Progresul Pecica

Hasssane și Simon au decis amicalul pecicanilor la Hațeg, Stupar contează și pe șase juniori din pepiniera Progresului!





De duminică, Progresul Pecica s-a mutat la Hațeg pentru un stagiu de pregătire de 6 zile. 22 de jucători trag tare în localitatea Hunedoreană, iar astăzi s-a reeditat, în amical, disputa retur din barajul de promovare în Liga 3-a din vara lui 2019. Ca și atunci, „galben-albaștrii” s-au impus, dar  marcând un gol în plus: 2-0, în loc de 1-0.

Ca și în testul cu Periamul, a marcat Cisse Hasssane, un atacant cu pașaport francez de 23 de ani testat de divizionara terță arădeană, dar și ex. lipovanul Petre Simon, cu zece minute înainte de final. La 0-1, portarul de 16 ani din Pecica, Burtic, s-a opus egalării din postură de unu la unu cu un adversar.

De altfel, Dan Stupar contează în cantonament pe cinci produse ale centrului de copii și juniori ai clubului pecican: Fabian Burtic, Dario Mogoș, Roberto Bănățan, David Gruia, Andrei Matyus și Vasilică Răchită. „Sunt copii cuminți, talentați, care încep să înțeleagă care sunt rigorile unei pregătiri pentru o competiție de seniori la nivelul Ligii a 3-a. Au 15, 16 ani, încă sunt destul de fragezi, dar, încetul cu încetul, îi vom introduce în grupul nostru. Probabil, vor mai veni și alți copii de la echipa de juniori mari la antrenamentele noastre, dar e clar că, deocamdată, e greu să-i luăm în calcul pentru meciurile oficiale. În schimb, la amicalul de astăzi au sosit în probe doi juniori de la Poli, Raul Popa și Flavius Toboșaru, fotbaliști de bandă stânga, o să-i mai testăm și sâmbătă, cu Crișul. E clar că am mai avea nevoie de cel puțin un fotbalist Under, de 2001 sau mai tineri, iar aici se încadrează Toboșaru, care e născut în anul 2002. Mai rămâne de văzut ce vom decide și în privința celor trei fotbaliști străini sosiți din Franța, de asemenea jucători tineri, interesanți”, ne-a mărturisit Dan Stupar.

În prima parte a stagiului de pregătire de la Hațeg, pecicanii s-au pregătit în special pe terenul doi al bazei sportive, dar și pe mini-sinteticul prevăzut cu nocturnă. „Duminică și luni a plouat destul de mult aici și nu am dorit să folosim terenul principal al gazdelor noastre. Astăzi am intrat pe el cu ocazia amicalului pe care l-am jucat pentru a le onora ospitalitatea. Altfel, în această perioadă de acumulări fizice nu obișnuiesc să-mi angrenez jucătorii în astfel de partide, iar astăzi oricum le-am cam împărțit egal minutele. Până acum,  mă declar mulțumit de cum au răspuns băieții, chiar și cei care au program separat, precum Bozian, Arsene și Călin. Totodată, să nu uităm că i-am lăsat acasă pe Puie, Țugulescu și Wild, care au program personalizat”, a adăugat antrenorul pecicanilor.

Contra Hațegului, Pecica i-a utilizat pe: Barbu (Iosub, Burtic) – Rosenblum (Mogoș), Bilia (Matyus), Aldan, R. Popa (Bănățan) – A. Iuga (Rădulescu), Diarrassouba (Saizu) – Moraru, Hasssane (Simon), Toboșaru (Smith, Gruia) – Capătă (Răchită).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button