UTA Arad

Balint dă notă mare transferului lui Man la Parma: „Este ceva wow pentru fotbalul românesc, Dennis poate fi exemplul perfect pentru tinerii UTA-ei și nu numai”





Odată cu realizarea celui mai scump transfer al unui fotbalist român din Liga 1, Dennis Man la Parma Calcio, numele UTA-ei a fost și el adus în discuție. E clubul de la care atacantul arădean de 22 de ani a plecat în fotbalul mare, la FCSB, într-o perioadă în care „roș-albii” nu reușeau să „acceseze” prima ligă a fotbalului românesc. În plus, „Bătrâna Doamnă” are de încasat bani frumoși conform înțelegerii făcute cu Gigi Becali în vara lui 2016.

Asupra sumei de transfer presa din țară și străinătate nu a ajuns încă la un numitor comun. Unele publicații vorbesc despre 11 milioane de euro plus două din bonusuri, altele de 13 milioane de euro plus două. Dar, indiferent de sumă, pentru Laszlo Balint transferul lui Man în Il Calcio e o realizare importantă pentru România. „Pentru momentul actual al fotbalului românesc, transferul lui Man este ceva wow. Vă spun sincer că prețul pe care a plecat el este, din punctul meu de vedere, o realizare mare pentru fotbalul românesc. Privind obiectiv lucrurile, Parma nu e o echipă de top în Italia, dar e un pas important pentru cariera lui Dennis Man. Ajunge într-un campionat puternic, sunt convins că dezvoltarea lui în ceea ce privește partea fotbalistică dar și umană va continua. Știm cu toții că Seria A este un campionat de top în Europa, iar Dennis merita acest pas. Cel puțin în acest sezon, a demonstrat că este cel mai în formă jucător din campionatul României. Inclusiv cifrele vorbesc pentru el, rapoartele Instat sunt chiar spectaculoase. Personal, îi doresc succes și spun încă odată pentru fotbalul românesc plecarea lui direct în Seria A pentru această sumă reprezintă ceva deosebit”, consideră Laszlo Balint.

1,2 sau 1,4 milioane de euro e cota parte din transferul lui Man care ar trebui să ajungă în contul UTA-ei, care, apoi, o va împărți egal cu sora mai mică, Atletico, cea care a format fotbalistul între 7 și 16 ani. „Eu nu sunt contabil și nu știu când vor ajunge banii pe Dennis Man la Arad.  În schimb știu și simt că clubul a fost și este stabil, iar conducerea are toate aprecierile mele pentru că a reușit în condițiile unui impact destul de mare după promovare,  în tot acest context pandemic în care toată lumea era reticentă să vină aproape de club, să ne confere liniște din punct de vedere financiar. Eu sunt convins că vom continua pe această linie, sunt convins că ușor, ușor și la nivelul construcției de buget vom arăta mai bine. Ce va fi din vară încolo nu pot să spun, nici în ceea ce privește bugetul sau strategia de transferuri. E important să gestionăm bine această perioadă, acest sezon, să consolidăm echipa și poziția echipei ca participantă la prima ligă și apoi vedem ce va fi din sezonul următor”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Chiar dacă nu au avut explozia lui Dennis Man la 17-18 ani, și alți juniori ai „Bătrânei Doamne” pot spera la campionatele importante ale Europei, sau cel puțin asta susține Balint. „E clar că dezvoltarea lui Man, cel puțin în ultima perioadă, a fost spectaculoasă. Ce pot spune este că UTA are în acest moment jucători tineri foarte talentați, care pot face și ei pași către un nivel superior. Eu sper ca acești pași să se facă deocamdată alături de noi, pentru că și noi spre asta tindem, să ne dezvoltăm sportiv, dar și ca și club. Le doresc să ajungă la un nivel la care să spere și ei la un transfer într-un campionat puternic. Dar mai au mult de muncă până atunci, e important să aibă repere în ceea ce privește dezvoltarea lor. Cert este că Man poate reprezenta exemplul perfect pentru mulți jucători tineri, nu doar din Arad și de la UTA, ci în general.  Am mai spus-o, tinerii noștri trebuie să înțeleagă și ei ce oportunitate li se oferă prin aplicarea regulii Under, dar să crească prin prisma valorii și nu a prevederi din regulament”, a mai afirmat Laszlo Balint.

Cu siguranță, David Miculescu (19 ani) este unul dintre cei mai bine cotați tineri fotbaliști ai UTA-ei, care – însă – se află încă în plin proces de afirmare în Liga 1. „Eu sper să îi calc pe urme, dar pentru asta trebuie să trag tare de mine, să muncesc în fiecare zi foarte mult. Orice fotbalist are șansa să ajungă cât mai sus, depinde doar de el dacă va reuși sau nu. Bănuiesc că Dennis va confirma în Serie A dacă i-a convenit transferul acolo. A fost și decizia lui, altfel nu ar fi plecat. Îi urez multă baftă și sper să aibă aceleași reușite pe care le-a avut și la FCSB”, a punctat „decarul” UTA-ei.

Dennis Man a semnat ieri cu AC Parma un contract valabil până în vara lui 2025 și va purta tricoul cu numărul 98 și în Italia.









2 comentarii

  1. Felicitari dennis man suntem mandri de tine ai facut sa se vorbeasca despre UTA si Arad . De cand Atletico este sora mai mica a clubului UTA din punctul meu de vedere este un club care profita de numele si traditia UT-ei de ce trebuie sa promovam noi jucatori lui atletico si ei au echipa sa intre in prima liga si sa-si vanda singuri jucatori noi avem jucatori buni la academie sa-i promovam pe ai nostri.

    0
    0
    1. Din contra ,cred ca UTA a profitat de pe Atletico mulți ani sa alimentat cu ce a avut mai bun Atletico ca si jucători…plus ca are academie de top ceea ce la UTA doar numele a mai rămas…acum ca mai picura si ceva bani e normal…cu ce vrei sa ții atâtea grupe de copii??? Sa fim obiectivi…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button