ci mai degraba ca trebuie sa le gasim pozitia de joc ideala in angrenajul echipei si evident sa aducem jucatori cu o tehnicitate un pic mai mare, cu joc simplu si mult mai rapid in acele pozitii.
    Antal bun, promite, stie fotbal, Roger are nevoie de mai multa instructie si integrare, Hora deocamdata fara reusite, desi cred ca are un potential inalt si cuplat cu experienta sa, v-a avea un suces major atunci cind v-a reusi sa-si puna la punct conditia fizica. Imi aminteste foarte mult de ceea ce Keseru este pentru Ludogoret in zilele de astazi. Eu unul il vad mai degraba retras pe 16-20m in spatele virfurilor la asezari si suturi, fiindca Antal si Buhacianu au calitati native pentru atacanti avansati. Mijloc cu Modesto, Roumpulaku, Denis R, Bustea, Hora, Roger, Albu, Rosu ? Avem citeva variante care merita incercate pe rind pina la atingerea solutiei optime fiindca ducem lipsa acuta de goluri inscrise iar Gusy prin tactica si strategia lui este obligat sa aduca mingea in preajma careului de 16 m la fiecare atac. Odata ajunsa mingea in preajma careului de 16m este raspunderea si obligatia atacantilor sa gaseasca golul.
    As fi precaut deocamdata pina cind incepe sa ne mearga jocul de posesie si consrtructie si integrarea noilor jucatori sositi in acest meci cu Argesul, un punct este mai bun decit zero, trei puncte ar fi foarte bune dar, multa, multa, multa rabdare, exact ca la Voluntari.

    0
    0
  7. neaparat trebuie sa marcam in prima repriza ca dupa aceea ei se desfac din aparare am incredere totala in balint si jucatori lui trebuie jucat ofensiv forza uta

    0
    0
  8. Ar fi putin probabil ca Argesul sa plece cu toate cele 3 puncte sau chiar 1 punct, din Calea Aurel Vlaicu, din simplul motiv ca per total lotul nostru este substantial mai valoros decat al pitestenilor. Au o echipa cu multi jucatori ramasi din lotul promovarii, iar micile “carpeli” nu au adus o valoare consistenta lotului. La capitol omogenitate stau bine, dar si daruinta si vointa. Pana in acest moment au fost pe ultimele locuri in clasament, si asta a atarnat ca sabia lui Damocles deasupra capului. Din acest motiv, isi vor vinde scump pielea, dar pentru UTA nu ar trebui sa fie vreo problema. Nu exagerez cand spun ca ar trebui sa castigam ambele reprize, implicit meciul la o diferenta de 2 goluri. Abia astept ora 16:30.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button